Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer všem, teď v září jedu poprvé letadlem do Turecka, a chci se zeptat ja mám docela velké problémy s ušima, nebo ne ze problémy ale proste snadno mě zalehnou, a strasne se bojím toho letu ze mi praskne bubinek… sem fakt moc hakliva na usi.. takže mi vážně snadno dokážou zalehnout.. tak se chci zeptat co by mohlo pomoct když pojedu s letadlem aby mi aspoň tolik nezalehly? Nějaký tipy budu vážně rada za vše dovolenou si chci užit a ne řešit usi a bolest
![]()
Polykat, žuvačka. Bubínek ti určite nepraskne. Já teď letěla ve čtvrtek a pořád mi neodlehlo jedno ucho
. Fakt bych ráda věděla, co s tím. Stalo se mi to poprvé.
@Barevné klubíčko píše: Více
nevím, ale myslím si, že by to ten nepříjemný pocit v uších ještě zvýraznilo
@Leontodon tak já když mám zalehle ucho tak si ho buď Držím a proste to odlehne, nebo si zakricet, ale moje usi jsou vážně haklive takže mě pomáhá něco jiného, ale toho letadla se vážně bojím 😀
@Niki820 píše: Více
v letadle raději nekřič,
kup si cucavé bonbony nebo žvýkačku
Jestli můžeš, před letem si vezmi nějaký prášek proti alergii - na značce nezáleží, prostě antihistaminikum. Mně nějaké bonbóny a žvýkačky absolutně nepomáhají, tohle ano.
@Leontodon píše: Více
Kdysi mi pomohly až kapky z orl.
Možná dokonce to byly kapky do nosu.
Taky zalehlé ucho z letadla. Byla jsem při letu zpět nachlazená, po prvním letu mi odlehlo za hodinu a po dalším vůbec (letěli jsme s přestupem).
@stinga píše: Více
Hej nevím. Já několikrát letěla hned po noční, takže jsem si šupla špunty do uší a na oči masku
A vůbec jsem nic nevnímala… Ale já to nějak moc nevnímám ani tak. Ono jde o to, kdo letí… Někteří piloti letí plynule a je to ok. Některý to prudce kosí a to je masakr. Možná bych být zakladatelkou zkusila špunty a plus ty žvýkačky. Ikdyž ty na mě vůbec nepůsobí
vždycky pomůže, když to pořádně prozívnu ![]()
@Evkad díky za tip. Vyhrabala jsem doma nějaké kapky a přešlo to
. Já jsem taky nebyla úplně zdravá, když jsem letěla.