Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@meduleinka no vidis, taky jsi sikulka
![]()
No vsak ja vim, jak nam to trvalo, presne ty dodelavky… no jsem kutil, takze je mi jasne, ze dodelavky jsou na me, nebo alespon zajisteni, kdo to udela
Ale mi to teda dodelane mit urcite nebudeme, na jare nas bude cekat fasada a terenni upravy, jelikoz kc nebudou hned, tak parkovani odlozime a neco bude provizorni… ale zase mame dobre splatky na dum, takze to rychle dame do kupy. Ale i tak je jasne, ze baracek je na cely zivot, zacnes od jednoho roku zkoncis naproti a uz se zase vracis na zacatek… jsem zvedava, kolik kamaradek k nam pojede na navstevu, bez holinek se neobejdou
asi poridim k brane nejake erarni ![]()
Jé tak parkování taky nemáme a můj muž je děsně šikovnej, ale trvá mu to, on je takovej ten teoretik myslitel, takže naplánované to máme dokonale. Ale zase je pravda, že nám chybí i ty peníze. Máme neskutečnou splátku za barák a co si budeme povídat, rodičák taky není nic extra.
Takže třeba teď taky parkujeme v blátě, stačí ale přeskočit dvě kaluže a už je tam aspoň štěrk
a boty to i u návštěv většinou přežijou. No u nás se začne s většíma věcma až tak za dva roky, až zase půjdu do práce a budou kačky navíc.
Rozeslala jsem pozvánky do uzavřené skupiny
tak se můžeme přesunout tam ![]()
@werunkaw123 píše:
Rozeslala jsem pozvánky do uzavřené skupinytak se můžeme přesunout tam
Děkuji, mažu tam ![]()
@meduleinka nic mi neprislo
vy me tam nechcete
![]()
Ja mam materskou snizenou, takze vim, o cem mluvis… Hele, jak rikam, spadla jsem na zem, kdyz vidim, ze se vrtame porad v zemi a tolik kc do toho zahucelo, dneska budu rada za dodelany vnitrek… byt bude podlaha obyc, ne luxusni a i kdyby mela byt obyc koupelna… hlavne, ze mame svoje a deti zahradu, ta je oplocena, nestoji tam teda takovy plot jako je v baraku, ale sluzba je stejna.. a az bude bude… mamka chce koupit nejakou rujnu, ze by ji zborila a koupila to tak za cenu pozemku nebo zrekonstruovala…tak jsme byli v Brnisti vsichni, otevrel nam majitel jak z hororu, mel useknutou ruku a na to prisitp jen zapesti (nesmeji se mu samozrejme) ale pohled to hezky nebyl… zarostla zahrada, barak prasky…uvnitr 1 postel a jaka si komoda, na ni TV, v hornim patre propadle stropy a bez oken… na podlaze deka, tam pry spi deti…Deti teda nebyly zanedbane, ale zadnou hracku jsem nevidela, deti koukaly z oken, kdyz jsem rekla jezisi nespadne?? Tak mi pan rekl ze nee… koupelna…no polozene kachliky na zemi, napustena vana pro vice koupani a pani potreti tehotna. Prijela jsem domu a myslela jsem si, ze holkam sbalim pulku hracek a veci a hodim jim to tam pres plot… mela jsem co delat, ale po rozhovoru se sousedem (mamka se ho sla zeptat jak s povodnema tam) rikal, ze pan pije…no tak verim, ze by detem vse vzal a prodal, aby bylo na chlast…tak at ho v tom nepodporuji ![]()
Posilame detem do Ostravy do koj. ustavu jednou za cas obleceni a hracky a vzdycky prijde dekovny dopis od reditelky a Gabi si to skovava a je na sebe hrda, ze se vzdala hracky a ona udelala radost druhym.
No kdyz vidim jak nekteri ziji a porad porizuji deti, verim, ze to neni jejich posledni, tak mi mame prepich uz ted tady u Kendika v panelaku!
@cihajda87 dívala ses na svůj profil? je to v pravém sloupku hned nahoře nad přátelema.
Teda to co popisuješ to je strašný! Chudáci děti, ponesou si to celým životem a může za to nezodpovědní rodiče! Já už taky čekám třetí a vím že si budeme muset ještě trochu opasky utáhnout (no jsme si zvykli, že oba dobře vyděláváme a nemáme téměř výdaje a ono se to změnilo) ale víme že to zvládneme a děti rozcapovat stejně nechceme.
Ale s tím kojeňákem to je dobrý nápad! Já kdysy vozila mlíko do libereckého kojeňáku a tady v JBC máme dětský domov, tak se zeptám hlavně na ty hračky, protože ty dostáváme pořád a už je jich tolik, že si s tím děti nehrajou
Oblečení dědí hodně po sobě a hodně se toho zničí na zahradě a tak už je to spíš do odpadků, ale třeba i tam něco dáme dohromady.
@cihajda87 píše:
@werunkaw123 jo? No to ani nevim… tak treba uz jsme se potkaly a ani o tom nevime… je tu pekne detske oplocene hriste u skolky v Pavlovicichtak holky chodi radi.
@chvaldici Jo?? No vidis
ja s holkama obcas… ale chodi i moje mamca s holkama, ovsem ted je takove pocasi, ze
ani na kolo nemuzou…
@gemina píše:
Děkuji za přivítání
Weru, no jsme z takové vesničky 25km od Liberce směrem na Německo. Zdislava. A ty? Jinak jestli se tvoje malá bojí dětí, tak je načase začít trénovatTo nemyslím nijak zle, jen si myslím, že na roce už z miminek začínají být malí človíčci, tak ať si zvykne a nemá strach
Divine a jak veliké děti máš na mysli?(aby se v koutku nenudily)Co se týče koutku, platí se 70,– za dítě od půl roku, dospělí neplatí, jsou tam různé hračky i pro menší děti, pak i trampolína, podle mě je to tam hezké a děti si fakt vyhrajou, jak je to tam veliký a sposta hraček. Jen mě štve, že mají zavřeno přes oběd
@werunkaw123 ne… hele me se vsechno musi extra psat… i kdyz mam bryle, nic nevidim ![]()
jinak co napsat… trvalo to no, nez se clovek ze dna zvedne, me probrala az Gabinka, zacala se z niceho nic pocuravat…diagnoza jasna, ze zdrava, ale dokud se sama neseberu, nevyleci se ani ona.. maminka ji chybela a vse doma vnimala, takze jsem se pak musela zacit snazit kvuli detem a mozna i diky tomu (nastesti
) jsme na miminko necekali dlouho
![]()
Teda ženský, chvíli tu nejsem a vy se takhle rozjedeme, chvilku mi trvalo, než jsem vše pročetla
![]()