Tabulka příkrmů

37136
22.7.15 21:16

tabulka příkrmů- poradtě

Dobrý večer,
prosila bych o radu zkušenějších maminek :) kamarádka mi poslala orientační tabulku příkrmů, (doufam že vám pude zobrazit )potřebovala bych vědět když je tam napsáno od 5 měsíců, myslí se tim dokončený 4. měsíc nebo až dokončený 5.?
popřípadně pokud nesouhlasíte s nějakou položkou dejte mi prosím vědět, chci příští tejden začít malýmu dávat příkrmy a nerada bych mu dala něco špatně :)
moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2212
22.7.15 21:20

Kupované pečivo až tak od dvou let. Dostala jsem prožuru od doktora, kde před pečivem (m. j) varují. Jinak od 5.měísce se bere jako ukončený 4. Podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35861
22.7.15 21:22

5 měsíců je 5 měsíců, ne? Takových tabulek je, výběr si sama co se ti hodí, já dodržela asi tvaroh..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.7.15 21:22

Mno tak začátek příkrmů je mezi 4 a 6 měsíci, tak si vyber :nevim:

Jinak máslo jsem dávala už od prvních příkrmů, cibuli, česnek, bylinky - tak od 8-9 měsíců pomaličku po trošičkách, ať ty blafy mají taky nějakou chuť :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
22.7.15 21:35

@Kriss Tina jestli kojíš je zbytečné přikrmovat do 5-6 měsíců. Pokud je dítě na UM tak se začíná ve 4-5 (ukončených) měsících.
Tahle tabulka mi přijde na děti na UM.
Jukni na ww.kojeni.net je tam taky tabulka příkrmů a ta je postavená na kojené děti a je oproti té tvé cca o 1-2 měsíce posunutá ;) Ale co je tam moc pěkně zpracované je postup zavádění příkrmů, je to hezky prakticky napsané zkušenou maminou a mě to tenkrát dost pomohlo netápat, žádná učená z nebe nespadla :D
Ta tabulka mi celkem sedí, já to celkem dodržovala..(Jen pozor na špenát, ten kupovaný obsahuje hodně dusitanů, takže se bud uvaří zvlášt ve vodě a ta pak slije a nebo se koupí bio ve skleničce a do vařeného příkrmu přidá..) Máslo jsem opravdu dávala až po roce, lžička olivového oleje je určitě prospěšnější.. bílek taky a s tvarohem jsem vůbec nespěchala - cukr s tvarohem ala Lipánek, Pribiňák atp jídelníček nijak co dom pestrosti stravy neobohatí ;).. a tak podobně. Podle mě není kam spěchat.. má na jedení méně zdravých a nezdravých věcí celý život, však si užije všeho dosyta. Ale vím, že fotka 10m dítěte ohlodávající grilované kuřecí stehno na FB profilu je mnohem víc in, než řeči, že pribi%nák a Brumík není zdravý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.7.15 21:42

@Kriss Tina co používat misto tabulek rozum?
Máslo případně olej se má dávat už id začátku kvůli vstrebatelnosti vitamínů.

Jinak kluk začal v 5 měsících jablkem a pak dalším ovocem. Lepší je zelenina, ovoce které je přirozené pro naše podnebí

• Citovat
  • Upravit
37136
22.7.15 21:44

@Hanka253 děkuji za vyčerpávající odpověd :) na ty stránky určitě mrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.7.15 22:14

Můžu tě uklidnit, za 3 roky budou doporučení zase jiná. Vem to podle svého rozumu a podle dítka.
Btw. kupované pečivo až od dvou let je podle mého nesmysl. Co by to dítě asi tak jedlo? Žádný chleba, housku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
22.7.15 22:21

Proč na to máš tabulku?? Zapoj rozum a řid se doporučením pediatra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
22.7.15 22:33

Ta tabulka mi přijde přehnaná. Nevím, proč by se např. bylinky měly dávat až od roka, a vepřové maso až od tří let :roll: Řiď se svým rozumem.

• Citovat
  • Upravit
8959
22.7.15 22:41

Doporučuji navštívit stránku kojeni.net, kde máš excelovský dokument s krásnou tabulkou.. Já se řídila více méně tím, ale samozřejmě s rozumem. Něco je tam taky až od tří let a syn to měl třeba už v 1,5 roce nebo teď ve dvou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí