Lepek během 5. měsíce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Lepek během 5.měsíce
Včera jsem byla u pediatry v nemocnici a ta mi poradila, že podle nových poznatků je nejlepší začít s lepkem v pátém měsíci života kojence, poněvadž si na to tělo lépe přivykne, když ještě nemá vyvinutou imunitu a reakce a dítě lepek lépe snese. Plně kojíme, právě jsou malé 4. měsíce a dr. doporučila s lepkem neotálet. Já určitě ( pokud budeme ještě plně kojit ) měsíc s příkrmy počkám a pak uvidím, jak hladová bude. Už ted teda na nás zírá při jídle přímo hladově, ale ona asi takhle kouká na všechno ![]()
Slyšel někdo něco podobného? Prý jsou to nejnovější poznatky v problematice přikrmování. Klidně dát do příkrmu malinko lepku ( třeba do mrkve, do UM )No jako já se do ničeho neženu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ano, jsopu to nejnovejsi poznatky, ale na ty ja nastesti prdim. Osobne bych se tim neridila, protoze muj zdravy selsky rozum mi rika, ze to je kravina. Beztak nam za par let budou zase tvrdit pravy opak.
- Citovat
- Upravit
@aterka Ano, slyšela jsem to, a moje aktuálně skoro tříleťačka ho dostala cca ve 4,5 měsícíh, byla celá žhavá do jiného jídla než se jen kojit, naopak starší příkrmy nechtěl, tak ho dostal později. Ale v principu s tím doporučením souhlasím přijde mi logické…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děvče já nevím, poznatky lékařů a jejich komor se mění tak často, jako plenky našich dětí. Byla bych vděčná, kdyby se například i lékaři konečně na schůzi u chlebíčků dohodli na jednotných postupech, těžko totiž soudit z názoru jednoho dr. a z jiného názoru na stejnou věc u druhého dr. každopádně u prvního dítěte jsem vše hlídala, teď u dalšího na to kašlu, malá přikrmovaná už hodně brzo - konec 3. měsíce, pomalu, ale byla. Od 5. měsíce jede na přesnídávce se šesti nastrouhanými piškoty a na chlebu s máslem. Od půl roku je na řízku a bramborové kaši (s normálním čerstvým mlékem). Jinak pila UM. Neřešila bych to. Lepek je dobré dávat brzo, ať si na to tělíčko zvykne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše dokrotka to taky tvrdí. Ještě jsem nepřikrmovala a sem tam jsem dala kukuřičnou křupku nebo kousíček chleba na ožužlání. Mě se to zdá zase logický setkávat se s potenciálním alergenem co nejdřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maly ma ted 7 mesicu, dala jsem mu mezi 5. a 6. mesicem nekolikrat asi dve lzicky krupicky udelane z MM a ovesnych vlocek.Plne kojeny byl do 6.mesice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde spis o to, aby to dostal v dobe, kdy jeste kojis… diky mm by si mel snaze na ten lepek zvyknout (obecne to plati pro vsechny alergeny)
Dneska se pocita ze v pul roce odstavis a das Um
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 To pak můžu říct, že je logické naočkovat dítě ve čtyřech měsících, když ještě nemá imunitu, nebude mít reakce? Nenadělá to víc paseky? Jen mě to v souvislosti s tím napadlo. Nevím právě co je horší ted konkrétně u toho očkování.
Navíc všude jsem slyšela, že kojené děti mají začínat s příkrmy co nejdéle.
@Nikolllet Jako třeba krupici jsi do něčeho přidala nebo kaši jo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@geilens píše:Dneska se pocita ze v pul roce odstavis a das Um
Tomu nerozumím. To je nějaký nový trend?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aterka píše:
@j.a.n.i1 To pak můžu říct, že je logické naočkovat dítě ve čtyřech měsících, když ještě nemá imunitu, nebude mít reakce?
Asi nevíš, co je principem očkování ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak úplně nejnovější poznatek to není, teď už bude určitě nějaký novější
Jako já s tím souhlasím, ale já jsem se celkově moc neřídila těmi časovými doporučeními. S příkrmy jsem začala někdy v 5. měsící a postupně ochutnával všechno, co se mu zrovna zalíbilo (teda kromě tatínkovy cigarety
). Něco mu zachutnalo, něco ne ![]()
Tohle je hrozně individuální, to si musí každá matka nějak rozhodnout sama podle svého vědomí a svědomí.
- Citovat
- Upravit
@aterka spíš jsem dávala piškoty do jogurtu, nebo přidala lžičku jíšky do jídla. Ale jo i kaši s lepkem jsem dávala, ale moc jí to nechutnalo a nemá ji ráda do teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aterka taky už jsem slyšela od hodně matek, že jim dr. řekli kojit do půl roku, pak už to děcku prej nic nedává ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikolllet píše:
@aterka taky už jsem slyšela od hodně matek, že jim dr. řekli kojit do půl roku, pak už to děcku prej nic nedává
No jasne, pak mlecko od kravicek s umelyma vitaminama a lepkovou instantni kasi s akrylamidem, to je preci ohromne vyzivne, ne??
Je potreba si pestovat pacienty uz od mala, at pekne zisky potravinarskeho a farmaceutickeho prumyslu rostou
- Citovat
- Upravit