Líbání dětí na ústa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hašrelka
22.7.12 23:11

Tak u nás syna(19m) pusinkuje jen moje rodina a já s manželem, od manžela rodinu často nevídáme.
A rozhodně mi to nevadí protože to není tak že by ho cicmali každou chvilku to by mi vadilo ale to nedělají ale když se loučíme nebo vítáme tak malej jim automaticky dá pusinku sám obejde všechny :lol: a mě a manžela pusinkuje pořád je to mazel :mrgreen:
Ale samozřejmě pokud se Ti to nelíbí tak se ozvi nic natom není je to tvoje dítě a pokud se Ti něco nelíbí máš právo se ozvat. Mě by teda vadilo kdyby syna pusinkoval někdo cizí nebo někoho koho tolik ještě neznám ještě kdyby se mu to nelíbilo to bych asi pusu nedržela :cert:

• Citovat
  • Upravit
Hašrelka
22.7.12 23:15
@Gabrielaaa píše:
Mě přijde divné když by ho měl pousinkovat vzdálenější příbuzný a nebo nějaký přítewl někoho odkudsi.. ale zase mi tu přijdete divné vy, které to nesnesete třeba od jejich babičky, tudíš od vaší maminky nebo dokonce od vás.. to vám asi muselo přijít divné či nechutné to dítě i porodit neee??? :jazyk:
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
2355
23.7.12 10:02
@karinka píše:
Tak mě třeba přijde divné, líbat se s vlastními dětmi pouze na tvář nebo na čelo. Zvlášt ta mladší je tak rozkošná, že bych ji ukousla celý obličej :). S dětmi se pusinkujeme hlavně na pusu, pouze když jsou nemocné nebo my nemocní, tak na tvář.

U vlastných detí je to normálne, ale zakladatelka písala, že ju pusinkuje na tvár tchýnin priatel…čo znamená, že to nie je ani rodina. Ja by som nezniesla, aby mi bozkávali deti cudzí ludia… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
23.7.12 10:04

I tchýnin přítel může být brán jako „nepravý“ dědeček…a pokud to dítěti nevadí, já v tom nevidím problém. Asi je to o úhlu pohledu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2355
23.7.12 10:07

Práveže zakladatelka písala, že jej synovi to vadí- vychádzam z toho, čo písala ona :) Ale ked mám písat za seba, mne by vadilo, aby mi takto bozkávali vlastné dieta cudzí… naštastie, ked boli deti malé, my ich takto nikto neocucával :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
23.7.12 10:31

Líbání dětí na pusu mi přijde normální v úzkém rodinném kruhu a za předpokladu, že to neni pusa vynucená. Nějak jsem nad tím nikdy nepřemýšlela. Ale ted když to čtu, je fakt že mi vždycky vadilo, když nějaký příbuzný, co se s ním děti vídaj jednou za uherák, požadoval po mých dětech pusu a divil se, že zdrhaj. A i mě bylo nepříjemné, když jsem jela na návštěvu a rodiče své dítě nutili, at mi dá pusu-vždy jsem to odmávla, že stačí podat ruku nebo pozdravit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
23.7.12 11:26
@beruskalienka píše:
Práveže zakladatelka písala, že jej synovi to vadí- vychádzam z toho, čo písala ona :) Ale ked mám písat za seba, mne by vadilo, aby mi takto bozkávali vlastné dieta cudzí… naštastie, ked boli deti malé, my ich takto nikto neocucával :D

Pro mě v dětském věku bylo utrpení i když mě někdo „cizí“ dal pusu jen na tvář (od prarodičů jsem to přetrpěla, od tet nesnášela).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
23.7.12 11:35
@alifie píše:
Pro mě v dětském věku bylo utrpení i když mě někdo „cizí“ dal pusu jen na tvář (od prarodičů jsem to přetrpěla, od tet nesnášela).

