Levný pronájem, je to podezřelé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5420
5.4.14 08:40
@maminkas píše:
Ahoj, mam takovy dotaz… Naskytla se nam moznost jit do pronajmu do baracku. Inzerat jsem nasla na netu. Z fotek vypada pekne, ma 2.patra,250 m2 obyvatelne plochy, zahrada 300 m2 s krytym bazenem. V mestysy-vetsi vesnice. Najem 2 tis.plus inkaso 5tis. Kauce 20 tis. Zda se vam to realne? Za takovy barak 7 tis.se vsim vsudy?

Ty jo to je dobrá cena, jestli je pravdivá, ale nějak se mi to nezná. Já ti napíšu pro srovnání pronájem do které jsme se zrovna nastěhovali: Celková plocha 1359m2, rodinný dům přízemí garáže, sklep, prádelna, první patro jedna veliká místnost(velký obývák+jídelna+kuchyňský kout), záchod. V druhém patře jsou tři místnosti a dvě koupelny. Dům je krásný, udržovaný, zateplený, rekontruovaný je tam velká zahrada. Je to ve velmi lukrativní části města. Platíme nájem 10.000kč, 500kč-vody,1.500-elektřina a na chladnější dny a zimu si zabezpečit dřevo a uhlí. Průměrně energie vychází na 3000 měsíčně.¨
Nevím, když porovnám s Vámi, ty 2000 tisíce se mi nezdají a zrovna tak těch 5000 za energie, jestli v tom nebude háček, že tam není kvalitně udělaný systém tepla+vody+elektriky a třeba se ještě hodně doplácí.. A nebo to může být tak, že někdo nezvládá starost, peněz má dost a jde mu jen o tu starost o dům, tak proto je 2000… Nicméně bych zavolala o schůzku a chtěla prohlídku, za to nic nedáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.4.14 08:51

Tak nam to neda a zajedem se tam dnes podivat. Aspon, jak to vypada zvenku a poptat se sousedu. Ale to na ne mame normalne zazvonit a zeptat se, zda nevi neco o tom baraku vedle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.4.14 08:51

Tak nam to neda a zajedem se tam dnes podivat. Aspon, jak to vypada zvenku a poptat se sousedu. Ale to na ne mame normalne zazvonit a zeptat se, zda nevi neco o tom baraku vedle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
5.4.14 09:09

Podívej se na strop na poslední fotce, je úplně černej… Ten barák i zvenku je jistojistě vlhkej od sklepa až na půdu… :think: Jeďte tam, poptejte se, klidně jen tak zvoňte na domy a ptejte se, myslím, že na tom není nic špatného… Ale tuším, že to neklapne…

• Citovat
  • Upravit
5345
5.4.14 09:13

Jj z fotek vypadá vlhkej.
Zkuste se jet podívat, dohodnete schůzku, optejte se sousedů, klidně bych zazvonila, v hospodě.
Ono zda to je fakt vlhký, malokdo mu da víc, akorát si člověk koleduje o zdraví dětí. Z celého domu s mi líbí snad jen bazén, jinak zahrada je pidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
5.4.14 11:54

To jsem zvědavá, co zjistíte, co nejvíce se poptejte..a mimochodem to, že je stejné jméno na bazoši i v katastru neznamená vůbec nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.4.14 11:57

Tak jsme se tam byli podivat. Jako novostavba to neni, ale zborenina taky ne. Dole jsou nova plastova okna, nahore drevena, ale vypadaji dobre. Pred domem je to udrzovane, na zahradu nebylo pres dreveny plot videt. Ma to u sebe i garaz. Nahore hooodne velka zimni zahrada, byly tam videt trochu dve rohove sedacky a kvitka. Nikdo neotviral. Mistni nam rekli, ze to patri panovi Kostalovi, napsala to na neho jeho matka a oba udajne bydli v Rakousku. Ona tam uz dlouho nebyla, jeho tam vidi jednou za cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.4.14 11:57

Tak jsme se tam byli podivat. Jako novostavba to neni, ale zborenina taky ne. Dole jsou nova plastova okna, nahore drevena, ale vypadaji dobre. Pred domem je to udrzovane, na zahradu nebylo pres dreveny plot videt. Ma to u sebe i garaz. Nahore hooodne velka zimni zahrada, byly tam videt trochu dve rohove sedacky a kvitka. Nikdo neotviral. Mistni nam rekli, ze to patri panovi Kostalovi, napsala to na neho jeho matka a oba udajne bydli v Rakousku. Ona tam uz dlouho nebyla, jeho tam vidi jednou za cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
5.4.14 12:25

@maminkas hm..a jak zjistíte, že ten pán, se kterým si píšete je opravdu majitel? Trvala bych na osobním setkání, prohlídce a předložení dokumentů o vlastnictví domu..i když, mě by asi odradilo věcné břemeno a nešla bych do toho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.4.14 12:41
@maminkas píše:
Tak jsme se tam byli podivat. Jako novostavba to neni, ale zborenina taky ne. Dole jsou nova plastova okna, nahore drevena, ale vypadaji dobre. Pred domem je to udrzovane, na zahradu nebylo pres dreveny plot videt. Ma to u sebe i garaz. Nahore hooodne velka zimni zahrada, byly tam videt trochu dve rohove sedacky a kvitka. Nikdo neotviral. Mistni nam rekli, ze to patri panovi Kostalovi, napsala to na neho jeho matka a oba udajne bydli v Rakousku. Ona tam uz dlouho nebyla, jeho tam vidi jednou za cas.

A psala jsi mu teda, ze zadas prohlidku? Strop je opravdu na posledni fotce cerny, treba je cena fakt umerna cene domu. Jake je tam vytapeni? Ja typumi, ze plynove, takze si myslim, ze zalohy za plyn, ele, vodu atd budou v konecnem dusledku vyssi nez 5000 mesicne, zvlast s bazenem, my teda topime plynem, nemame bazen a platime vice nez 5000, zase ale mame zaradu, kterou hojne zalevame.

Bez si to snim prohlednout, treba je spatna strecha, tece tam a plesnivi to, tak je castka za najem pro nej treba ok, za to co nabizi.

Pokud po prohlidce do toho budete chtit jit, nechnsi od nej predlozit doklady o vlastnictvi, jeho op, a kauci predej az po sepsani najemni smlouvy a predani klicku od domu. Pokud jdete jen do najmu, tak to vecne bremeno neni nijak hrozne, pokud se tam pani jak rikaji sousede skutecne nezdrzuje. Dbejte na to, aby kauce byla zapsana jako vratna, tusim tak trochu ale, ze je v takove vysi aby se z ni mohli doplatit energie.

Problem by byl, kdybyste ho chteli kupovat, to s vecnym bremenem v zadnem pripade ne. Muze se stat, ze se vrati vecne bremeno a ude tam chtit bydlet, nebo se mu dum podari prodat a budete se muset stehovat, to ale neni takova hruza, pokud mate kam. Takze pri nejhorsim prijdete pri stehovani o 20.000, coz neni nijak hrozne. Hlavne jak rikam nenechat se ukecat a neplatit dopredu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.4.14 13:19

Dopredu bych mu kauci nikdy neposlala. Vcera jsem mu psala dva mejly, ze mame vazny zajem a kdy by byla mozna prohlidka. Zatim se neozval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.4.14 13:19

Dopredu bych mu kauci nikdy neposlala. Vcera jsem mu psala dva mejly, ze mame vazny zajem a kdy by byla mozna prohlidka. Zatim se neozval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
5.4.14 16:19

@maminkas nemáte nějakého kamoše, který by mohl jít na prohlídku s váma? Který se třeba věnuje stavebnictví že by se koukl zda tam nejsou nějaké velké nedostatky, kterých si nemusíte všimnout?

• Citovat
  • Upravit
328
5.4.14 17:12

Chlap je zednik :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.4.14 17:12

Chlap je zednik :-)

• načítám...