Lehký, skladný a odpružený cestovní kočárek pro velké dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35
26.3.23 22:27

Lehký, skladný a odpružený cestovní kočárek pro velké dítě

Ahoj, sháním skladný a lehký, ale odpružený kočárek, který je schopen projet menší terén - např. dlažební kostky nebo zpevněnou lesní cestu. Měla jsem vyhlédnutý Cybex Eezy S+ 2, ale připadá mi, že má krátkou zádovou opěrku a krátkou opěrku pod nohy. Synovi je 15 m, ale je velký (pro představu, oblečení nosí vel. 98, 104). Kočárek sháníme převážně do centra Prahy a na dovolenou autem - takže není nutné, aby kočárek splňoval parametry do kabiny letadla. Také se mi líbil Thule Spring, nicméně tady se obávám problémů se stabilitou kvůli tomu, že to je tříkolka, a syn váží už nyní cca 15,5 kg. Tipuju, že kočárek budeme potřebovat ještě cca 2 roky na odpočinek a šlofíky na cestách.
Sportovní kočárek prosím nedoporučujte, na každodenní ježdění doma máme TUG2 a jsme s ním maximálně spokojeni, jenom do MHD a na dovolenou je zbytečně velký. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
26.3.23 23:44

Nejdu radit, spis jen postreh. S BJ Summit (neco jako TUG2) jsem jezdila vsude a v MHD k nezaplaceni (prorazis s tim dav, nikdo ti do kocaru nepada a velka kola vyjedou/sjedou schody sama), to same rychle a snadne slozeni do auta.
Obcas me taky napadlo poridit neco mensiho nebo golfac, ale pokazde, kdyz jsem si neco takoveho pujcila do ruky, byla jsem vyrizena, jak to nejede, drnca to, zasekava se to o kostky, proste bych to po par metrech mrskla do prikopu.

Takze proste mozna hledas „jednorozce“, neco co neexistuje. Je to malinke, ale jizdni vlastnosti jako Thule - to mi prijde proste nerealne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
27.3.23 07:42

Já měla pro dceru od dvou do tří valco snap sport, má nafukovací kola takže to nedrncá a projede celkem i manší terén. Vážil myslím cca 8kg. To ležení má delší než ten cybex. Dcera se tam vlezla do těch tří let. Ale ona tedy ve třech měla 16kg a 96cm. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
27.3.23 12:52
@Lucie_Sx píše:
Nejdu radit, spis jen postreh. S BJ Summit (neco jako TUG2) jsem jezdila vsude a v MHD k nezaplaceni (prorazis s tim dav, nikdo ti do kocaru nepada a velka kola vyjedou/sjedou schody sama), to same rychle a snadne slozeni do auta.
Obcas me taky napadlo poridit neco mensiho nebo golfac, ale pokazde, kdyz jsem si neco takoveho pujcila do ruky, byla jsem vyrizena, jak to nejede, drnca to, zasekava se to o kostky, proste bych to po par metrech mrskla do prikopu.Takze proste mozna hledas „jednorozce“, neco co neexistuje. Je to malinke, ale jizdni vlastnosti jako Thule - to mi prijde proste nerealne.

Ano, taky mám problém s „drncátky“, ale ten Cybex Eezy je třeba docela v pohodě, má větší kolečka. Já bych ho hned brala, jen se snažím zjistit, zda existuje něco i pro dlouhé dítě, protože když jsem syna do Cybexu posadila, nožky mu čouhaly přes opěrku a nad hlavou měl asi 1 cm, což do budoucna není moc ideální vzhledem k tomu, že asi ještě poroste.. Navíc mi jde opravdu o tu velikost, aby byla šířka do 45 cm a aby byl lehký. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
27.3.23 12:56
@KKK85 píše:
Já měla pro dceru od dvou do tří valco snap sport, má nafukovací kola takže to nedrncá a projede celkem i manší terén. Vážil myslím cca 8kg. To ležení má delší než ten cybex. Dcera se tam vlezla do těch tří let. Ale ona tedy ve třech měla 16kg a 96cm. :D

Díky, ale nafukovací kola zrovna nehledám, protože v zahraničí, kam jezdíme, bývají na zemi bodláky, které plášť jednoduše propíchnou.. A už se nám nechce jezdit každé 2 dny do Decathlonu pro nové duše do koleček. :lol: Navíc Valco je jen, tuším, do 20 kg, to je pro nás žalostně málo. Potřebuju, aby ten kočár byl alespoň do těch 22 kg.. Sice se to řekne, 2 kg sem nebo tam, ale v našem případě bude každý dkg limitu navíc znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
27.3.23 13:01
@Galicia píše:
Díky, ale nafukovací kola zrovna nehledám, protože v zahraničí, kam jezdíme, bývají na zemi bodláky, které plášť jednoduše propíchnou.. A už se nám nechce jezdit každé 2 dny do Decathlonu pro nové duše do koleček. :lol: Navíc Valco je jen, tuším, do 20 kg, to je pro nás žalostně málo. Potřebuju, aby ten kočár byl alespoň do těch 22 kg.. Sice se to řekne, 2 kg sem nebo tam, ale v našem případě bude každý dkg limitu navíc znát.

Jenom s tou nosnosti bych se tak nebálá… zaprvé i když v kočáru na 20kg povezeš dítě 22-23kg tak se nic nestane. A jinak dcera v roce vážila 11kg, pak v 18m 13kg… a pak ve třech letech 16kg… jen že do toho roku a půl přibírají ty děti rychle ale pak se to fakt hodně zpomalí a spíše se vytahují do výšky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
27.3.23 13:05
@KKK85 píše:
Jenom s tou nosnosti bych se tak nebálá… zaprvé i když v kočáru na 20kg povezeš dítě 22-23kg tak se nic nestane. A jinak dcera v roce vážila 11kg, pak v 18m 13kg… a pak ve třech letech 16kg… jen že do toho roku a půl přibírají ty děti rychle ale pak se to fakt hodně zpomalí a spíše se vytahují do výšky.

Já vím, že ten růst je pak pomalejší, ale synovi do 20 kg zbývají cca 4 kg, což lehce dožene právě na těch končetinách, které má pořád krátké (vidím to, protože všechny nohavice a rukávy mu musím ohrnovat). :lol: A je jasné, že kočárek uveze víc, než je psaný limit, ale ještě počítám s tím, že v úložném prostoru občas taky něco povezeme (pleny, jídlo, náhradní oblečení), tak to nechci pokoušet. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
27.3.23 14:00
@Galicia píše:
Já vím, že ten růst je pak pomalejší, ale synovi do 20 kg zbývají cca 4 kg, což lehce dožene právě na těch končetinách, které má pořád krátké (vidím to, protože všechny nohavice a rukávy mu musím ohrnovat). :lol: A je jasné, že kočárek uveze víc, než je psaný limit, ale ještě počítám s tím, že v úložném prostoru občas taky něco povezeme (pleny, jídlo, náhradní oblečení), tak to nechci pokoušet. 8)

Kolik měří na výšku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2025
27.3.23 14:26

Jeden z nejdelších kočárků je podle mě Britax B-motion 4+. Krásně se mi tam vyspalo i skoro pětileté dítě. Je fakt dlouhý. Uveze i 2 děti najednou, když jsem dala mladší staršímu na klín 😁 😁.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.3.23 14:36

Mne ty pozadavky proste prijdou nerealne :nevim:.
Chces prostorny kocar s vysokou nosnosti, co uveze vetsi dite a veci. Takovy proste nebude maly.

Co jeste BJ City Mini?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.3.23 14:39

Ja byla vdecna na dovolenych za Summita, uvezl co jsem chtela a vsude projel, do auta sel na placku, nevim co bych mela chtit vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
14.4.23 22:10

Omlouvám se, trochu jsem tu na to pozapomněla, jak jsem chvíli kočárek neřešila. :roll:

@KKK85 88 cm

@K92 Ten by u nás bohužel už neprošel ani rozměrově, ani váhově :?

@Lucie_Sx Je to možné, že hledám něco, co neexistuje. V tom případě mi pak asi nejvíc vyhovuje ten Eezy s+ 2. :) Tříkolku jsem původně chtěla (Thule Spring), protože jsem na ni zvyklá, ale po konzultaci v obchodě z ní sešlo, protože kombinace 3 kol a nízké váhy kočáru by mohla být dost nebezpečná vzhledem k tomu, jak je syn velký a těžký už teď, a kdo ví, jak by to vypadalo třeba za rok, dva. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
14.4.23 22:14
@Lucie_Sx píše:
Ja byla vdecna na dovolenych za Summita, uvezl co jsem chtela a vsude projel, do auta sel na placku, nevim co bych mela chtit vic.

Jak jsem psala, tenhle typ kočárku určitě nehledám, jsem s naším stávajícím hlavním kočárkem nadmíru spokojená. Ale ne na dovolené, kdy kočárek rozkládáme a skládáme do auta cca 3× denně, a ty propíchnuté pneumatiky taky nejsou zrovna ta nejlepší zábava. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.4.23 19:27
@Galicia píše:
Jak jsem psala, tenhle typ kočárku určitě nehledám, jsem s naším stávajícím hlavním kočárkem nadmíru spokojená. Ale ne na dovolené, kdy kočárek rozkládáme a skládáme do auta cca 3× denně, a ty propíchnuté pneumatiky taky nejsou zrovna ta nejlepší zábava. :lol:

Ja to vzdycky rikam, ze Summit je lepsi jak Thule ;). U nej zadny dalsi kocar netreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
17.4.23 14:38
@Lucie_Sx píše:
Ja to vzdycky rikam, ze Summit je lepsi jak Thule ;). U nej zadny dalsi kocar netreba.

Já si zase myslím, že Thule je lepší jak Summit (a možná proto máme každá to, co nám vyhovuje ;) ), ale k tomuto tématu jsou tyto naše názory zcela irelevantní. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí