Lidi jsou sobci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
964
14.5.23 09:12
@Janli píše:
Tady blbnou kytičky nebo má někdo víc účtů….. :think:
Zavolej dětské lékařce, při kontaktu s neštovicemi lze do několika dní podat očkovací látku.

Tak to je jasný, že to je více účtů a zase troll!!! :pocitac: :pocitac:
@admin vysvětlení prosím??!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
14.5.23 09:13

Tak tu mámu ve školce chapu, ty bezis s ditetem k lékaři pro ocr pokaždé, když si na něco postezuje?

Ta s neštovicemi je fakt blbka, měla by to říkat, a kdo má o ně zájem, ať si kdyžtak přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
14.5.23 09:15

Jako kontakt s nestovicemi pred dovolenou, kdyz to vedela, to by me nastvalo taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 09:21

Jsem učitelka na prvním stupni a je to normální. Rodiče posílají nemocné děti do školy běžně.
Jeden den dítě neštovice, volala jsem mamince, druhý den ve škole znovu, ale prý to není tak hrozné, tak ho ještě poslala. Doma nechali přes víkend a v pondělí zase ve škole. :zed:
U zánětu spojivek se rodiče do krve hádali, že to je jen alergie, koupání v bazénu…
Běžné je, že děti poté, co pozvrací půl třídy nahlásí, že zvracely už v noci, ale maminka řekla, že to byly nervy.
Už jsem zažila i to, že jeden den dítě zvracelo, další den jsem ho měla zpátky a on se hned první hodinu pos… Maminka byla doma se střevními potíži. Což jsem nepochopila. Ona si lehne a dítě pošle do školy.
Mně je líto nejvíc těch dětí.
Nejvíc miluju hlášku, že laryngitida není nakažlivá. To hlásila maminka, když dítě ráno říkalo, že se nevyspalo, protože byli na pohotovosti. To bylo tedy v MŠ a na pohotovosti jsem skončila já se svým dítětem.
A nejlepší je na to moje švagrová, která pravidelně přijede s nanudlenymi dětmi a moje děti to vždy odnesou. Už jsem jednou i vzdala dítě a odvezla ho k mým rodičům. Za nos se nechytla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101534
14.5.23 09:25
@Villanelle píše:
Tak kamarádka je těžce mimo a taky by mě to naštvalo. A matka, co dělá scénu, že si má vyzvednout dítě s teplotou též. Na druhou stranu u té dokážu mít aspoň pochopení, že může být na děti sama, třeba už byla tolikrát doma, že jí dělají v práci dusno, to pak nervy rupnou. :nevim:
To u kamarádky, která není schopná kvaknout o nestovicich se říct nedá, to je jen o hlouposti.

Nebo to byl model, ktery jsem u svych deti zazila několikrát ve skole, volali mi, ze ma dite teplotu, tak jsme prijela, vyzvedla, zmerila rtutakem a teplota zadna :think: Ptam se jak ho merili - no tim bezdotykovym na celo. Tak to pak chapu i tu scenu, pokud je to poněkolikáté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 09:26
@Janli píše:
Tady blbnou kytičky nebo má někdo víc účtů….. :think:
Zavolej dětské lékařce, při kontaktu s neštovicemi lze do několika dní podat očkovací látku.

Tak to je nějaká blbost, toto. Očkovat az po kontaktu s neštovicema. Ptala jsem se na to doktorky, říkala že se očkuje 2 davkama v rozestupu 2 měsíců. A po první dávce pokud přijde do kontaktu s neštovicema tak to stejně s největší pravděpodobností chytí. Očkování po kontaktu je nesmysl. Už probíhá inkubační doba.

• Citovat
  • Upravit
74219
14.5.23 09:28

Když jsem měla ve školce děti a sama jsem tam pracovala. Jako každý rodič jsem hned v září podepsala formulář/informaci. Kde bylo sděleno, že beru na vědomí, že nemocné děti školka nepřijímá a neprodleně bude rodiče kontaktovat, ať si ho odvedou. Už mám děti dávno pryč. Tak nevím, jestli dostávají stejně info rodiče u nás. A dodržovalo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583

Kdybych nechávala svoje dítě doma s rýmou, tak se do té školky během tří let podívalo opravdu sporadicky. Naštěstí už covidová hysterie pominula, i tak myslím, že nás zasáhla až dost. Neštovice jsou samozřejmě něco jiného, tam mě i pediatr hned informoval, že nesmí deset dní od výsevu do kolektivu. Fakt nevím, jak si to rodiče představují - jsou a vždycky byly a budou „slabé“ děti, které stráví dětství s nudlí u nosu. To, že někdo má to štěstí, že takové dítě nemá, ho přece neopravňuje, aby ostatní furt buzeroval. Navíc kvůli rýmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
@Semtex píše:
Tak tu mámu ve školce chapu, ty bezis s ditetem k lékaři pro ocr pokaždé, když si na něco postezuje?Ta s neštovicemi je fakt blbka, měla by to říkat, a kdo má o ně zájem, ať si kdyžtak přijde.

No přesně, moje dítě si před odchodem do školky vymyslí cokoliv od bolení bříška až po ebolu….. Nemůžu s ní pokaždý lítat k doktorce. A kolikrát se i dospělýmu stane, že ráno není úplně OK a přes den se to srovná a nic mu není. Ono je jednoduchý kritizovat, když si můžeš dítě nechat kdykoliv si vzpomeneš. Nepopírám, že nezodpovědní rodiče jsou, ale spíš je k tomu vede zoufalství než blbý úmysl.

• Citovat
  • Upravit
37125
14.5.23 09:32
@j.a.n.i1 píše:
Nebo to byl model, ktery jsem u svych deti zazila několikrát ve skole, volali mi, ze ma dite teplotu, tak jsme prijela, vyzvedla, zmerila rtutakem a teplota zadna :think: Ptam se jak ho merili - no tim bezdotykovym na celo. Tak to pak chapu i tu scenu, pokud je to poněkolikáté.

Jo tohle se mi stalo taky, volala učitelka, ze má syn teplotu, tak tam dojdu a ze měl 37,5. Odvedu ho domu a nic, měřili ho bezdotykovym teploměrem v pretopene školce, když behal a hrál si a byl spoceny :roll: to by měl zvýšenou teplotu asi každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
14.5.23 09:34

@Kriss Tina no ony ty děti ani jinak měřit nemohou.

• Citovat
  • Upravit
37125
14.5.23 09:37
@Vesmírná drůbež píše:
@Kriss Tina no ony ty děti ani jinak měřit nemohou.

Jako chápu, ale já bych jim klidně podepsala souhlas, ze mu můžou strčit třeba aspon digitální teploměr do podpaží, když se jim něco nezdá, než zavolaji rodiče, protože takhle tu teplotu bude mít fakt každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
14.5.23 09:40

@Kriss Tina no zase, jednak ony v podstatě nesmí na děti sahat a za druhé by z hygienických důvodů musely mít pro každé dítě vlastní teploměr. Zároveň nejspíš nemají čas (a personál), aby s každým dítětem podezřelým z choroby strávily pět minut měřením v axile. Měl by stále platit ranní filtr, hodně problémů by se tím eliminovalo.

• Citovat
  • Upravit
2256
14.5.23 09:41

Zakladatelko, maminky, o kterých píšeš, řešit nebudu. Ale jen napíšu, že naše holky obě měli nestovicd téměř přesně až 21 dní od kontaktu. Tak je tady i ta možnost, že byste si mohli užít dovcu, vysypat by se třeba mohla až po ní a ještě by si je odbyla a zvládli by se vše. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
14.5.23 09:42
@Anonymní píše:
Tak to je nějaká blbost, toto. Očkovat az po kontaktu s neštovicema. Ptala jsem se na to doktorky, říkala že se očkuje 2 davkama v rozestupu 2 měsíců. A po první dávce pokud přijde do kontaktu s neštovicema tak to stejně s největší pravděpodobností chytí. Očkování po kontaktu je nesmysl. Už probíhá inkubační doba.

Varilrix: Očkování do 3 dnů od kontaktu s někým s planými neštovicemi může pomoci zabránit onemocnění planými neštovicemi nebo snížit závažnost onemocnění

Jinak ad kamaradka, nemusi byt sobec, jen omezena, nedomysli dusledky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA