Letecky s ročním, kam?

8469
10.7.13 10:20

Letecky s ročním, kam,

Ahoj děvčata, vím, že je tady milion podobných témat, žádné ale není stoprocentní. Byla bych ráda, kdybyste mi napsaly Vaše zkušenosti s dovolenou u moře s ročním dítětem.
Rozhodli jsme se odletět v září, Lukymu bude 11.9. rok.
Mám jasno v tom, že by to měla být Evropa (kvůli srovnatelné zdravotní péči), je mi celkem jedno která země, vařit nechci. Na pláží si počítám vystačíme se slunečníkem (místním), opalovacím krémem s faktorem 50, něčím na hlavičku a lehkým oblečením. Do bazénu vezmu plínky do vody. S kočárkem mě pustěj do letadla? Ráda bych vzala sporťák. Nebo jen golfky? Připlácí se za to?
Co všechno požadovat? Napadá mě:

• blízko k letišti (abychom nestrávili moře času v autobuse, stačí bohatě to letadlo, příjezd o dvě hodiny dřív na letiště, čekání na kufry,..)
  • cestovní postýlku v hotelu

Jak jste řešily jídlo? Přeci s sebou nepovezu jídlo na týden. Dají se u moře koupit klasické příkrmové skleničky? K snídani se tam určitě nějaký pečivo s marmeládou najde, k svačině ovoce, to je jasný, co jogurty? Vodu na kaši a Sunar mi snad ohřejou všude, ne? Co voda? V roce už není třeba převařovat, tak klasicky kohoutkovou nebo radši kupovat balenou?
No a pak mám další otázku, jsme zvyklý si s manželem večer sednout dole v hotelu na drink. Používaly jste v hotelu chůvičky? Nebylo tam mraky jinejch lidí s chůvičkou, takže si vzájemně rušily signál? Přemýšlím taky nad tím, že když budeme chtít večer na procházku, že ho prostě necháme v kočárku a bude spát tam. Pak snad po přendání do postýlky bude dál spát (není to jedno z dětí, s kterým si můžete dělat co chcete, když spí, tak se na něj nesahá, jinak se vzbudí)
No, je to mraky otázek a ani si nejsem jistá, jestli to je vše, co o dovolený s dítětem nevím. Kdybyste mi napsaly zkušenosti s konkrétním hotelem. Co hlavně nezapomenout s sebou, na co si dát pozor, atd.
Díky moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
10.7.13 10:24

Byla jsem s 10mn. dcerou na Rhodosu. Chtěli jsme být od letiště max. hodinu cesty. Jídlo jsem jí brala na celý týden - ale v obchodech jsem něco málo dětského viděla. Vodu jsem dávala z kohoutku, když jsem poprosila, tak mi jí převařili. Chůvičky jsme měli, s rušením problém nebyl, máme kvalitní. Jedním s požadavků byla i ta cestovní postýlka, pak jsem chtěli terasu, blízkost moře a AI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
10.7.13 10:27

Já se vyjádřím k tomu kočárku. Do letadla Ti ho vezmou, ale dají samozřejmě do zavazadlového prostoru, na palubu nikoliv, tam na to není prostor. Vyzvedneš si ho buď mezi zavazadly na páse nebo v okénku s výdejem pro nadměrná zavazadla (to jsou někde i golfky), záleží na letišti.

• Citovat
  • Upravit
13837
10.7.13 10:29

@saracenka30 já se vždycky setkala s tím, že když jsme vylezli z letadla, tak kočár už byl u dveří letadla. Jinak při nástupu jsem jela s kočárkem ke dveřím letadla a až tam jsem ho odevzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
10.7.13 10:30

@micelinka A nebo tak, pokud poletí s cestovkou tak to tak je na 99%, jinak mnohé letecké společnosti toto nedělají.

• Citovat
  • Upravit
13837
10.7.13 10:31

@saracenka30 aha, tak nějak jsem předpokládala, že chce letět s ck…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
10.7.13 10:35

@micelinka
:D.
S cestovkou je to s malým dítětem asi snažší, mně dokonce mrskli kočárek na zem mezi vozíky pro zavazadla a nikdo mě na to ani neupozornil, musela jsem se pídit a pátrat, kde je, než jsem ho našla pohozený na zemi.

• Citovat
  • Upravit
8469

Ano ano, určitě poletím s cestovkou.
@micelinka a brala jsi jen obědy nebo prostě všechno? V kterým hotelu jste byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117

@micelinka
Jo Jo, plne skaldne golfky lze vzit za k letadlu a pak jsou tam I nachystane ( I kdyz jsou pry vyjimky a muzou byt az na pase, a to kdyz je u priletu ‚tunel‘). Je to zdarma.

Jo a jinak kohoutkovou vodu bych v resortech jizni evropy nedavala. S kvalitou vody v CR to nema spolecneho nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
10.7.13 10:38

@NikynaU brala jsem vše. Jen pozor na překročení váhového limitu. Dítě do 2 let nemá nárok na zavazadlo, takže to všechno musíš přibalit k sobě a vejít se do 15kg. Byli jsme v hotelu Relax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
10.7.13 10:46

My lítali do Bulharska - levná zem :palec:
Záleží ale, jak jsi náročná na moře. Krásné blankytné moře tam není, ale je tam písek.
Kočárek si vem k letadlu - až projdeš chobotem ke dveřím letadla, tam ho necháš a technici ho odnesou do zavazadlového prostoru a po příletu ti ho zase vyndají - buď přijede na poásu s kuframa nebo ho přinesou k tomu pásu - všude je to jiný.
Pokud letíte s CK - někdy upřednostňují u přepážek a tak rodiny s malými dětmi.

Jídlo:
Snídani jsem řešila ráno u stolu - vždy tam něco pro prcka bylo. Skleničky jsem si vozila, ale v letoviscích se dají koupit, jen jsou dražší. Kaši jsem si dělala instantví z vody - brala jsem si cestovní konvici - přeci jenom vaříš přes den i čaje… záleží, jaké budete mít stravovaní. Když plnou penzi nabo ALL, tak tu horkou převařenou vodu seženš všude.
Vodu jsem převařovala místní - záleží, kam pojedete…

Chůvičku jsem brala vždycky - že by se rušil signál se mi nestalo…

Co se týče večera, tak jsem to dělala obráceně :
Kaši dala k obědu a skleničku si vzala do tašky a šli jsme courat ven. Někde jsme si dali v restauraci večeři (to Bulharsko je fakt levný) a nechali si ohřát skleničku a pak courali dál. Prcek vytuhnul v kočáře a pak jsem ho jen přenesla do postýlky…třeba až okolo 23.hod… ;)

Co důležitého sebou??
Léky (i preventivně), plážový stan, hračky…ještě budu přemýšlet. :think: :)

U toho kočárku v lteadle: měla jsem golfky a brala jsem si velký igelitový pytel na odpadky a do toho pylte jsem ten kočár strčila (hlavně tu polstrovanou část). Někdy se stane, že ten kočár umažou. :|
A utáhla jsem to klasickým gumnicukem a při zpáteční cestě také. ;)

Cestovní postýlky v hotelech jsou někdy za příplatek - zeptej se v CK nebo přímo v hotelu. Dítě bez letenky ti bude sedět na klíně, ale myslím, že má nárok na 10kg zavazadlo (bez doplatku), to si ale zjisti také u CK!! Každý to má jinak. Na kufry je max 15kg (pro dospěláka) a s prckem se do toho limitu dost blbě vejde.
Hodně zaberou plíny (váhově), tak jsem je vezla v příručním zavazadle :mrgreen:

Jdu přemýšlet…nebo se ptej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
10.7.13 11:02

@Lenka512 Jéé, děkuju, krásné, vyčerpávající. Máš nějakej konkrétní hotel v Bulharsku? Já jsem našla tenhle:http://hotel.invia.cz/…tour-709790/?…bí se mi to, že píšou dětské jídlo v restauraci, otázka je, jestli to jsou kuřecí nugety s hranolkama nebo nekořeněné pro mimina. Ale na to už jsem se jich ptala. To mě ani nenapadlo, že by plíny byly těžký :lol: :lol: Igelitovej pytel je super nápad :palec: Když si na cokoliv vzpomeneš, piš. Abych pak nečučela jak péro z gauče. :-) Je fakt, že těch 7 obědových skleniček asi uvezeme, kaše a sunar jsou lehký, rychlovarku bychom taky mohli vzít, to je fakt. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
10.7.13 11:16

