Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@marvcel teď na počtvrté je mi to fakt nějak jedno, co to bude. Takhle jedno mi to ještě nikdy nebylo a zatím se mi to vždy splnilo…možná bych o kousíček víc brala chlapečka, kvůli manželovi, aby měl taky syna.
A kdy jim to řeknu? pokud to na mě nebude vidět, tak bych chtěla vydržet do screeningu, ale minimálně do potvrzení srdíčka.
A co vy? Co teď chcete? Jak se děti jmenují?
@maraida Také je mi jedno, co to bude a kdybych si musela vybrat, tak holčičku, aby se skore vyrovnalo
Já jim to řeknu asi kolem 12týdne, kdy už snad bude vše v pohodě riziko, že se něco stane menší. Dnes už špiním jen malinko, tak snad to bude v pohodě. Jinak kluk se jmenuje Jan, pak je Kristýna a nejmladší je Petr.Jak se jmenují tvé děti?
@marvcel mé děti se jmenují Michal, Nela a Viktorie.
Kdyby Nela byla kluk tak by se jmenovala taky Honzík
A Vika by byla Vojtíšek.
Když se teď narodí kluk bude to Vojta a holka asi Lucie.
@maraida Jů,ty už tušíš, jak by se to mohlo jmenovat? To my absolutně netušíme, teda holku jj, to by byla asi Kateřina, ale kluka vážně nevíme, to bude oříšek
Teda holky, to je radost ty vaše příspěvky číst…
Je dobře, že tady máme dvě takové zkušené maminky, já jsem za to ráda ![]()
@marvcel Jsem ráda, že špinění ustává… u mě to také nakonec přestalo a od té doby nic ![]()
@geegoun se právě bojím, že se to zlepší a pak to začne znovu. a jak dlouho jdi špinila?
@maraida Ano „teprve“ druhé
Mám doma chlapečka Tobiáška 2 roky a dva měsíce…
@marvcel špinila jsem v podstatě od samého začátku (od uhnízdění to byly jen dva dny) Pak po styku, kdy jsem se přímo rozkrvácela, to bylo v den kdy měla začít MS a špinila jsem po celou dobu, co jsem to měla mít, ale každý den to sláblo a když to přestalo, tak byl opět styk, opět červená, i když méně a další dva dny špinění… Na gyndě mi řekli, že je to naprosto v pořádku, že se to stává a že máme být při styku opatrnější - žádná divočina ![]()
Určitě to bude dobré, sestřička mi říkala, že při dalším každém těhotenství je čípek citlivější, ale že to nemusí nic znamenat… Jen když to špinění přijde, více odpočívat, že to muže být i signál od těla, že máš „ubrat“ ![]()
@marvcel Někdy minulý týden, tak ve středu myslím, ve čtvrtek už to bylo úplně dobré… jsem dnes 6+1 ![]()
@geegoun Tak já jsem dnes 6+3,tak už to snad taky skončí to špinění ![]()
Ahoj holky, dnes jsem přišla od doktora, podle PM 8+0,podle ultrazvuku 8+3,jsem objednaná na screening v 1.trimestru, máte s tím někdo zkušenosti? Snad bude vše v pořádku
Dobré ráno holky
Tak jak se máte? Dnes je konečně krááásněěě!!! ![]()
@marvcel Myslím, že to brzo skončí
držím palce, kdyby to trvalo, déle, pro jistotu bych buď zavolala nebo rovnou zašla na gyndu, ať máš klid… Moje známá porodní asistentka říká, že nejdůležitější je klidná těhulka, pokud se s čímkoli stresuješ, i když to nemusí být, žádný velký problém, je to většinou pro miminko větší zátěž, než ten samotný problém… Takže udělat cokoli, co Tě zklidní
Doufám, že jsem to napsala, alespoň trochu srozumitelně
![]()
@Market30 Bohužel s tím zkušenosti nemám, ale kamarádka na tom byla a odůvodnili to tím, že je to starší matka (34) a že t jsou víc hlídané… Kolik Ti je? Doktor/ka Ti k tomu nic neřekla?
Dobré dopoledne všem! Tak tady je zataženo, ale snad se to brzo změní. Jinak jsem měla včera celej den bez špinění-hurá. ![]()
@Market30 na screening určitě jdi. Je to vyšetření krve a UTZ a je to na vývojové vady miminka.Je to spolehlivější než triply v 16tt.Je to dobrovolné, nehradí to pojišťovna, většinou to stojí kolem 1000 Kč.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat