Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hofka, tak vy na Slapy? My na Lipno, ale co se hlav týká, je to asi prašť jak uhoď ![]()
My jsme trochu rozmlsaní tím, že nechceme spát s děckama, Vincent strašně chrápe a tak vůbec, oni mají odjakživa svůj pokojík
Takže apartmán je ideál s oddělenou ložnicí, když je dáme třeba spát, abychom si mohli pustit film, dát vínko, pokecat a tak… každý tomu říká jinak ![]()
Jinak kočár mám taky odolný a dokonce je i pro 2 děti
A taky ergo nosítko, takže vybavenost ok, nás nic nepřekvapí, co?
Pardon, jsem se přepsala. Myslela jsem samozřejmě Lipno, ne Slapy. Nevím proč, tyhle dvě slova se mi pletou:-))) U Slap bydlej naši, takže to máme s hotelem domácím:-)
Kury píše:
Hofka, tak vy a Slapy? My na Lipno, ale co se hlav týká, je to asi prašť jak uhoď
My jsme trochu rozmlsaní tím, že nechceme spát s děckama, Vincent strašně chrápe a tak vůbec, oni mají odjakživa svůj pokojíkTakže apartmán je ideál s oddělenou ložnicí, když je dáme třeba spát, abychom si mohli pustit film, dát vínko, pokecat a tak… každý tomu říká jinak
Jinak kočár mám taky odolný a dokonce je i pro 2 dětiA taky ergo nosítko, takže vybavenost ok, nás nic nepřekvapí, co?
Alpaka, to je krásné
Kolik vás to teda vyšlo? A jak děti s cenama? To je přesně moje gusto ![]()
Platili jsme tisícovku za noc ubytování. Za dítě (necelé 2 roky) jsme nic neplatili. Doporučuji ap. č. 3. Do jedničky děti nechtěj (kožená sedačka a židle), navíc je menší. Dvojka je v bývalém sklepě - je tam zima (ale možná by se to v létě hodilo) a není tam ta zimní zahradas terasou. Super je ta zahrada. K jezeru kousek. Do centra Frymburku taky.
Domácí jsou takoví zvláštní, dost opatrní na všechno, ale člověk se s nimi moc nepotká.
Alpaka, tak mi odpověděli a mají volno jen jeden týden a jen dvojku, je to moc špatný? A zahrada jako je tam nějaká, pro ten ap., který nemá tu svoji terasu? S nějakým posezením… Tak jsem byla happy, strašně se mi to líbilo ![]()
Lipno znám výborně, manžel pochází z Krumlova, no a chatu svojí máme ve Frymburku.
Jestřábí není špatný, ale třeba kdo si chce připlatit tak stojí za zmínku třeba Lipno nad Vltavou tzv. Marina resort, tam je to super v létě i v zimě. upozornění pro ty kdo to u nás moc neznají, je tam dráž než jinde, když se nepovede počasí na Lipně, je opravdu zima, takže při výběru oblečení s tím počítejte. Ve Frymburku jsou dneska taky na ubytování hezký možnosti, ale brzo se tam kazí voda, takže za to pozor. všeobecně nejčistší voda je okolo Horní Plané, protože je tam přítok, proto taky nejstudenější. pokud chcete někdo něco vědět piště i SZ. Ráda poradím.
![]()
Kury píše:
Alpaka, tak mi odpověděli a mají volno jen jeden týden a jen dvojku, je to moc špatný? A zahrada jako je tam nějaká, pro ten ap., který nemá tu svoji terasu? S nějakým posezením… Tak jsem byla happy, strašně se mi to líbilo
Ve dvojce je zima, teď si tam museli v noci přitopit. Možná by to byla v létě výhoda. Je to zkrátka původně sklepní prostor.Okna to ale normálně má, svěětla je tam dost. je obyčejněji zařízená, ale žádná hrůza. Hodně prostorná. Zahrada je přístupná pro všechny apartmány. A velká je dost. Na zahradě je gril s posezenám, my tedy grilovali na terase na přenosném grilu.
Jinak celkově Lipno doporučuji mimo hlavní sezonu (červenec srpen). Přes prázdniny se na cyklostezce téměř tvoří zácpy.
Teď tam bylo liduprázdno. Fajn to bylo i loni poslední týden v červnu.
JInak cca 100-200m od domu je písečná pláž, velká travnatá plocha, vcelku slušné dětské hřiště a kiosek.
Alisek, jé, tak to je lepší řešit tady, ne? Od toho je ta diskuze
Na Marina resort jsem koukala, to už je pro nás dost, to je mi líto dát tolik peněz za dovolenou u nás. Pro mě je ideální cena kolem těch 1500,– za apartmán/noc. Co se programu týká, tak to chceme dost kombinovat, výlety, kola a i koupání teda, to bych za zkaženou vodu nebyla moc ráda, Nela se mi zdá ještě docela malá.
Mně se nejvíc osvědčily rodinné penziony s nějakou zahradou a popř. bazénkem, klidně nafukovacím, to spíš pro děcka. Tak jestli tě napadá něco konkrétního, budu ráda ![]()
Alpaka, aha, tak zas takovou kosu mít nemusíme
No uvidíme, ještě to nechám otevřené. My právě chceme o prázdninách, protože teď se člověk ještě nikde nevykoupe a po prázdninách je večer kosa a my rádi sedíme venku. Ale může být kosa i v srpnu, no, to člověk nikdy neví ![]()
Kury píše:
Alisek, jé, tak to je lepší řešit tady, ne? Od toho je ta diskuzeNa Marina resort jsem koukala, to už je pro nás dost, to je mi líto dát tolik peněz za dovolenou u nás. Pro mě je ideální cena kolem těch 1500,– za apartmán/noc. Co se programu týká, tak to chceme dost kombinovat, výlety, kola a i koupání teda, to bych za zkaženou vodu nebyla moc ráda, Nela se mi zdá ještě docela malá.
Mně se nejvíc osvědčily rodinné penziony s nějakou zahradou a popř. bazénkem, klidně nafukovacím, to spíš pro děcka. Tak jestli tě napadá něco konkrétního, budu ráda
Tak jo, SZ jsem chtěla jen proto,že když pak spěchám, tak třeba neprojdu všechny diskuze, kde jsem byla.
Čas je drahej, znáš to…
Tak třeba by nebyl špatnej ten Frymburk, sice voda není pak nic moc, ale záleží na kterou pláž budete chodit, ty co jsou dál od přístavu (přívozu) a jsou v zátoce se kazí rychle, ale zase na Marinu můžete s dětma zajet i jen tak, je tam totiž krytý aqua park, přístupný i veřejnosti a pro malý dětičky je fakt super, je tam i bobová dráha, super pro děti. Ve Frymburku můžete jet s dětma přívozem na druhou stranu, ten je i V Horní Plané, je to pro děti skvělá zábáva a stojí to pár korun.Určitě se vyplatí si zajet do Českého Krumlova cca 30 km, podle toho kde budete bydlet, vidět centrum, zámek, mědvědy v příkopě.
Do Černé v Pušumaví bych radši nejezdila a pokud ano, hledat ubytování směrem na Horní Planou a nebo směrem hlouběji do kempu v Černé, tam jsou i apartmány. Důvod je opět prostý, v zátokách to brzo kvete a to není pak o co stát. Taky je možný zkusit Karlovy Dvory, jestli by něco bylo tam. Téměř kolem celého Lipna je Cyklosteska.
POkračovat budu na dalším příspěvku…
Taky není špatný hledat nějaký ubytování v Hůrce nebo zkus hledat kemp Jenišov. ![]()
Pokud máte malý ratolesti, tak určitě volte prázdniny,i když i nám se občas stane, že i v červenci přitápíme na chatě v krbu, aby sme nezmrzli, taky stojí zato navštívit hrad Rožumberk, to je kousek od Vyššího brodu, tam je zas Poštovní muzeum, nebo si sjet s dětma kousek Vltavy na loďkách nebo raftech, půjčovny jsou na každym rohu od Lipna až do Krumlova. ![]()
Alisek no tak to jsou cenné informace, opravdu díky, to se budu i koukat na ty zátoky, protože tam musí být asi i naplaveniny a tak, ne?
Já teda nepotřebuju extra koupání, ale aspon kdyby se děcka mohly pohrát v písku na mělčině, to budou v sedmém nebi. Na Marinu R. můžeme zajet do aquáče třeba autem, díky za tip, loďky a raft asi zatím vypustíme, protože tam nemůžu Nelušu přivázat, ona nevydrží na malém prostoru
A kdyby tě napadl nějaký konkrétní penzionek, tak se zlobit nebudu
ALe pohledám, díky moc ![]()
OBNOVUJI
Chceme vyrazit v létě (červen-červenec) na lipno. Já, manžel, malej (20m) a větší pes. Sháníme apartmán blízko vody kde by se dalo popř i rybařit a bylo nějaké vyžití pro dítě (bazén, dětské hřiště) a nebo kdyby bylo co nejblíže. Teráska a možnost grilování by byla také fajn.
A pak ještě jedna otázka. Nevíte jak je to na lipně se psy: Jestli můžu přijít se psem a malým na „pláž“, nejsou tam nějaké zákazy?