Ledňáčci 2014 :)

• Fotoalbum (39)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
169
16.1.14 11:27

Já mám taky všechno sebou zbalený. Přítel má už jen pak nachystaný věci na cestu domů co mi přiveze, jinak mám všechno sebou :) já už nehty dala dolů. prý to v porodnici nemají rádi, kvůli hygieně a kdyby prej ti docházel kyslík tak první co ti zmodrá jsou nehtový lůžka. Ale zase je prej menší šance že tím nehtem ublížíš miminku než přirodním protože jsou daleko ostřejší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
16.1.14 11:35

@neknubinek no tak to já je rozhodně dolů dávat nebudu :) měla jsem je i při prvním porodu což bylo v roce 2004 a nikdo nic neříkal - jen moje ex tchyně měla připomínky… A naše druhý mimi je z umělého oplodnění, kdy jsem u apolináře byla pečená vařená - a na sále to s myma nehtama taky zvládli. Nosím Francii, takže by změnu barvy viděli tak jako tak ;) a řekla bych, že určitě nebudu jediná. Já bych si bez nehtů připadala jako bez rukou. A jestli budou něco říkat, tak ať si říkají - jsem svobodný člověk :D je to o pocitu každé maminky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
16.1.14 11:41

@emys noooo a já jsem to dala pryč aby mi nenadávaly :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
16.1.14 11:44

@neknubinek ja mam nabalenou tasku ze vsim nebudu to rozdelovat prinejhorsim to manzel odnese do auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
16.1.14 11:53

@Kacatko83 přesně tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
16.1.14 12:02

@neknubinek tak si je pak zase necháš udělat ;) já když ležela na sále, tak jsme se smaly, když mi dávali ten kolíček na prst - sem jim řekla, že jestli jim vadí, tak ať ho ucvaknou, že si pak udělám nový… Ono nesmíš poslouchat takové ty babské řeči - po mě se i chtělo od ex tchyně, abych si zkrátila vlasy, že jinak je mimčo bude mít všude - no chápeš to? Její představa asi byla holohlavá a bez nehtů. Taky měla jejich rodina připomínky k mýmu oblečení, že není dostatečně těhotenské :D no mazec, ještě, že už do té rodiny nepatřím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
16.1.14 12:22

@emys cože? to snad né… i když v přítelově rodině jsou taky trošku ujetý.. ale já už jsem je stihla zpracovat a už mi dali pokoj. Akorát teď přišla babička s tím že by se KAŽDEJ den stavila a pomohla by mi. Na jednu stranu oceňuju že mi chtějí pomoct, na druhou by mě přivedli do blázince. Neustále řeší všechno dokola, že si mám zavolat sanitku, abych to stihla, jak se mám o malou starat a jak to bylo za jejího porodu. a pořád dokola. Měla i období kdy mi říkala co mám vařit.. ještě že bydlí až na hájích a na ten žižkov to je kus cesty.. by mě asi jinak trefilo:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
16.1.14 17:31

Nevím, proč se nám všichni snaží dávat rady, když o ně nikdo nestojí. Já bych uvítala, kdyby tu pomoc jen nabídli a přijeli až je o to požádám a ne, že se mi nastěhují domů a budou rozdávat rozumy. Navíc tohle není moje první mimčo a to, že dávají rady, jak se to dělalo nebo nedělalo před x lety? Teď se to ale může dělat jinak. Mě třeba moje tchyně pořád tvrdí, že i když budu kojit, tak musím miminku dávat čaj - z flašky - s tím já ale naprosto nesouhlasím. Pokud budu kojit, tak žádný čaj mimi nepotřebuje a už vůbec mu nechci dávat flašku - nebudu riskovat, že pak začne odmítat prso. Takže trochu válčíme a mrzí mě, že to nerespektuje. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne, protože já si nic líbit nenechám - přecházela jsem to dlouhou s úsměvem, ale jestli tohle neskončí, tak budu muset rázně zakročit. Mám pocit, že ze mě dělají debila, který neví, jak se starat o dítě :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
16.1.14 17:41

Přesně tak. Oni si o mě myslí, že když mi je 21, že jsem nějakej blbec co se nezvládne postarat o dítě. No mě to taky mrzí, hlavně u nás to je tak, že bych to mohla říkat tisíckrát a jde to jedním uchem dovnitř a druhým ven. A teda hlavně se doba posunula a ona mi dává rady, které jsou staré 40 let. A doba se posunula a prakticky je to už uplně jinak. Já si to prostě budu dělat tak jak uznám za vhodný já. Jak říkáš jsou to naše děti a my jsme jejich rodiče né oni :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
16.1.14 17:55

Přesně tak - jsou to naše děti. Nejhorší je, že se to snažím řešit v klidu a s úsměvem a možná právě proto mi do toho pořád mluví. To moje mamka tohle neřeší- nedělala to nikdy u žádného vnoučete. Prostě nás nechala a poradila jen, když jsme chtěli. A taky je hrozný, že když se ozveš, že se s tím názorem nesouhlasíš, tak se to tchýně dotkne. A mě je 33 :) a přesně, jak říkáš - je jiná doba… No budem asi potřebovat hodně pevné nervy. Já jsem připravená při nejhorším sbalit děti a odjet k našim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
16.1.14 18:02

A ona bydlí s Váma? no já se taky pořád usmívám a pak za rohem bych nejraději rozmlátila zrcadlo… taky jsem si říkala, že jestli se to neuklidní tak budu muset být ráznější. Přesně takhle to mám já doma :) Naši mi do ničeho nekecají. Jen se mě zeptají jestli nepotřebuju pomoct nebo něco pořídit. To je celý. Ale možná nám to tak přijde že to není ta přímá rodina. Možná to můj přítel vidí zase jinak, tak jak mi to nevidíme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
16.1.14 18:27

A to taky teda než pochopila, že nemá nic kupovat na malou a když bude chtít něco koupit tak ať mi to řekne a já se na to podívám. Protože mám trošku jinej vkus, a taky jsem hlavně plno věcí dostala nebo měla schovaný u mámy. A stejně prostě musela koupit i to co jsem nepotřebovala nebo nechtěla. Hlavně mi máme malej byt 2+kk a tak toho taky moc mít nemůžeme, a než tohle vysvětlíš tak je půl roku za náma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
16.1.14 20:11

@neknubinek ne nebydlí s námi…Ani bych neřekla, že to myslí nějak zle, ale čeho je moc toho je příliš… :) taky máme trošku jiný vkus a nakonec koupí to co chce ona…No holt s tím nic neuděláme… :o))) ale jinak mám stejný pocity jako ty… :)))) to je fakt sranda…Doufám, že se v tý porodnici potkáme… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
16.1.14 20:13

Holky…dneska odpo mi začalo dost tvrdnout břicho a mám narůžovělý výtok…nevíte co to může být?…u prvního jsem toto neměla…tak jsem trochu na rozpacích…Nejspíš si asi ráno zajdu na gyndu jestli by se na mě moje gydr. nepodívala…Nechce se mi jet do porodnice a zbytečně plašit…dneska končím 39tt…pohyby miminka cítím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
16.1.14 20:31

@emys to bude urcite zatka :-) kdyz nekrvacis nejak moc silne tak to bude ono a citits mimco tak to je v pohode
koukni na tento odkaz tam je to pekne vysvetlene :-)
 http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital