Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Líbí se vám jméno Barbora Baboráková, nebo je to podle vás moc BR?
Já ráčkuji, takže za mne fakt ne.
To už je lepší Lada Baboráková.
@Midaku píše:
Ne, fakt ne. Barbora je super jméno, ale k tomuto příjmení opravdu ne. Ja znám jména Jan Janíček, Jana Janíčková (nejsou to příbuzní) a Petr Petr. To je taky dost na nic, ale aspoň to není jazykolam jako Barbora Baborakova. Brbrbr.. Ja jsem se taky musela vzdát preferovaneho jména kvůli příjmení, a to hned u dvou děti, ale co už. Krásných jmen je spousta.
Petr Petr mi přijde dost v pohodě, aspoň nemusí vysvětlovat, co je jméno a co příjmení jako třeba Petr Michal… ![]()
S takovým jménem se holka v 18ti vdá za prvního kdo půjde kolem, jen aby si mohla změnit aspoň příjmení. ![]()
@guineapig jo tak já znám Jakub Marek a Jakub Mareček. U jednoho to nikdo nikdy nespletl, prostě to je Kuba. Druhýmu se říkalo Marečku, takže spousta lidí až po letech zjistila, že je to vlastně Kuba.. Ve školce máme dva kluky s příjmením Daniel, jednoho Tomáška a jednoho Davídka. Ve třídě jsou s nimi i děti stejných kreditních jmen. To je teprve sranda.
@Midaku píše:
@guineapig jo tak já znám Jakub Marek a Jakub Mareček. U jednoho to nikdo nikdy nespletl, prostě to je Kuba. Druhýmu se říkalo Marečku, takže spousta lidí až po letech zjistila, že je to vlastně Kuba.. Ve školce máme dva kluky s příjmením Daniel, jednoho Tomáška a jednoho Davídka. Ve třídě jsou s nimi i děti stejných kreditních jmen. To je teprve sranda.
![]()
No to je fakt. Já měla dva spolužáky, jeden byl Adam jménem a a druhej příjmením, učitelé to neustále motali.
Ještě znám Michala Michala. Aspoň se to neplete. ![]()
@guineapig píše:
Petr Petr mi přijde dost v pohodě, aspoň nemusí vysvětlovat, co je jméno a co příjmení jako třeba Petr Michal…
to je pravda, znám dost lidí který maj jako příjmení jméno a často se jim říká právě tim příjmením
@berusa.m píše:
S takovým jménem se holka v 18ti vdá za prvního kdo půjde kolem, jen aby si mohla změnit aspoň příjmení.
Třeba za Bartáka, nebo Bártu ![]()
@guineapig píše:
No to je fakt. Já měla dva spolužáky, jeden byl Adam jménem a a druhej příjmením, učitelé to neustále motali.
Ještě znám Michala Michala. Aspoň se to neplete.
Při porodu u mě byl porodník Jindřich Jindřich.
Mě by z toho vznikalo Barbora Barboráková a to bych pak nechtěla řešit překlepy a pořád diktovat jak to má být správně. Takže spíš ne.
@Anonymní píše:
Líbí se vám jméno Barbora Baboráková, nebo je to podle vás moc BR?
Děvče nešťastné, cos to provedla, ty čekáš dítě s hornistou? ![]()
@Němý Bobeš Hornisti jsou nejvášnivější milenci, už jenom při líbání ti strčí ruku do pr… ![]()
@stín katedrál ale z toho neustálého foukání časem úplně zblbnou, jak jim to tlačí mozek na lebeční dutinu ![]()
@Midaku píše:
My máme příjmení David. A syn ( s jiným příjmením) se jmenuje Dominik, druhý Daniel, a seděl v lavici s klukem, který se jmenuje Daniel Dominik. Kamarádka zas má manžela s příjmením Lukáš. Takových jmenných příjmení je hodně.