Lidi jsou sobci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2513
14.5.23 08:36

lidi jsou sobci

Ahoj,

jdu si jen postežovat, přijde mi, že větsina lidi jsou absolutní sobci a nezodpovědní vůči okolí..každou chvíli dává někdo nemocné děti do školky, minulý týden se tam hádala maminka s učitelkou, že co jako ji mají volat do práce, že děcko je nemocné, že mu nic není, ráno bylo v pořádku, nebylo, já je potkala a ráno ten chlapeček říkal mamince, že ho bolí bříško..matka bez zajmu ho do školky šoupla, když jsem vyzvedávala sveho syna, tato maminka tam dělala scenu, že ji volaly do práce, zaslechla jsem, že učtelka říkala, že měl teplotu a že takto nemocný do školky nesmí, nevim jak to dopadlo, ale není to poprve..

u syna v tříde je taky x nemocných dětí a už mi taky prská..

a ted..moje dcera..naše kamarádka mi psala, že její dcera má neštovice, ale slabý průběh a vypadlo z ní, že pupínky už měla včera, kdy byla moje dcera u nich na navštěvě a ještě mi to napíše, no to by chytnout neměla, vždyt má pár pupínku..a ja na to, tys to věděla, už než tam moje dcera šla a ona jo, ale sem tam pupínek to nic není, to kamaradky syn, od ktereho to asi chytla toho měl daleko víc..takže ona i věděla, že její dcera byla v kontaktu s neštovicema a nic..a když ji nějaky pupínky vyskočily, taky nic..

my máme před dovolenou za 10 dní letíme a ted..inkubační doba je 14-21 dní, takže..a strono plne už nejde, jsme vytočena..jasně, že tohle nikdo neovlivní, dcera by to mohla přinest ze školy, ale kdybych věděla, tak ji nepošlu k nekomu, kdo je má!!!

a nejlepší je, že u nich byla naše společna kamarádka je to asi 3 dny, která je těhotná, v prvním trimestru, nevim snad nestovice už jako dítě měla, ale i tak, je to pro ni riziko..nechápu, že může byt nekdo takto nezodpovědny. psala jsem te kamaradce, že at se nezlobí, ale že by její dcera měla být doma a nemit kontakt s dětmi a ona, že jsme hystericka, že dnes se každá po koroně všeho bojí, a že ma par pupínku, převazně hlava, že to ni neni vidět ža rozhodně kvůli tomu nebude 14 dní sedět s děckama doma, že by se zbláznila..no chapete to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79769
14.5.23 08:38

Jojo, lidí jsou sobci, každý myslí jen a jen na sebe, místo co by myslel jen a jen na mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
14.5.23 08:44

Jo bylo to tak vzdycky a bude, moc vam preju abyste v klidu odleteli, nestovice jsou fakt dost nakazlivy a uz pred vysevem, tak jen doufat. Jestli vedela ze letite, tak je to strasny. Jeji dite muze mit par pupinku a jine tezky prubeh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.5.23 08:44

Na jednu stranu tě chápu, na druhou stranu soudíš matku, která dá dítě do školky, když ho údajně bolí břicho? Ono může chtít taky třeba na záchod, navíc spousta dětí zrovna bolest bříška používá jako výmluvu, když do školky nechtějí. To bych fakt nechala na posouzení té dané mámy. Víc naštvaná bych byla na tvoji kamarádku, jejíž dcera má jasné příznaky a neřekne ti o tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
14.5.23 08:54

No u té cizí maminky - neznáš její situaci v práci, nevíš jestli se dítě na bolest břicha často nevymlouvala nebo ho nebolí i když chce jen na záchod. Naproti tomu je kamarádka krava, toto se prostě nedělá. Držím palce, ať odletite. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
14.5.23 08:55

Na kamarádku bych byla nastvana, nejspíš by pro mě takový člověk jako kamarádka skončil. Ono něco takového o člověku dost vypovídá. Na druhou stranu, kdybych nechala dceru doma pokaždé, když řekne ze ji boli břicho, tak by byla doma furt, používá to jako vymluvu, skolu proste nemá rada. Ze školky nám teď třeba psali, ze jestli budeme mít příležitost, ať otestujeme dite u MUDr na streptokoka, no tak brát si volno abych nechala otestovat svoje zdravý dite fakt nebudu, to třeba povazuju za hysterii já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
14.5.23 08:56

Tak tu matku ve školce bych neřešila, možná bych se pozastavila nad děláním scény. Některé děti (treba ty moje) porad něco “bolí” ale ze syna bolí bříško znamená ze se mu chce na velkou třeba :nevim: kdybych ho měla nechávat doma pokaždé, když něco takového pronese, tak do te školky nejde vůbec. Taky už se mi stalo, ze mi učitelka volala ze školky, ze má syn teplotu ať si pro nej přijdu, přišla sem a nebylo mu nic :roll: jelikož jsem na mateřské tak mi to až tak nevadilo, ale byt v práci a nedej bože třeba samozivitelka, co počítá každou korunu, tak taky budu naštvaná. Ale tvoje kamarádka by pro mě teda kamarádkou nebyla, možná ještě kdyby nevěděla o vašem odjezdu a chtěla vam udělat “službu” ze si vaše dítě aspoň neštovice odbyde, ale i na tom by s měla předem domluvit no, takhle je to fakt sobecké. Uvidíš jestli to chytne no, moje děti to sejmulo hned, syn je měl ve školce, ale třeba já a manžel jako děti sme je nechytli vůbec a to sme byli v kontaktu několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
14.5.23 08:59

