Lektoři a práce v jazyk. škole
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
V jazykové škole nepracuji, ale chodím tam. Platím cca 5 000 za 36 hodin výuky (po 45 minutách), skupiny jsou po 4 - 8. Počítejme, že i 4 studenti na sebe musejí „vydělat“. To znamená 20 000 za 36 odučených hodin, tedy cca 550 za lekci pro jazykovku. Kolik je režie a kolik dostane lektorka, to nevím, ale vaše cena mi nepřijde úplně mimo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brala jsem 490 za 90 minut, před pár lety. Umím si představit, že bych dostala tak 550 za 90 minut, víc asi těžko, to už by se to škole nevyplatilo.
Výhodnější je dělat na sebe, ale to už chce praxi.
- Citovat
- Upravit
Já to s jazykovkama vzdala. Buď mi nabídli sice dobré peníze, ale nakonec mi neměli koho nabídnout k výuce nebo sice nabídli peníze, ale půlku toho si odpočetli. Tak jsem začala učit soukromě. Teď už se tomu teda nevěnuju. 300 Kč bylo před 10 lety maximum, co mi nabídli. Sama jsem dělala za 200/60 min. Ale ceny jdou nahoru. Asi bych udělala to samé, co tenkrát. Vykašlat se na jazykovky a jít sám na sebe, pokud máš papíry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to malo. Ja sla delat na sebe a mela jsem skoro 2× tolik par let dozadu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@astoret píše:
Je to malo. Ja sla delat na sebe a mela jsem skoro 2× tolik par let dozadu.
Jo, ale tam zas platíš prostory (pokud nejedeš online), kopie studentům + licence na sdílené materiály… Taky opruz s daněma, reklamace atd. Žádný stravenky a technický servis. ![]()
Taky záleží, co má zakladatelka za kvalifikaci. U nás se třeba málo platí lidem, co mají třeba jen FCE a nemají vystudováno.
Ale určitě to je otázka vyjednávání.
Jinak teda doporučuju se nechat najmout jako učitelka jazyka firemních kurzů, tam to je lepší - normální plný úvazek, ale rozvrhy si děláš víceméně sama (jsou tam i individuály a konzultace odborných textů) a víceméně fakticky víc jak 15-20 hodin týdně to nezabere, přitom všechny výhody klasické zaměstnanecké smlouvy - dovolená, stravenky, benefity.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to málo. Učím pro jazykovku za 350/60min a je to moje minimum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracujete někdo jako lektor v jazykové škole? Moc by mě zajímalo, jaké máte sazby prosím? Je mi jasné, že se sazby budou hodně lišit krajem, kvalifikací lektora apod. V jedné jazykovce mi nabídli 300/60 minut. Přijde mi to málo, co Vám?