Poradna duly
Jana Čurdová
@neknubinek to já tam zase měla takovýho staršího doktora, tak uvidíme jak se k tomu postaví on
My asi pojedem hned nějak na osmou - ráno hodime malou do školy a pak rovnou do porodnice - doufám, že tam taky budu mít málo maminek. Jinak jsem si pročítala diskuze a vesměs tu holky píšou, že v porodnici v poradně už jim utz taky nedělali. - jen pokud se doktorovi něco nezdálo. Tak je to asi normální, jen my jsme asi rozmlsané od svých doktorů. Ale já jsem byla vždycky klidnější, když jsem měla i utz ![]()
Tak me dneska udelal nejaky hmat pry zatím jenom zlehka a mohl by zabrat pokud ne pristi tyden ho udela vetsi
uvidíme ![]()
@emys jo taky jsem se chtěla zeptat. jak jsme se registrovali na nějaký ten určitý den, tak to nemám řešit? a normálně až začnu rodit tak tam teprve jet? vím že asi blbá otázka, ale já jak to přesně nevím tak pak zmatkuju ![]()
@lovenik pár dní znamená třeba 2-3 dny ten průjem, poslíčky můžou být klidně i měsíc
@neknubinek já se zítra taky zeptám na ten utz a uvidíme co mi řeknou…A zeptám se i na prohlídku, pokud mi jí neudělá automaticky…A co se týče tý registrace na den porodu - je to taky takový nějaký - jsem se zaregistrovala na den co mám v těhu průkazce, ale kdy nakonec porodím je ve hvězdách. Tak mi to trochu ztrácí smysl tý registrace…Ale co…zaregistrovaný jsme, takže odmítnout už nás nemůžou…
Takže buď v pohodě…a jeť tam až začneš rodit…Tím, že už tam chodíme do poradny, tak s tebou počítají - neboj se nic…
Já teda akorát nevím, kam přesně jít až tam přijedem, že rodíme…
))))
Ahoj maminky, tak jak se Vam dari? doufam, ze uz odpocitavate minutky do terminku. z celeho srdicka Vam preji super, rychly, co nejmene bolestivy porod a nejlepe prir. cestou bez nejakych zasahu. myslim na vas. opatrujkujte se a nezapominejte dychat a prodychavat u porudku, pomuze to.
@adelka87 ahojky dari se dobre tak tak odpocitavam dny do porodu mam strach jak blazen ze to nedam a aby byl porod bez komplikaci. prodychavat no budu se snazit pokud mi to pujde. ohledne porodu jsem na tom prakticky jak Alenka v risi divu
a teorie ta nekdy asi moc nepomuze. jinak dekuji. a co ty jak se mas?
Ano ano ja mam uz porod za sebou. mam zdravou 4040g a 50 cm merici holcicku. Byla a je opravdu velka, presne tak jak jsem to citila a presne tak jak mi to odhadli. Nelituji, ze jsem sla o 2 tydny drive na vyvolavany porod, sice jsem si prozila sve, ale pak bych uz to nedala asi vubec kdybych mela cekat do 40 tt a nebo jeste prenaset. drzte se maminky, a funte a tlacte poradne ![]()
@adelka87 ty blaaaaho tak to gratuluji maminko ![]()
ze jsi nedala vedet ze jdes rodit nebo dala a ja slepon jsem nevidela.no a jaky byl porod ja mam z nej bobky
.tak hlavne ze jste obe zdrave.mela si epidural a vedela jsi jak dychat a tlacit? a co boli vice tlaceni nebo to nez muzes tlacit to otevirani. predem dekuji.ja vim ze kazda to ma jine ten porod ale zajima je to.
@emys ahojky tak jsem dneska zjistila, že na stránkách už mají ten seznam co sebou do porodnice
http://www.apolinar.cz/…do_porodnice
@neknubinek tak to mate fajne ze mate takovy seznam.ja od opavske nemocnice. myslim ni nenasla.
Tezko rici jak to popsat a jestli je dobre, abyste to cetly
ale to miminko pak stoji za to. Ranko mi dali tabletku na uvolneni a otevreni por.cest, byla jsem jen tesne na prst otevrena. pak se dlouho nic nedelo a po 16 hodince zacaly prvni prav. kontrakce. daly se zvladnout, ale spat bych u nich nemohla. tocili mi monitor, ale kontrakce se jim neukazaly, vypadala jsem jak bych simulovala.:) pak jsem sla do sprsky a hajnout si. a najednou rup, az mi nohy vyletely do vzduchu a silena bolest, nemohla jsem vstat, mluvit, chodit nic. maminky vedle mi zavolaly sestru.moc mi neverili, ze me to tak boli a jen rekli, ze to nejsou prave bolesti, jenze byly.sla jsem si lehnout do por.boxu a bylo mi receno, ze prijde anesteziolog a da mi epidural. no od 20 hod.jsem cekala tak do 22 nekonecne, bolesti nepopsatelne, a jen slysim to nic neni maminko.pak dali epidural, pry jen nejakou zkus. davku slabou.od bolesti nepomohla, ale pomohla mi se otevrit docela rychle na 10 prstu a ted jen kolem 23 hod. tlacime. tak jsem tlacila cca 2 hodiny
@adelka87 to jsi jako 2h tlacila na te koze? tak dlouho? docela brutal a radily jak. tlacit? a co manzel pritel byl tam?