Tak kamarádka je těžce mimo a taky by mě to naštvalo. A matka, co dělá scénu, že si má vyzvednout dítě s teplotou též. Na druhou stranu u té dokážu mít aspoň pochopení, že může být na děti sama, třeba už byla tolikrát doma, že jí dělají v práci dusno, to pak nervy rupnou. :nevim:
To u kamarádky, která není schopná kvaknout o nestovicich se říct nedá, to je jen o hlouposti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
14.5.23 08:59

@inkakřivák tak nejde jen o me, ale u kamosky, ktera vi, ze odletame a vi ze jeji dite ma nestivice, mi to prijde fakt mimo. a obecne, posilat dite s nestovicema do skoly, ti prijde v pohode? Aby nakazilo kolik deti?

I ta skolka, neni to poprve, kdyz byla sedma nemoc ve skolce, musela reditelka posilat x mailu s tim, ze at rodice opravdu neposilaji deti s vyrazkou do skolky, ze je to opravdu infekcni. Proste to neni poprve, ja chalu, ze ne s kazdou rymou dite nebude doma, ale u techto infekcnich inemocndnich mi to prijde fakt mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
14.5.23 09:00

Tak kámoška je spíš nezodpovědný mimoň, než sobec. Nemocné děti ve školce atd. třeba je ty maminy nemají kam dát, musí do práce. To je sice neomlouvá, ale možná se to dá pochopit, proč si nenechají doma dítě s každým kýchnutím.

• Citovat
  • Upravit
1228
14.5.23 09:02

Některé matky samoživitelky nemají na výběr. Neseženou hlídání, do práce musí, protože nějak to dítě zajistit musí. Tak prostě dají nemocné dítě do školky. Ono je rozdíl, když se do školky dá dítě, co má rýmu a kašel a nebo dítě, co má teploty. Protože s tím prvním chodí i spousta lidí do práce, no, někteří tam jdou i když mají teplotu… Nemyslím si, že by to lidi dělali ze sobeckosti, ale je za tím třeba fakt nějaký existenční problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
14.5.23 09:03
@Anonymní píše:
@inkakřivák tak nejde jen o me, ale u kamosky, ktera vi, ze odletame a vi ze jeji dite ma nestivice, mi to prijde fakt mimo. a obecne, posilat dite s nestovicema do skoly, ti prijde v pohode? Aby nakazilo kolik deti?I ta skolka, neni to poprve, kdyz byla sedma nemoc ve skolce, musela reditelka posilat x mailu s tim, ze at rodice opravdu neposilaji deti s vyrazkou do skolky, ze je to opravdu infekcni. Proste to neni poprve, ja chalu, ze ne s kazdou rymou dite nebude doma, ale u techto infekcnich inemocndnich mi to prijde fakt mimo.

Tak ty infekční nemoci jsou infekční spis před propuknutim příznaků, to neovlivnis. Ale nemocne dítě bych neposlala spis z důvodu, ze tyhle nemoci jsou strašný zahul pro tělo, nedokážu si představit s nestovicema sedět ve skole, mě při nich bylo tak zle, ze sem ani nemohla chodit, přitom člověk musí odpočívat, jinak je průběh fakt masakr. Takže tohle mi přijde sobecké hlavně vůči tomu vlastnímu nemocnému dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
14.5.23 09:08

No a ještě horší jsou ti dospělí, že chodí do práce nemocní beru, ale určitě to není o tom, že by nutně museli, máme velice chápavého zaměstnavatele, ale oni navíc lezou po kancelářích, aby si pokecali, nervy moje. Přitom, kdyby se zavřeli u sebe, tak pochopím! A já teda nedávala ani nemocné ani s bolavým bříškem, rodič, který zná své dítě to asi pozná, jestli je to, že se mu do školky nechce nebo mu opravdu něco je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.5.23 09:09
@Anonymní píše:
@inkakřivák tak nejde jen o me, ale u kamosky, ktera vi, ze odletame a vi ze jeji dite ma nestivice, mi to prijde fakt mimo. a obecne, posilat dite s nestovicema do skoly, ti prijde v pohode? Aby nakazilo kolik deti?I ta skolka, neni to poprve, kdyz byla sedma nemoc ve skolce, musela reditelka posilat x mailu s tim, ze at rodice opravdu neposilaji deti s vyrazkou do skolky, ze je to opravdu infekcni. Proste to neni poprve, ja chalu, ze ne s kazdou rymou dite nebude doma, ale u techto infekcnich inemocndnich mi to prijde fakt mimo.

Tady blbnou kytičky nebo má někdo víc účtů….. :think:
Zavolej dětské lékařce, při kontaktu s neštovicemi lze do několika dní podat očkovací látku.

• Citovat
  • Upravit
964
14.5.23 09:11

Jenže ty učitelky ve školce bohužel nemají možnost to dítě nevzít. Jakmile mu naměří teplotu, tak potom volají. A je to dnes normalka a bude to horší, kvůli penězům, být na očr znamená pro rodiny často finanční problémy. Takže radši přes nepohodlí dítěte ho tam dají, ráno nadopují nurofenen, který odezní do par hodin a co ta ucitelka s ním? :roll:
Nakazí se další děti a narovinu tohle vždy odnesou ti zodpovědní, kteří nechají dítě s nemocí doma.

Příspěvek upraven 14.05.23 v 09:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+