@NikynaU Teda přez 17 litrů bych za Bulharsko nedala ani omylem 8o. Ale já už bych tam v životě neletěla. Byla to pro mne nejhorší dovolená. Bordel, komunistický polorozbouraný nebo nedostavěný domy.Hnus.Sice to tam je levný, ale za mně nee. Jediný co je tam fakt super, bylo čisté moře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
10.7.13 11:46

@NikynaU to je teda pálka 8o
My lítali tak za 8000 i se snídaní…
Záleží, kde v tom Bulharsku jseš…někde je bordel a někde je to dobrý…asi jako všude… :lol:

My létali často přes Kovotour a vždycky jsme chtěli hotel s bazénem…
ale jak se jmenovali, to dohromady asi nedám…
http://www.kovotour.cz/…/hotel-iris/
do centra se muselo dojít…
http://hotel.invia.cz/…tour-734512/?…
tady ta lokalita je klidná, jen mi přišlo že u moře je nahňácáno moc lidí :|

Slunečné pobřeží - tam to žije, zbytek sjou klidnější lokality. Úplně nejklidnější mi přišlo Primorsko.
Zkus si pohledat recenze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
10.7.13 11:51
@NikynaU píše:
Ahoj děvčata, vím, že je tady milion podobných témat, žádné ale není stoprocentní. Byla bych ráda, kdybyste mi napsaly Vaše zkušenosti s dovolenou u moře s ročním dítětem.
Rozhodli jsme se odletět v září, Lukymu bude 11.9. rok.
Mám jasno v tom, že by to měla být Evropa (kvůli srovnatelné zdravotní péči), je mi celkem jedno která země, vařit nechci. Na pláží si počítám vystačíme se slunečníkem (místním), opalovacím krémem s faktorem 50, něčím na hlavičku a lehkým oblečením. Do bazénu vezmu plínky do vody. S kočárkem mě pustěj do letadla? Ráda bych vzala sporťák. Nebo jen golfky? Připlácí se za to?
Co všechno požadovat? Napadá mě:
  • blízko k letišti (abychom nestrávili moře času v autobuse, stačí bohatě to letadlo, příjezd o dvě hodiny dřív na letiště, čekání na kufry,..)
  • cestovní postýlku v hotelu

Jak jste řešily jídlo? Přeci s sebou nepovezu jídlo na týden. Dají se u moře koupit klasické příkrmové skleničky? K snídani se tam určitě nějaký pečivo s marmeládou najde, k svačině ovoce, to je jasný, co jogurty? Vodu na kaši a Sunar mi snad ohřejou všude, ne? Co voda? V roce už není třeba převařovat, tak klasicky kohoutkovou nebo radši kupovat balenou?
No a pak mám další otázku, jsme zvyklý si s manželem večer sednout dole v hotelu na drink. Používaly jste v hotelu chůvičky? Nebylo tam mraky jinejch lidí s chůvičkou, takže si vzájemně rušily signál? Přemýšlím taky nad tím, že když budeme chtít večer na procházku, že ho prostě necháme v kočárku a bude spát tam. Pak snad po přendání do postýlky bude dál spát (není to jedno z dětí, s kterým si můžete dělat co chcete, když spí, tak se na něj nesahá, jinak se vzbudí)
No, je to mraky otázek a ani si nejsem jistá, jestli to je vše, co o dovolený s dítětem nevím. Kdybyste mi napsaly zkušenosti s konkrétním hotelem. Co hlavně nezapomenout s sebou, na co si dát pozor, atd.
Díky moc :mavam:

