Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mně teda nevadí, když mu dáváme pusu my, jako rodiče, ale už mi třeba vadí, když ho babičky olizujou po tvářích
pak když mu chci dát pusu já, tak to můžu jít rovnou dát hudlana tchýni
![]()
My davame pusu jen na tvar, mala je tak naucena a nastavuje ji, taky mi to prijde divny, mne dokonce i od nas
Tak nejak jsem to zavedla od zacatku, delame to tak i my, tak to okoli okoukalo
A myslim, ze kdyby chtel nasi Zuzce dat nekdo pusu na pusu, tak uhne nebo zacne jecet, neni na to zvykla ![]()
Asi nám to vadí i z toho důvodu, že libani např. babičky pusu na pusu je ve finále spíše falešné, protože při určitém chování dítěte, ktere neni standartne (myslím to chování) přijímáno pozitivně, se na dítě utrhuje, nebo ani napětí se nesnaží předejít. Snadjsem se vyjádřila srozumitelně. Když neznosti, tak být něžný, když dítě má nejaký emoční problém. Bohužel máme nepěkné zkušenosti, kdy se pak o dětech mluví skarede, proto pusa na pusu VADÍ.
Příspěvek upraven 21.07.12 v 13:14
@Reinka píše:
Mně teda nevadí, když mu dáváme pusu my, jako rodiče, ale už mi třeba vadí, když ho babičky olizujou po tváříchpak když mu chci dát pusu já, tak to můžu jít rovnou dát hudlana tchýni
![]()
![]()
Mně bohatě stačí, že je dítě načichlé jejím parfémem, ale zas chápu, že se chce s dětma pomazlit. Já je pak převleču, jinak bych měla pocit, že se mazlím s tchýní. ![]()
Svého synka ocicmávám jenom já
, s nikým jiným se líbat ani mazlit nechce. Maximálně dá pusu před spaním tátovi. Kdyby mu dávala pusu babička nebo teta, tak mi to ale nevadí. U chlapských příbuzných mi to přijde divný
.
A já osobně ani nemusím, když se dává pusa někomu z dospělého příbuzenstva (teda těm nejbižším - sourozenec, rodič) třeba k narozkám. To jsem v rozpacích a rychle ať je to za mnou
.
@Nelisa hele holky, nerozesmívejte me, protože jinak u toho počítače předčasně porodím a to fakt ještě nechci
já se tu válím jak pubertak smíchy. ještě, že jsem sama doma, že je malá na líbačce u babičky a chlap na fotbálku
jinak by si klepal na čelo. a ted navíc jsem se nestrefila do pusy a mám na sobě koprovku
@čtverda no, to si radši ani nepředstavuju, kdyby mu dával pusu tchán
![]()
Nesnesu, když mi někdo cizí sahá na dítě (i rodinní příslušní z manželovy strany) a už né vůbec aby ho pusinkovali ![]()
No asi jsem udělala chybu, že jsem to nezatrhla dřív, ale jak to tak čtu, tak běžný to není…
@jezika píše:
No asi jsem udělala chybu, že jsem to nezatrhla dřív, ale jak to tak čtu, tak běžný to není…
Lepší pozdě než vůbec. A taky je dobrý děti naučit, že mají dospělákům říct, že něco nechtějí, že se nechtějí chovat, že nechtějí pusu. I příbuzným dospělákům se to musí naučit říkat. U nás to pomohlo, protože na to už není výmluva, že je to jen můj výmysl.
Já se ho to snažím učit, aby řekl - ne, nebo nechci, ale spíš na to babička moc nereaguje ![]()
Mě teda všeobecně vadí když mi malýho olizujou nepřímí a vzdálení příbuzní a cizí lidi, ať už je to kamkoli. A na pusu, to by asi tchýnin přítel dostal odemě hned po hubě ![]()
Mně to nevadí, dcera stejně umí dát dostatečně najevo, když něco nechce
Takže když za ní tchýně lítá a šišlá- dáš mi pusinku?- a verča zdrhá, jen se chechtám, jak je tchýně pitomá
Já svoje děti pusinkuju úplně všude, u mladší frčí okousávání prdelky
Nějakou hygienu řešit prostě nemůžu, jednak holky si navzájem chňapou po flaškách, po psích hračkách, uhlídat nelze, ani to nemám v plánu. Mmch je mi dobře známo, odkud mi děti vylezly, takže občasnou pusu na pusu..vážně se tím nezabývám ![]()
@zuzouš Mmch je mi dobře známo, odkud mi děti vylezly, takže občasnou pusu na pusu..vážně se tím nezabývám