Poradna duly
Jana Čurdová
@luthy Mám stéjný názor, ale všichni MUDři u kterých jsem teď byla se na mě dívají jak bych spadla z višně. Že stresuju. Zítra si už dupnu a když odmítnou tak to chci písemně.
No ono je to s tím čekáním takový zvláštní jsou tam asi tři sestřičky a ty si rozdají ty vaše průkazky a pak vyvolávají jména.. ale postupně to moc nejde. já tam seděla a klidně se stalo že šli předemnou maminky co zrovna přišli nebo přišli až po mě. je to na zbláznění..:(
@neknubinek no tak to se mám na co těšit
zítra napíšu svoje dojmy
už abych porodila
nevím jestli už jsem se tě náhodou neptala - odkud jsi?
@adelka87 tak jsem si to všechno přečetla a přemýšlím o tobě a mimískovi a abych po pravdě řekla, tak nevím, co bych na tvém místě dělala. Možná bych tu zkusila založit novou diskuzi o tvém případu, třeba už někdo něco podobného zažil a poradil by ti.Co na to všechno říká tvůj manžel? ![]()
@marvcel diskuzi jsem založila, ale 90% maminek ze mě udělalo blbku, že to má každé druhé mimino apod.( což vím i bez nich, takže mi nikdo moc neporadil. Já nevím co mám dělat. Pořád si myslím, že ten císař je pro miminko v téhle situaci lepší, než zbytečně riskovat komplikace při normálním porodu a vyčkávat co vlastně bude, navíc moje mimi bude dosti velké. Takže to je další mínus pro nás. Manžel prvně říkal, že jo že císař bude lepší, teď mi zase říkal, že tak tě zkusí porodit normálně a když to nepůjde tak až pak půjdeš na císaře. Ale tak logicky, kde jsme? Přece proč nechat trápit maminku i miminko, když to může jít jinak? Neříkám i při císaři jsou komplikace, ale pořád si myslím, že menší pro miminko. Nedokážu si představit jít rodit normálně, třeba vyvolávaně, mít třeba 12 hodin bolesti a nakonec to nepůjde, mimi bude přidušené a než se to nachystá na císaře apod. prostě je to vše 50 na 50.
@adelka87 to co jsi psala o tomrapeni a priduseni tak to jsem cetla takovych prizpevku dost ze proste mamcase trapila a jak prislo na tlaceni ze to neslo tak prisel.cisar.oni doktori moc cisar radi nedelaji davaji prednost tomu prirozenemu.no a. kterem jsi a. kolik ma.asi maly ze je uz ted velky?
@Kacatko83 mimčo mělo před 6 týdny už 2200g, teď odhad ještě nemám, prý až na další poradně, ale zítra chci ať mi ho udělá. Malá teď bude mít určitě dost, nevím kolik tak týdně či měsíčně přiberou. Cítím, že je tam opravdu namačkaná a když stojím vidím její obrysy na bříšku z každé strany takže je tam úplně napresovaná. Už se ani moc nehýbe. Nebo spíše asi ani nemůže kvůli té šňůře.
@adelka87 fakt nevím, co bych v tvé situaci dělala. Císař je také samozřejmě riskantní, je to vlastně velká operace.To,že by bylo mimčo velké bych moc nevěřila, jsou to jejich jen odhady, spíš záleží na velikosti hlavičky. Asi bych zítra zašla k doktorce a řekla bych ji situaci a zeptala bych se jí, jak by to řešila ona, kdyby byla na tvým místě, ale po pravdě. Není třeba ještě možnost, že by se ta šňůra zase dostala z hlavičky pryč?
@adelka87 no tak treba moc nepribrala ale i ta vaha predtim je dost maly mel 2600min tyden ale nevim v kterem si. tydnu ja.byla.36v te dobe.no tim ze se moc nehybe neni tou snurou maji tam uz malo mista.maly se taky uz nejak. neprevuje jen dela. boule jak.se.hybe.
@marvcel ta možnost tam už není, že by se dostala zpět. Takže tam už zůstane. Zajdu si za doktorem a uvidím, jak říkám, nebyl vůbec čas to s ním probrat, včera mě bral už po skončení jeho ord. hodin a to ještě měl po mě 4 pacientky, a dneska jsem byla u něj v ordinaci v jiném městě a tam mu šlo jen o ty ozvy, a to mě skoro na chodbě sdělil, že je tam zase ta tachykardie ale že není v tísni plod. Což je sice pěkné, teď v tísni není, ale už nebyl čas se ho zeptat co se může stát když… apod. tak snad zítra bude více času a veme mě, ikdyž nejsem objednaná.
@Kacatko83 Já jsem 37+2 tt a malá měla těch 2200g v 31 tt. Takže pokud si tak dobře papkala bude mít hodně. Ale ty odhady nejsou přesné. Takže to moc neřeším, ale můj pocit je, že bude velká.
@adelka87 přečetla jsem si i celou tu diskuzi, co jsi založila a je to tak 50/50.Jsem zvědavá, jak zítra dopadneš. Sepiš si všechny otázky, co tě zajímá na papír, protože pak nebudeš přesně vědět na co se chceš zeptat. Znám to z vlastní zkušenosti. Moc na tebe myslím a zítra dej vědět, jak jsi dopadla. Stejně o tom budu pořád přemýšlet, protože mě samotnou to moc zajímá.
![]()
@marvcel Ano je to přesně 50 na 50, takže jsem tam, kde jsem byla
V mém okolí mám zase známé, které braly na císaře protože se mimča dusila. Takže to prostě záleží na tom pupečníku jak je dlouhý a pružný a jak moc je omotaný a jestli ji přidušuje nebo ne. Jenže to ti nikdo neřekne. Buď a nebo.
Mě to ani do včerejška nenapadlo, že by mohla mít tu šňůru kolem krčku. Vím, že se tak rodí spousta miminek. Jen jak já mohu vědět, že to mé to prostě bude mít taky dobré. Toť otázka do pranice.