Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Semtex píše: Více
a nepamatuješ si jméno hotelu na tom Slunečním? rodiče chtějí letět příští rok a hotel, co vybrali má také vstup na pláž přes turniket
@stinga já zase na Mallorce, přitom jiné roky červen v Itálii, i v Chorvatsku bylo moře teplé, v Tunisku to už pak byla paráda
@stinga píše: Více
Covece bylo to sunny Dreams nebo tak nějak, stopro tam bylo to dreams a i řidič v buse tak tomu říkal, byl navíc i docela drahy ten hotel
takže cesta k turniketu z hotelu tak 250m a dalších 200 ještě k hotelovym lehatkum po plazi
no pakarna. Ono se to nezdá, ale když je venku přes 30, je to docela daleko. A to jsme ještě měli štěstí, ze jsme v tom hotelu nebydleli v jednom z křídel úplně na konci, jelikož to byla taky pěkná prochazka se odtamtud vůbec dostat k výtahu ![]()
To jsme to i v tom Chorvatsku měli ze zadního místa v kempu k moři blíž ![]()
jo jo, to je ono, to mají rodiče vyhlédnuté, Sunny Dreams pětihvězda, mamka také říkala, že se tam nachodí, ale že je tam všechno, aby se líbilo otci a vnučce - otec moc rád jí - ale není tlustý, on celý rok jí tak normálně, má cukrovku, tak i drží dietu - ale na all se prý vždy rozšoupne a miluje ten výběr, a pro mou dceru že tam je posilovna, dětský klub a bazény s tobogány a písek, máma miluje teplé moře, což očekává
že tam bude a že všichni budou spoko ![]()
Zemí je v Evropě spousta: Itálie, Portugalsko, Španělsko, Slovinsko, Řecko, Francie ( tam ale all nehledej), Baleárské ostrovy, Sardinie, Sicílie, Korsika, Chorvatsko, Albánie…
Preference toho co chceš vidět, rozpočtu, nároku na dovolenou…to víš sama.
My k moři jezdíme v září, není takové horko a není všude tolik lidí..
@stinga jídlo tam podle mě bylo fajn, akorát ta vzdálenost byla pro nas nakonec docela zásadní, byli jsme tam s malymi dětmi a než jsme se na tu pláž dobelhali, tak to fakt trvalo😂 🙈 a další nevýhoda té vzdálenosti byla, ze když tedy člověk měl to all in a chtěl si dojit z pláže pro nějaký drink, bylo to taky dost nadlouho, tak jsme tam ani nechodili. Natož abychom tak daleko vyslali samotné menší dite pro něco k piti. Ale recenze jsou různé, vetsina lidi chvali a neřeší to, tak ať se vašim líbí😊 😊 😊
Jinak tedy když nas tam vezli, tak cestou ty ostatní hotýlky byly takové poněkud “smutné” a trochu jsem se začínala bát, kam že to jedem😅, takže tenhle je jednoznačně nejlepsi ve svém širokém okolí ![]()
Na Tenerife jsme se v srpnu v pohode koupali, voda tepla, zato na Korfu na nekterych mistech byla uplne ledova.
A to nešlo si zjistit dopředu, ty vzdálenosti?
Osobně když někam jedu, tak pročtu recenze, geogle mapy a na YT se většinou dají najít videa.
Takže mám pak pocit, jako bych tam už byla, když tam dorazíme ![]()
Já mám v Bulharsku oblíbený hotel, je 10 km od letiště a opravdu kousek od pláže.
Navíc na okraji plážové oblasti, takže za naší pláží začínaly skály, louky, snad i chráněná oblast, žádné přelidnění se tam nekonalo.
Tam je prostě to moře teplé, byla jsem na Sardínii a tam přestože jsou samozřejmě pláže hezčí, tak to bylo chladnější, to se také dalo čekat dle recenzí.
To bulharské moře mi přijde fajn pro děti, když tam chtějí být celý den namočené ![]()
@free333 píše: Více
Asi jsme to přehlédli nebo nám to nedošlo, co to bude obnášet, nevím. Samozřejmě když člověk není úplná lemra, tak 200 plus 200m mu nepřijde, ze by stalo za pozornost, ale v tom horku a s mrnaty je to jiné. Ono vlastně ani to moře nebylo nic moc, na naše děti moc vln, řas a dal občas medúza (žahavá)
klidnější a krásně průzračné moře bylo v takové malé jakoby lagunce u verejne pláže, ale manžel tam nechtěl chodit, když jsme měli jinde v ceně ta lehátka, tak jsme tam byli jen parkrat kvůli dětem, aby se vykoupaly, jinak tam vlezt nechtěly ![]()
To jídlo je blbý. Nejlepší je mít all in bar i na pláži. Ten výběr jídla není moc velký, ale aspoň něco.
@Anonymní píše: Více
No prave takhle to bylo v ty Albánii, hotylek menší, ale fakt hned u pláže a veprostred bar, takže tam si porad behaly i děti pro piti, nebo jsme mladyho vysilali, aby přinesl nám. Bylo to na dohled, stačilo se otočit případně postavit u lehátka nebo udělat par kroku, a videli jsme, ze je v pohodě. V tom Bulharsku, když člověk pro něco šel, tak to cestou vypil, protože v tom vedru by jinak chcip, a mohl jít znova😂 🙈
Příští rok letíme do Malagy a plánujeme výlet do Alhambry a Gibraltar.
Promiň, ale Bulharsko je shit odjakživa, ne?
@Sadman my jsme třeba zažili hezké Bulharsko, jen mi vadilo kuřáci…ale moře oproti Tunisku bylo mnohem čistší a průzračnější…dopo klidně, odpo s vlnami…letos jsme byli v Chorvatsku a v Tunisku a rozdíl v těch barvách moře byl veliký…
@Sadman píše: Více
Vypadá to tak, ale musím říct, že nám to všichni známí doporucovali, někteří z nich jezdi do Bulharska každoročně a moc si to chvali
🙈 😂