Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@j.a.n.i1 nas zase měl na jedné straně hlavy něco přes 36 a na druhé skoro 39 ![]()
@Vesmírná drůbež píše:
@Kriss Tina no zase, jednak ony v podstatě nesmí na děti sahat a za druhé by z hygienických důvodů musely mít pro každé dítě vlastní teploměr. Zároveň nejspíš nemají čas (a personál), aby s každým dítětem podezřelým z choroby strávily pět minut měřením v axile. Měl by stále platit ranní filtr, hodně problémů by se tím eliminovalo.
A rodice snad maji cas jezdit si pro zdrave dite jen protože oni meri teplotu podle plotu
A s tim teplomerem, oni snad maji pro každé dítě vlastni pribor?
@Semtex píše:
@j.a.n.i1 nas zase měl na jedné straně hlavy něco přes 36 a na druhé skoro 39
no a pokud člověk přijde z venku kde mrze, tak náš teploměr co mám v ordinaci hlásí neměřitelně nízkou teplotu
Správně by se nemělo měřit na čele, ale na spánku, ale i tak je to nepřesné.
@Lucka1111 píše:
tak příště je potřeba do té školy přijet s tím rtuťovým teploměrem a dítě před zraky učitelky přeměřit. A v případě že bude bez teploty ho tam nechat
Sice to těm učitelkám nandáš, ale už musíš odejít z práce, dojet do školky a vrátit se zpátky.
@Lucka1111 píše:
no a pokud člověk přijde z venku kde mrze, tak náš teploměr co mám v ordinaci hlásí neměřitelně nízkou teplotuSprávně by se nemělo měřit na čele, ale na spánku, ale i tak je to nepřesné.
No však jo, jeden spánek 36+, druhy spánek 38+ a teď babo raď ![]()
@Lucka1111 píše:
no a pokud člověk přijde z venku kde mrze, tak náš teploměr co mám v ordinaci hlásí neměřitelně nízkou teplotuSprávně by se nemělo měřit na čele, ale na spánku, ale i tak je to nepřesné.
v době kovidu to byla ve školách docela sranda. Při prvním měřením děcko přes 37, kontrolní měření po 15 minutách 35,4 ![]()
@j.a.n.i1 rodič je vlastně povinen se dostavit, pokud učitelka usoudí, že dítě jeví známky onemocnění. Opět, učitelka má vlastně právo dítě ráno otočit, pokud má například rýmu. Že to obvykle nedělají, je věc jiná. Aktuálně se pro ně kupříkladu pořádají kurzy, kde se jim předkládá i právní stránka věci.
@Lucka1111 píše:
tak příště je potřeba do té školy přijet s tím rtuťovým teploměrem a dítě před zraky učitelky přeměřit. A v případě že bude bez teploty ho tam nechat
Tak me to bylo celkem fuk, ja delam na HO, tak je to pro me ztrata cca 15 minut, ale chapu, ze nekoho, kdo tim stravi 2 hodiny a musi si je nadelat, to muze vytocit.
@Vesmírná drůbež píše:
@Lucka1111 nejsem učitelka MŠ, ptám se, jaké mají tedy možnosti.
neměřit dětem co nevykazují známky nemoci teplotu. A když už to udělají tak použít selský rozum a přeměřit dítě v podpaží (není to invazivní výkon, neporušuje to integritu těla). Jako argument že nesmí na dítě sahat? A když mu potřebují pomoct s utřením zadku tak na něj sáhnout mohou? Nebo pomoct s oblékáním? Naše školka když neměla nával tak brala dvouleté děti a měly nočník a povolené pleny na spaní a přebalovací pult. Tak si úplně nedovedu představit, že nesmí na dítě sáhnout.
@vokishka teplotu kolem 35-36 mají na bezdotykovém teploměru snad všichni kolem mě… ![]()
@Lucka1111 píše:
neměřit dětem co nevykazují známky nemoci teplotu. A když už to udělají tak použít selský rozum a přeměřit dítě v podpaží (není to invazivní výkon, neporušuje to integritu těla). Jako argument že nesmí na dítě sahat? A když mu potřebují pomoct s utřením zadku tak na něj sáhnout mohou? Nebo pomoct s oblékáním?Naše školka když neměla nával tak brala dvouleté děti a měly nočník a povolené pleny na spaní a přebalovací pult. Tak si úplně nedovedu představit, že nesmí na dítě sáhnout.
Vlastně by to dělat neměli…
@Lucka1111 nesmí se jim ani sahat do vlasů kvůli vším. Já ta pravidla nevymýšlela. A pokud jedno nemocné dítě vymele celou školku nebo dostatečný počet pedagogických pracovníků, školka se zavře.
@Lucka1111 k dvouletým dětem školka oficiálně potřebuje chůvu, její kompetence jsou pak jinde.