Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@a12 píše:
slysela jsem to tu několikrát a taky mi to přijde jako úplná blbost.. naopak, v dospělosti se s „blbym“ jmenem vyrovná líp než malý dítě.. a jak tu bylo psáno i jakási Klára vyvdala příjmení Králová
a teda, že se vzdá přeci taky není jistýedit: vdá
Příspěvek upraven 02.02.21 v 16:47![]()
Mně to nepřijde tak hrozný. Navíc většinou když se děti někomu za jméno posmívaly, tak si nepamatuju, že by to bylo kvůli kombinaci jména a příjmení, nejčastěji bylo terčem posměšků právě samotné příjmení a to si člověk moc nevybere ![]()
@Klárinka.B píše:
Podle mě to dobře nezní, ale zas na druhou stranu, pokud se vám jméno Barbora moc líbí, tak bych ho dala. Je to holka, stejně se jednou vdá.
Co je to za stupiditu?
vdát se vůbec nemusí nebo potká Šoustala a nechá si své příjmení. Opravdu důvod jako stehno žít 30 nejlepších let s debilní kombinací jména a příjmení ![]()
Taky jsem četla Brambora Bramboráková. Zbytečně těžkotonážní, bude se to plést v puse a posměškům to jde hodně naproti.
@Klárinka.B píše:
Podle mě to dobře nezní, ale zas na druhou stranu, pokud se vám jméno Barbora moc líbí, tak bych ho dala. Je to holka, stejně se jednou vdá.
No právě, že se vdát vůbec nemusí. Se podívejte, kolik žen žije celý život na hromádce. Je to tak padesát na padesát… Většině lidí se líbí víc než jen jedno jméno. Tak bych dala to další v pořadí. Já to vidím na recepci pořád, co jsou lidé schopní stvořit za paskvily a dát je dětem. A někdy je o život to vůbec z té občanky správně přečíst a opsat do systému. A pak když se to pokoušíte vyslovit, tak to třikrát zkomolíte… Kupodivu se někteří lidé asi vůbec nezamýšlejí nad tím, že by se jméno mělo trochu hodit k příjmení. A že by to nemělo být dohromady dlouhé tak, že se to nevejde ani do formuláře…
Jejda, mě to nejde ani vyslovit ![]()
nedělala bych to, proč dávat dítěti něco tak krkolomného
nedala bych jméno typu Tomáš Tomášek, Petr Petřík, Pavel Pavlík, Klára Králová…
tolik krásných jmen je a tolik kombinací
k tomuhle příjmení např
Anna
Alžběta
Eva,
Edita
Diana
Daniela, Julie…Lea, Rita, Vanda…něco spíše kratšího a hezky znělého…
Jinak, koukám že v nadpisu je Barboráková a v prvním příspěvku Baboráková ![]()
zakladatelko, opravdu to nemyslím zle, ale když se nedaří to příjmení ani napsat dvakrát stejně…dejte raděj něco jednoduššího jako jméno, si to samo o to říká, vidíte?
Teď si to čtu pozorně a vidím, že jsem to celou dobu četla jako Baboráková, prostě se mi to celé zkomolilo v dobré víře, že přece nebudou dvě Barbory po sobě. A ono jo.
Nedělejte to tomu nebohému dítěti. ![]()
Edit: Tak jak se teda jmenuje?
No, to je jedno, ale plete se to obojí.
Příspěvek upraven 02.02.21 v 18:58
@Borrealis píše:
Jinak, koukám že v nadpisu je Barboráková a v prvním příspěvku Baboráková![]()
zakladatelko, opravdu to nemyslím zle, ale když se nedaří to příjmení ani napsat dvakrát stejně…dejte raděj něco jednoduššího jako jméno, si to samo o to říká, vidíte?
Hele, hele, nesekl se admin? ![]()
@Borrealis @stín katedrál To mi vylepšil @admin ![]()
Já jsem to pojmenovala Líbí se vám tohle jméno?
Popravdě, mně to taky přijde trochu moc, ale někteří u nás v rodině mají pocit, že to zní skvěle. Uvidime, třeba se nakonec narodí Boris ![]()
@Anonymní píše:
@Borrealis @stín katedrál To mi vylepšil @admin
Já jsem to pojmenovala Líbí se vám tohle jméno?
Popravdě, mně to taky přijde trochu moc, ale někteří u nás v rodině mají pocit, že to zní skvěle. Uvidime, třeba se nakonec narodí Boris
Boris Baborák? To je vtip, ne? To je taky děs…
@Janli píše:
Boris Baborák? To je vtip, ne? To je taky děs…
to už mi až tak hrozný nepřijde
Jako TOP jmeno k prijmeni bych to nevidela, ale uplne mi to usi netrha, ja mam R ve jmenech rada. Za me lepsi nez mit ve jmene tri Š. ![]()