Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Obnovuji diskuzi. Vzhledem k situaci ve světě a v Evropě jsme se rozhodli, že příští rok opět vynecháme dovolenou u moře a vyrazíme do Čech. Na Lipně jsme ještě nebyli, takže asi vyhraje. Rádi bychom ubytování vhodné pro děti minimálně s polopenzí, blízko jezera a s vnitřním bazénem, kdyby nevyšlo počasí
. Máte nějaký typ? Díky předem.
My byli letos v hotelu Admirál. Na pokojích mají i varnou konvici, mikrovlnku, ledničku, vetrak, což je s dětmi super. My měli jen snídani, ale vařili dobře, takže by šla i polopenze. Bazén nemají, ale o pár metrů dal je aquapark se slevou na vstupem.
Ahoj všem, obnovují diskuzi a chci se zeptat, nevíte o nějakém zaručeném penzionu? Koukala jsem na Horní Planou ale to mi přijde zbytečně daleko.
Děkuji za tipy ![]()
@Veru-nka Mame apartman na Lipne, primo v Lipne nad Vltavou, pokud bys mela zajem o info, tak mi napis do IP.
Take se zajimam, chteli by jsme jen prodlouzeny vikend 7. -10.7. Pokud mate nejake info, prosim dejte sem, jeste jsme v Lipne nebyli, diky vsem ![]()
Ahoj chtěla jsem se zeptat na tip na penzion či hotel - pro rodinu s malými dětmi, bazénem, herním koutkem atd…Lipno a koupání je samozřejmost
moc díky za tipy
Nechci byt špatný prorok, ale letos na Lipnu probíhá velká akce k olympiádě a když jsem se dívala na ubytování v květnu, tak bylo téměř všecko plné…teda já koukala přímo Lipno a Frymburk…
Obavam se, ze jdete s krizkem po funuse, ted jedine nejakej last moment nebo odrekle ubytka na nahodu, kolegyne mela problem sehnat neco v cervnu na prodlouzeny vikend, my loni byli v pulce cervence v Horni Vytoni a tam bylo vsechno plne…je fakt, ze my meli rezervaci nekdy od brezna…
Ahoj lidi, obnovuji diskuzi, nepročítala jsem sice zatím celou diskuzi, ale zběžně koukám, že se řešilo ubytování…já bych si ráda nechala zase doporučit turistické cíle ![]()
Jedeme s čerstvým tříleťákem a jedeme na pouhé 4 dny, takže musíme vybrat opravdu jen to nej ![]()
Určitě se chci podívat na tu Stezku korunami stromů. Možná na tu bobovou dráhu, pak asi hrad Rožmberk…co ještě poradíte? ![]()
@Sněženka25 Ke stezce korunami stromů patří ještě Království lesa, ale to asi víš.
Taky se tam chystáme ![]()
Taky se chystáme, chceme se ještě podívat do muzea poštovních známek, ale mám většího syna.
@Sněženka25 zkus pohledat tady v diskusích, je jich tady na téma Lipno plno. Cílů je tam spousty - výstava Lega v Amenity resort (na půli cesty mezi LIpnem a Frymburkem), Stezka korunami stromů + Království lesa (velký lesní park pro děti - doporučuju v tom největším vedru - komplet celé je to v lese a ve stínu, je tam příjemně a děti tam vydrží celý den - jen vzít s sebou něco k jídlu). Potom bobová dráha, v případě špatného počasí hopsárium nebo aqupark v Lipně nebo ve Frymburku (ani jeden ale není nic moc), Pohádková rezervace v HOřicích na Šumavě, pro technické typy prohlídka elektrárny u hráze. Vítkův hrádek.
Plus všude krásné cyklostezky, přívozy. Nespočet dětských hřišť.
Na druhou stranu, je tam hodně draho, jak vstupy tak jídlo. A přelidněno ![]()
@Aries6 viděla jsem odkazy na Království lesa, ale nevěděla jsem, že je to hned u toho
Děkuju ![]()
@Moise Děkuji, o té pohádkové rezervaci v Hořicích jsem také ještě nevěděla…Stojí to za návštěvu? ![]()
Obnovuji diskuzi po delším čase, máte někdo tip na ubytování kolem Lipna na srpen 3 noci bez dětí někde kde není moc lidí (nenáročná cyklistika…) Asi to bude těžké najít. ![]()