Ahoj, v neděli jsme se vrátili od moře, takže zkušenosti mám čerstvé. Byli jsme v Bulharsku v Primorsku.
Na pláž jsem koupila plážový stan, malý si v něm docela hověl, ale vystačili bychom i se slunečníkem za předpokladu, že všichni dospělí nepotřebují být ve stínu. Ovšem kdybych tušila, jaké zmatky způsobí to, že to bylo zavazadlo navíc, klidně bych ho oželela. Na pláž měl na sobě tričko, plážovou čepici s krytím krku a uší a faktor 50 z DM.
Kočár jsme měli golfky a jeli jsme s nima až k letadlu. Ale zase, díky tomu strašné zmatky, takže zpět jsme ho poslali normál s kuframa do zavazadlového prostoru a bylo to lepší. Musí totiž projít rentgenem, to znamená složit (v našem případě i rozložit, máme zapp xtra) v jednom člověku, protože druhý drží dítě a za rtg opět složit. To samé s příručními zavazadly. Jak jeden drží dítě, tak je to fakt o nervy, všechno to zvládnout sám. Batoh manžel, batoh mladší dcera, já kabelu na kočár + 2 díly kočáru. Vše co se jim nezdálo vytáhli, tekutiny jsem musela ochutnávat. Vytahali mi kapky na kašel, lesk na rty apod., pak mi to zas naházeli zpátky halabala, takže nešla taška zavřít.. no hrůza. V letadle pohoda. Myslela jsem, že mu dám na start k pití večerní mlíko, ale letuška ho neměla jak ohřát (lahev se jim nevešla ani do konvice), studené to nechtěl, ale stačilo že dudlal dudlík a uši ho nebolely. Starší měla žvýkačku a taky dobrý.
Mlíko v hotelu jsem ohřívala v cestovní rychlovarné konvici, kterou jsem si přivezla po zkušenosti, že jsem v zimě na hotelu běhala každé ráno a večer na recepci 3 patra, aby mi mlíko ohřáli. Opět jsme bydleli ve 3. patře, tak jsem se plácala po ramenou za to, že jsem ji vzala. Ohřívala jsem v ní i polední skleničky. Ty jsem si vezla s sebou, protože jsem nechtěla riskovat, že mi nebude jíst jídlo, na které není zvyklý. Kupujeme jen jeden druh skleniček, tak proto. Takže dostal ráno mlíko na pokoji, u snídaně zobal třeba kukuřičné lupínky nebo loupáček nebo zeleninu. Dopoledne po cestě na pláž jsem koupila jogurt v obchodě, zahrabala jsem ho do písku, aby vydržel studený a dávala mu ho ke svačině. Na polední jídlo jsme se vraceli na hotel. Odpoledne měl ovoce nebo přesnídávku, kterou jsem si taky vezla. Vodu na pití a na mléko jsme kupovali balenou a ani my kohoutkovici pro jistotu nepili.
Chůvičky jsme s sebou měli a používali. Kromě nás a kamarádů, co s námi jeli, nikdo večer v baru u bazénu z rodičů nevysedával, takže nebylo s čím by se rušily :mrgreen:
Cestovní postýlku nám v hotelu dali, ale platili jsme za ni cca 140kč na den :cert:

Takže moje postřehy: nebrat golfky, vzít něco s velkýma kolama. Když hledáte na pláži volný slunečník, zpravidla kus ujdete, což s golfkama nejde. My buď couvali, když to šlo, nebo nesli. Navíc jsme to měli k moři po schodech, takže jsme se ho něco nanosili. V tomto plus golfek no, to by asi zas sporťák byl dost těžký.
Na místě jsme koupili malinký bazének, dali do něj vodu z moře, za chvilku se vyhřála a malý si tam mohl hrát (kdyby chtěl, což on moc nechtěl).
Konkrétně jsme byli v tomto hotelu http://www.alexandria.cz/…xandria-club Služby super, město taky super, nic nám tam nechybělo, snad jen kromě jedné věci, a to záchodů na pláži. Nebyl tam ani jediný a taky žádná sprcha. To už tolik nevadilo, ale to wc s pětiletým dítětem docela jo.
Co nejmíň zavazadel na palubu. Pokud možno všechno narvat do kufrů a vzít si opravdu jen to nejnutnější.
Na pláž místo deky obyčejné prostěradlo. To bylo supr, nikde nezůstával písek.

A poslední postřeh nakonec. Pokud bude mít dítě období separační úzkosti, zůstat doma. My si to vyžrali až do dna. Což jsem nemohla tušit, když jsem zájezd platila v lednu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí