Poradna duly
Jana Čurdová
@neknubinek tak to je fajn, že je vše v pořádku
možná ti ten utz nedělali, protože jsi měla dobrý monitor. Jsem zvědavá na zítra na mě jestli mi udělají utz, když mě neposílali na monitor. A jak ta prohlídka probíhala? Vždycky jsem nervózní, když nevím co mě čeká. Bylo v poradně hodně maminek? Já jsem objednána na 9:30.
@emys prohlídka je tak že půjdeš k sestřičce ta ti dá plno papírů na vyplňění doma. a pak tě posadí a čekáš zase až tě zavolají k panu doktorovi. a prohlídka stejná jako u gyndaře
jo jinak s tím objednáním.. ono se tam neobjednává to ti asi řekli přibližnej čas, dneska mi to říkala sestřička. Mě když jakoby objednávali řekli na 8 a šla jsem na řadu dneska ve čtvrt na jedenáct, jinak sestřička říkala že tam je pořád plná čekárna jako dneska a to těch maminek tam bylo tak 20
Holčinky máte tady nějaká plánovaný cís. řez a pokud ano, prosím z jakého důvodu, jestli se mohu optat. Klidně pište SZ. Děkuji.
Holky, já jsem asi trdlo, ale já nevím, jak poznám kontrakce
V sobotu mám termín, ale asi to ještě nebude.
A když se miminko hýbe, tak mě to strašně píchne dole v podbříšku…
@adelka87 ja cisar nemam planovany ale holky na jine diskuzi meli a co psali tak jedna kvuli preklamsii jine zase kvuli astmatu nebo cukrovce vysoke jine kvuli predeslemu spatnemu porodu zakoncenym. cisarem(ze mimco neprolezlo).jinak. nevim ale podle je to vzdycky kvuli nejake komplikaci o ktere se vi a. mohlo by to ohrozit dite ci matku. procpak ty mas planovany?
@katja.kuerti Neboooj, říká se, že to poznáš… prostě jakmile tě to bude bolet pořád a bude ti to odcházet a přicházet tak se koukej na hodiny a intervaly. A když tě to bude bolet pořád, dej si koupel, nebo sprchu a uvidíš, pokud se ti to rozjede je to jasné, pokud zklidní, máš čas. Ale neboj, věř, že to poznáš! A kdyby sis nebyla jistá. Tak jeď do nemocnice, za to nic nedáš, zkontrolují Tě. Vše bude dobré a rozeznáš to, opravdu toho se neboj.
@katja.kuerti ja sem prvodicka ale teoreticky pry je to bolest kterou rozhodne poznas nekdy jako menstruacni ktera se zesiluje pokud to sou poslicci tepla sprcha tomu ulevi a melo by to prestat pokud ne a zesili to a zkracuji se intervaly tak je to druhe.
@Kacatko83 Plánovaný nemám. Mým přáním bylo mít přirozený porod. Ale po tom všem co slyším ze strany lékařů je mi na nic. Můj MUDr. mi zjistil tu pupeční šňůru kolem krčku miminka, díky tomu mám i špatnější ozvy mám lehkou tachikardii a již v 31 tt mi bylo řečeno, že miminko je velké ( nynější odhad zatím nemám ), dneska si mě znovu pozval na ozvy, byly opět zvýšené, takže opětovně lehká tachikardie, ale že je to běžné i ta pupeční šňůra, že je běžná, ale že se na to většinou příjde až při porodu. ( Ale on to zjistil už teď že ) Tak mi dnes řekl, že mám pozorovat pohyby, že uvidíme co bude za týden v pondělí 13.1. Takže vyčkávat. Nedalo mi to, jela jsem ještě dneska do porodnice, kde chci rodit, abych slyšela i názor jiného lékaře, případně ať mi ozvy udělají znovu. Ozvy mi udělali, tvářili se všichni, že mě můj MUDr. zbytečně stresuje ( nemají ho rádi, protože vždy na vše příjde a hodně si sleduje maminky a posílá je na různá vyšetření apod. ) a tam při ozvách jsem slyšela, že to občas vynechávalo apod. a když jsem se podívala na křivku tak jsem tam tu tachikaridii taky viděla ( a to nejsem lékař ) ten pulz tam vyskoval, ale ta MUDra mi řekla, že je to ukázkové, že je to v pořádku. Na dotaz zda-li se to, že mi už zjistili tu šňůru kolem krku zda-li se to rodí císařem, tak se na mě dívala jak na vola, že né. Že vždy zkoušejí vše přirozenou cestou ( ikdyž ví, že je mimi velké, i to, že tam má šnůru a že císař se pak udělá v případě komplikací ) tak kde to jsme? Navíc mi nedala žádný papír, že jsem tam byla nic. Ani ten papír z toho CTG pro mého MUDra. Celé je to divné. Známá mi říkala, že když ji zjistili šňůru kolem krčku tak ji brali hned na císaře. Nevím co mám dělat, co je lepší. Je jasné, že u císaře je risk, ale vím, že mám miminko velké a ještě má tu šňůru a tak riskovat chtějí při porodu přirozeně? Vidím to tak, že si budu sledovat pohyby a v případě nějakého jiného rytmu pojedu úplně do jiné nemocnice a v pondělí 13. ledna se chci se svým MUDrem domluvit na císaři a když mi ho zatrhne, tak ať mi to dá písemně. Všichni se chtějí jen chránit. Jsem tak vytočená, že to není ani možné.
@neknubinek @neknubinek ty bláho, no to mi ani neříkej, že tam strávím půl dne
manža jede se mnou, už se mě bojí pouštět někam samotnou - toho hrábne jestli tam skejsnem takhle dlouho
Tak ti nějak nevím, proč neřekla ta sestřička, že můžeme přijít kdykoliv, že se neobjednává na čas
Ach jo…
@adelka87 no zalezi hodne na pristupu a kazdy doktor ma na to asi jiny nazor.ja vim ze to byva bezne ze. maji tydeti kolem krku snuru a u porodu se jim to jakoby oddela ale prijde mi zbytecbe riskovat kdyby se male melo pridusit nebo neprojit cestami pokud bude moc velke ale to te asi pri otevirani atd budou kontrolovat me by spis znepokojovala ta tachikardie.tak snad doktori vi co delaji snaz se byt v klidu at zbytecne mimco nestresuje. o tom hlidani pohybu spis asi doktor myslel kdyby se treba dlouhou dobu nehybalo nebo bys ho necitila tak.by byl problem maly se totiz pokazde hybe v jinych intervalech a. nekdy mene nekdy.vice tak sama bych nepoznala ci je to dlok nebo ne. uvidis ze to bude ok ale asi bych mela obavy jako ty a kdo by ne ze.zkus myslet poziivne ja vim me se.to.rika.
@adelka87 já zatím nic plánovaného nemám, ale jen co vím od švagrové - ta šla na kontrolu do porodky, kde ji zjistili špatný průtok pupečníkem, tak si jí tam nechali a že půjde rodit. Ale nezačala se otvírat, tak jí udělali císaře a při tom zjistili, že má malá taky omotanou šňůru kolem krku. Všechno ale dopadlo dobře
Neboj se, určitě to u tebe taky dobře dopadne ![]()
@emys no je to docela síla.. a to mi dneska ještě říkala budete chodit každé úterý vždzcky nejdřív na monitor a pak sem k nám, u nás se neobjednává takže jak kdo přijde ten dřív příjde. jo a taky mě poslali na KO tak tě asi taky pošlou dávali to všem maminkám a je to poliklinika na karláku u parku.. tam bylo dneska tak 40 lidí ale naštěstí těhotný mají přednost takže jsem šla hned
ale osobně mě to děsí že tam budu trávit celé dopoledne. Snad mě to čeká už jen příště a pak se malá narodí. A já nebudu přenášet.
@Kacatko83 @emys Juju, já se už rozhodla, zítra zajdu za svým MUDrem a domluvím se. Chci toho císaře. Je tam menší riziko pro miminko. Větší pro mě, ale to není podstatné. Mám 2 známé, kdy měly tu šňůru a šly císařem protože se jim miminko dusilo a já nemíním tlačit a nakonec zjistit, že jsem ji tím přidusila a nedej bože něco jiného. Uvidíme co mi zítra řekne doktor. A jak to vidí on. Budu chtít odhad váhy a nějakou rozumnou alternativu co s tím. Čekat nemá smysl. Nejseme ve 20 tt abychom čekali. Takže dám na své pocity. A ty se mi většinou nepletou.
@adelka87
ja by som neriskovala a radšej šla na cisársky. Eliminuješ tým kompikácie, aby sa malé pupočnou šnúrou neudusilo.
@neknubinek na karlák jsem chodila na krev, takže vím kde to je, to je v pohodě. Takže asi bude nejlepší až tam zítra přijdu do čekárny se zeptat kdo je poslední a hlídat si pořadí - je to tak?
dvacet maminek - mě hrábne
už teď jsem z toho špatná - budu doufat, že jich tam zítra bude o něco míň ![]()