Lepek během 5. měsíce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
24.7.15 21:00

@aterka Tohle s lepkem už mi říkala dr. před dvěma lety u syna. Vyřešila jsem to tak, že jsem mu někdy okolo 5. měsíce začal dávat jednou nebo dvakrát týdně odvar ze špaldových vloček. Klasické příkrm dostal před šestým měsícem, do té doby by plně kojený.
S dcerou to te´d udělám stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
25.7.15 00:33

@aterka Ahoj, do jednoho roku se vyvíjí kvalita střevní sliznice a s ní i střevní imunita, proto je střevo značně citlivé a lepek může tuto sliznici zatížit a poškodit. Spolu s dalšími negativními vlivy, jako jsou plísně, bakterie, viry, očkování či antibiotika apod., může dojít nejen k poruše imunity, ale i k různým druhům onemocnění, kdy se nestrávený lepek dostane do krevního oběhu a může pak poškodit různé tkáně (Radost ze zdravých dětí). S tím se zcela ztotožňuji. První dítě bylo 6m výhradně kojeno a lepek ochutnalo až dlouho po prvním roce. S druhým to plánuji stejně ;) Jinak tedy nerozumím, kde se bere ta potřeba konzultovat s pediatrem výživu dítěte :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101808
25.7.15 00:36
@vjerunqa píše:
Jinak tedy nerozumím, kde se bere ta potřeba konzultovat s pediatrem výživu dítěte :think: :)

A jaký je rozdíl od konzultace s nějakou chytrou knihou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
25.7.15 00:45

@j.a.n.i1 Stačí přečíst tuto a jí podobné diskuze a je dosti patrné, že zrovna výživa dětí je téma mnoha pediatrům poměrně vzdálené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101808
25.7.15 00:51

@vjerunqa Stejně jako mnoha knihám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
25.7.15 01:09

@j.a.n.i1 Ano ano, není nad zdravý selský rozum a přirozený mateřský cit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
25.7.15 07:25

V 5. měsíci jsem dala mléčnou kaši s lepkem a žádná reakce. A občas dávám do ovoce rozdrcený piškot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
25.7.15 08:54
@Nikolllet píše:
@aterka taky už jsem slyšela od hodně matek, že jim dr. řekli kojit do půl roku, pak už to děcku prej nic nedává :zed:

Holky, opravdu je to tak, doporučuje se do 6. měsíce, pak jde o to, že má dítě začít přijímat pevnou stravu, tudíž veškeré vitamíny, mïnerály a pod. přijme ze stravy a posléze „zbytečně“ (opravdu v uvozovkách) bere tyto látky matce. Jinak kojit lze jak maminka uzná za vhodné, ale znovu se doporučuje i u kojených dětí začít s příkrmy už od ukončeného 4m. Asi to chce trocha selského rozumu a maminčiny intuice, co její dítko potřebuje. Je tisíc názorů a ticís rad, ale každá si to musíme udělat jak uzná za vhodné. Já nedopustím na UM, jsem s ním maximálně spokojená, kojení mi osobně dělá psychicky zle. Ale jsem zdr. a až bude jednou má dcera mít miminko a chtít a moci kojit, budu ji v tom maximálně podporovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
26.7.15 10:07

Mě doktorka taky říkala, že začít s příkrmy můžu už v tom 4. měsíci, kvůli imunologickému oknu. A lepek jako jíšku do jídla (jako fuj, to bych mu neudělala). Syn je plně kojený, přikrmovat jsem začala v 5. měsíci. A i po měsíci sní jen pár lžiček, nic mu to neříká. Lepek mu chci dát teď v půl roce, asi rozmixovat nějaku těstovinu do jídla. Piškoty se mi moc dávat nechce, je to samý cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí