Poradna duly
Jana Čurdová
Nebo spise skoro 3 hodiny. nevim na co cekali. tlacila jsem spravne, ale presto to neslo, vyzkouseli jsme x poloh na tlaceni nic. az si nevedeli rady, prizvali jineho MUDra.asi zkusenejsiho a ten jen co blbnete, proc ji tak dlouho nechavate tlacit (pry max. hodinku jsem zaslechla ze to neni riskantni) a jeste rikal, vzdyt ma miminko otok hlavicky, okamzite na sal. no a pak se hned ve 2:20 narodila akutnim cisarem malicka. je to o tom na koho natrefite maminky. me nechali se trapit ale ted mi to je uz jedno. mimi je v poradku.jen ja jsem hrozne bolava. ale verim, ze to brzy prejde. pokud mate doprovod at je s vami a at ta udela klidne rachot, kdyby se vam neco nezdalo. ale vazne skoro 3 hodiny opravdoveho tlaku na konecnik coz je ten nej. okamzik je moc. nenechte to tak dlouho dojit. to uz signalizuje ze je neco v neporadku. drzim moc pesticky ![]()
@adelka87 no to je mazec!!! Možná bych si na ně stěžovala, na druhou stranu co si na nich člověk vezme, viď? Teď je nejdůležitější, abyste byly obě v pořádku!!! A co ta pupeční šňůra kolem krčku? Každopádně moc gratuluju a přeju, aby se vám dařilo co nejlíp ![]()
@adelka87 juva tak to musel.byt fakt pako doktor tolik hodin jeste ze je mala i ty v poradku.tak ty jsi tam asi nikoho nemela jak jsem pochopila.
@neknubinek ahojky, už jsem na to koukala - tak si to pobalim
akorát košili mám teda jen jednu. Ono sehnat košili na knoflíky je naprosto nemožný a když, tak to jsou košile tak pro nějakou babču a ne pro maminky
moje kolegyně nedávno rodila u apolináře a říkala, že košile tam mají, takže si říkám, že když tak budu používat ty jejich… Nebudu to hrotit
a na porod chci určitě tu jejich… Jinak jsem dneska byla v poradně, monitor a pak kontrola a taky mi nedělal vnitřní vyšetření. Ale prohmatal mi břicho a řekl, že děloha je měkká, mimčo hlavičkou dole a že je v pořádku. Takže mu budu věřit a kontrola zase za týden - říkal, že se třeba už neuvidíme, že mám zapojit manžela
což je ale problém, protože manžel už se bojí sexit, aby neublížil mimču - takže to nechávám na přírodě, nic jinýho mi nezbývá ![]()
@emys no ja vim ze v porodce kde chci rodit maji kosile a hodne maminek co tam rodilo rikaly ze si nemam brat svou ze si ji znicim a ze tam jich maji hodne ze si je muzu casteji menit ze se clovek i poti jak je tam teplo.tak to neresim a neberu si svou.ja jsem na tom stejne myslim ohl.sexu kdyz jsem se zminila manzel sice nerekl ze ne ale podle toho jak zareagoval se mu do toho nechce. a to ti primo mudr rekl ze ho mas zapojit:-).pry spermie tomu pomohou ale kdo vi.
@emys tak to je fajn
že ti to dopadlo dobře
já mám teda taky jen jednu košily a taky chci k porodu tu jejich. Já jsem si teda koupila takovou která se dá rozvázat pod prsama, že není na knoflíček ale na šňurku.. a taky si musím ještě jít zítra koupit ty přezůvky do sprchy protože ty ještě nemám
ale jinak jsem nachystaná. dneska jsem šůrovala celej byt a stejně nic. jen mírná bolest podbříška a pak to přešlo tak uvidíme ještě máme dva dny ![]()
@emys https://www. google. cz/search? q=ko%C5%A1ile+na+zavazov%C3%A1n%C3%AD&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=LezWUomNKrPo7AaUtYHwBw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1241&bih=584#q=no%C4%8Dn%C3%AD%20ko%C5%A1ile%20na%20kojen%C3%AD%20na%20zavazov%C3%A1n%C3%AD&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=Lmffxva0P2I5dM%253A%3BNOY7tqD3Ig2MqM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww. madlenkashop. cz%252F_obchody%252Fmimimamishop. shop5.cz%252Fprilohy%252F3%252Fmaterska-kojici-kosile-s-kratk-2.jpg.big.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww. madlenkashop. cz%252Fcz-detail-809961-asia-130-materska-kojici-kosile-kratky-rukav. html%3B300%3B300
@Kacatko83 jj - MUDr se mě ptal, jak mi je a já že už bych ráda porodila. A on na to se sestřičkou ať zapojím tatínka
jenže když se chlap bojí, tak ho nutit nechci… Jinak já asi budu taky nosit spíš ty jejich košile. Švagrová mi košili půjčila, ale nerada bych jí nějak zničila při porodu…
@neknubinek mě se za ty košile nechtělo vyhazovat tolik peněz, tak jsem hledala něco levnějšího a to byla hrůza. Doma spím v manželově triku, takže jsem nakonec nic nakoupila a košili mi půjčila švagrová
jinak já si beru do porodnice crocsy… Já uklizim průběžně pořád a taky nic kromě tvrdýho břicha
se tam držej zuby nehty ![]()
Ajojte slunicka. Mela jsem tam manzela, ale ten prijel az 2 hodiny predtim nez mi malickou vytahli z briska. strasne jsem se rychle otevrela ale pak se to zaseklo, protoze byla mala velka. o snure bohuzel nevim, byla jsem v te celkove narkoze nakonec a manzel byl tak chudak hotovy, ze se nedival jak me rezou, myslim, ze snad trpel vice nez ja jak to vse videl. a pak se podival az uz slysel malickou plakat. takze on taky nevi. a ja se uz ptat nechci. no kazdopadne mam zkusenost navic. v te dobe jsem nevedela ze se tlaci (ten tlak na konecnik) jen chvili max. hodku. myslela jsem, ze vi co delaji i manzel ze. je to tezko. ale jak rikam, malinka je naprosto skvela, hodna, vnima, slysi, vidi, smejka se tak jsem stastna maminka. vsak vy brzy budete takyy. drzim pesticky i s malou.
@adelka87 ahojky no prave clovek nevi a rodicka je rada ze je rada. mozna pro tatinka to bylo jak pises horsi nez pro tebe my mame v sobe v tu dobu adrenalin a hormony pracuji ale tatinci to vnimaji jinak.si rikam ze kdyz vi ze se ma narodit vetsi dite jestli to nejde zmerit zda se vubec protlaci temi cestami, nekomu reknou rovnou ze jim to nepujde a maji cisar a tak ty mamce trapi a ohrozuji miminko a stejne pak delai ten cisar a co tak ctu tak si nebyla prvni. hlavni je ze je mala i ty v poradku.
@emys ja taky uvazovala jake papuce a taky beru crosy do sprchy dobre i na chozeni tam.uz ted mi pripada ze toho mam hodne v tasce a balit si dvoje orezuvek eeeee neee ![]()
@emys no já si právě koupila jen jednu, kvůli tomu že jsou tak drahé. No taky si jdu koupit crocsy. Asi nejlepší volba už jen kvůli té sprše. jinak taška asi praská ve švech. Mám tam ty věci co jsou v seznamu a stejně nejde skoro zapnout. No právě držej se
asi se jim tam líbí ![]()
@adelka87 teď je nejdůležitější, že jste s malou v pořádku. Opatrujte se!!!
No těch věcí je fakt dost a já si rovnou zabalim vsechno - na netu pisou, že si máš vzít s sebou jen věci na seznamu k porodu a zbytek potom, ale tam už pak jsou jen podprsenky a vložky do podprsenky - tak to tam nahážu všechno
dneska jdu ještě na nehty, tak snad ne porodím na cestě
Manžel není nadšený, ale má smolíka, není doma - takže si tam zajedu ![]()