Pro mě je to utrpení do teď…ale třeba můj syn je vcelku líbací tvor, dělá to rád a sám od sebe - teda jak kdy, samozřejmě si vybere koho líbat bude a koho ne 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
23.7.12 11:43
@alifie píše:

tak to by jsi asi nemohla žít v takové Itálii nebo stačí na Slovensku, kde je to běžně zvykem při setkání nebo loučení. Mě osobně se to třeba líbí, páč mi to připadá takové opravdové, přátelské, osobnější, než je v Česku zvykem, pouhé podání ruky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
23.7.12 11:52
@karinka píše:
tak to by jsi asi nemohla žít v takové Itálii nebo stačí na Slovensku, kde je to běžně zvykem při setkání nebo loučení. Mě osobně se to třeba líbí, páč mi to připadá takové opravdové, přátelské, osobnější, než je v Česku zvykem, pouhé podání ruky

Mi nevadí zdvořilostní přiložení tváře na tvář. Ale někteří jedinci si asi myslí, že při tom musí druhého oslintat, jinak nejsou dost přátelští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
15.10.13 12:58

Me to taky nevadí pokud to není od cizaka jak pises - nevim me mala hudlanuje furt ;-) babicku taky a pritele- nenímotec taky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.16 13:35
@jezika píše:
Jak se díváte na líbání dětí na pusu např od příbuzných? Mě to celkem vadí, např. když mé dítě líbá na ústa nový tchýnin přítel, přijde mi to divné, už jsem říkala, že radši na tvář, ale tchýně to neřeší. Vocucává ho dál :evil: Přijde mi, že klukovi to i vadí, ani nechce dávat pusu tatínkovi, možná ještě tak mě, ale nevyžaduju to. Ale je mi trapný zas všem říkat - dejte mi pusu radši na tvář. Vadí vám to taky?

Vadí! Hlavně tchyně!!! :cert: Oblizovala mojí holčičku už v porodnici na pusinku. I přes to, že jsem jí řekla, ať raději na čelíčko, nebo na tvářičku, tak mi řekla,,a proč jako, vždyť je to moje vnučka!" A dodnes jí nutí a všechny ostatní pořád nabádá, ať se pusinkují, že je aspoň vidět, že se mají rádi :roll: To určitě - když je to z donucení. Moji rodiče jí neoblizují a přesto je má radši :kytka: Ale někdo je prostě natvrdlej a nic s tím neuděláme :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.16 13:42
@karinka píše:
tak to by jsi asi nemohla žít v takové Itálii nebo stačí na Slovensku, kde je to běžně zvykem při setkání nebo loučení. Mě osobně se to třeba líbí, páč mi to připadá takové opravdové, přátelské, osobnější, než je v Česku zvykem, pouhé podání ruky

No jo, ale to právě není ani moc upřímné, když jde o zvyk. Prostě ti dám pusu, protože to tak dělá každý - ne proto, že to tak cítím - to mě teda vadí a právě mi to opravdové, přátelské ani osobní nepřijde, spíš falešné

• Citovat
  • Upravit
30628
26.4.16 13:46

Dcera po jednom pokusu o pusu řekla

• Mami, řekni babičce (tchyni), ať to nedělá, když smrdí od cigaret.

8)
Před ní 8)

Já to taky nemám ráda, „líbání“ při narozeninách a podobně je pro mě za trest.
Dceři loubnu na líčko, ona mně taky.
Pusa na pusu mi nevadí jen od partnera/přítele.
Od širší rodiny to nemám ráda vůbec, ani na to líčko.
Jen to píšu a ježí se mi chlupy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.7.16 03:00
@laducha píše:
Dcera po jednom pokusu o pusu řekla
  • Mami, řekni babičce (tchyni), ať to nedělá, když smrdí od cigaret.

8)
Před ní 8)

Já to taky nemám ráda, „líbání“ při narozeninách a podobně je pro mě za trest.
Dceři loubnu na líčko, ona mně taky.
Pusa na pusu mi nevadí jen od partnera/přítele.
Od širší rodiny to nemám ráda vůbec, ani na to líčko.
Jen to píšu a ježí se mi chlupy :mrgreen:

Moje řeč… :kytka: ale každý to má bohužel jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí