Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Serpentini píše:
Tak asi každý ví, že děti bývají nemocné. A pokud někdo zvládne žít z jednoho platu a rodičáku, tak by to měl zvládnout i z jednoho plného platu a z jednoho částečného.
Jak které, kdyby dítě nemělo ve školce neštovice, tak jsem OČR, přestože samoživitelka, ve školce vůbec neměla ![]()
@Serpentini píše:
Tak asi každý ví, že děti bývají nemocné. A pokud někdo zvládne žít z jednoho platu a rodičáku, tak by to měl zvládnout i z jednoho plného platu a z jednoho částečného.
Ty si pred 3-4 rokmi predpokladala, že bude 20% inflácia? Zrovna teraz v napätom rozpočte skončila aj kopa rodín, ktoré v dobe počatia mali úplne s prehľadom dosť peňazí na deti.
Zakladatelko a teď si vezmi, že můj syn měl důrazné upozornění od lékaře, že nesmí prochladnout, tak ho učitelky nechaly v sedmi stupních dvě hodiny v dešti na zahradě a navíc měl holiny plné vody. Když jsem si ho přišla před obědem vyzvednout, měl nohy modré a mokré až po okraj ponožek. Super to bylo. Pak se všichni náramně divili, jak mohl stihnout během září dvakrát laryngitidu a jednou bronchitidu - přesně takhle. ![]()
@Anonymní píše:
Mně poradila sestra v nemocnici nechat digitální v podpaží 10 minut jako rtuťový a světe div se, měří srovnatelně s rtuťovým.
Mám vyzkoušené 4 různé.
Jsem to prubla a vážně to ještě po zapipani dost vylezlo. Jen se to musí hlidat, nez se vypne ![]()
@Elishka1 no ani nemusí, ten teploměr si poslední naměřenou hodnotu pamatuje. Každopádně tohle je v návodu každého digitálu.
@Vesmírná drůbež píše:
@Elishka1 no ani nemusí, ten teploměr si poslední naměřenou hodnotu pamatuje. Každopádně tohle je v návodu každého digitálu.
Při příštím čekání ho řádně prostuduji ![]()
@dreamis píše:
Tak to je jasný, že to je více účtů a zase troll!!!![]()
@admin vysvětlení prosím??!!
Jak jste to poznaly?
@Jahru píše:
Hele, tohle jsou takové hraběcí rady. Já jsem třeba OČR nikdy neměla a taky bych se mohla plácat po zádech, jak jsem dobrá - ale to jen díky tomu, že v nejhorších dnech jsme se prostřídali s manželem, že kus dne byl doma on, kus já a na doléčení jezdily děti k babičce. A i kdybych na to OČR jít měla, tak nás to finančně moc nebolí. Jenže je spousta rodin, kde to mají finančně hodně napjaté, takže bych si nedovolila kritizovat, když neznám situaci.
Stejně tak by mohl někdo napsat, že si máš pořešit imunitu u svojeho dítětem aby nechytalo každý prdJe to na stejné úrovni, jako požadovat, aby dítě s každou rýmou zůstalo doma.
Tak ať mi to napíše. Za svým názorem si stojím. A teda o napjatém rozpočtu třeba jedné konkrétní rodiny, která nám rve do školky imrvere nemocné dítě a pak v létě lítá po dovolených, bych si dovolila polemizovat. Navíc mě víc zajímá moje nemocné dítě než rozpočet lidí, kteří mají víc dětí než si mohou dovolit.
@Elfido píše:
Ty si pred 3-4 rokmi predpokladala, že bude 20% inflácia? Zrovna teraz v napätom rozpočte skončila aj kopa rodín, ktoré v dobe počatia mali úplne s prehľadom dosť peňazí na deti.
Ano, čekala jsem, že vše bude zdražovat. Nečekala jsem, že o tolik, ale že se bude zdražovat a o dost mi přijde dost snadno předvídatelné, funguje to tak odjakživa. A pokud měl někdo dost peněz před třemi lety, tak jich má dost i teď. Kdo to měl tehdy na hranici, tak je teď v loji. Tak by se měl asi víc snažit, aby v tom loji nebyl.
Dobrý den,
díky za upozornění a máte pravdu
, zakladatelka & uživatelka, která přispěla komentářem mají dle našich systémů něco společného.
@PAN66 a @astoret jsem odtajnila, zároveň máte soukromou zprávu - vyberte si, který profil chcete užívat, druhý bude zablokován. Projela jsem Vaše příspěvky a sama se sebou nediskutujete poprvé. A pravidla určitě znáte.
Viki ![]()
@Lucka1111 píše:
můžeš zkusit galiový - vypadá jako rtuťový a prý je stejně přesný. Ale tedy strašně špatně se sklepává.
Jo, potvrzuji, mam ho, pote co mi rtutak vypadl z ruky
a na sklepavani mam figl - nacpes do ponožky a zatocis
je to daleko lepší než to zde zmíněné sklepavatko a je vzdy pri ruce, tedy pri noze ![]()
@Serpentini píše:
Ano, čekala jsem, že vše bude zdražovat. Nečekala jsem, že o tolik, ale že se bude zdražovat a o dost mi přijde dost snadno předvídatelné, funguje to tak odjakživa. A pokud měl někdo dost peněz před třemi lety, tak jich má dost i teď. Kdo to měl tehdy na hranici, tak je teď v loji. Tak by se měl asi víc snažit, aby v tom loji nebyl.
Podle mě to není tak jednoduché a černobílé. Ono se totiž mohlo stát, že se během covidu rozpadl vztah a jen z alimentů se žít nedá. Ženská bez vzdělání byla s chlapem finančně v pohodě, chodila si třeba jen po brigádách a měla na děcko víc času. Chlap se sebral, ženská zůstala sama, i když s alimenty, ale najednou musí platit nájem, řešit práci, do které ji nevezmou, protože 1) nemá vzdělání a 2) má malé dítě.
Na nějaké sebevzdělávání pak už není čas, musíte prostě jít s kůží na trh. To je prostě život - někdo to má lehčí a někdo těžší.
@Petr-33 píše:
Podle mě to není tak jednoduché a černobílé. Ono se totiž mohlo stát, že se během covidu rozpadl vztah a jen z alimentů se žít nedá. Ženská bez vzdělání byla s chlapem finančně v pohodě, chodila si třeba jen po brigádách a měla na děcko víc času. Chlap se sebral, ženská zůstala sama, i když s alimenty, ale najednou musí platit nájem, řešit práci, do které ji nevezmou, protože 1) nemá vzdělání a 2) má malé dítě.
Na nějaké sebevzdělávání pak už není čas, musíte prostě jít s kůží na trh. To je prostě život - někdo to má lehčí a někdo těžší.
Ale je to jednoduché. Jaké si to kdo udělá takové to má. Takhle jednoduché to je.
@admin píše:
Dobrý den,díky za upozornění a máte pravdu
, zakladatelka & uživatelka, která přispěla komentářem mají dle našich systémů něco společného.
@PAN66 a @astoret jsem odtajnila, zároveň máte soukromou zprávu - vyberte si, který profil chcete užívat, druhý bude zablokován. Projela jsem Vaše příspěvky a sama se sebou nediskutujete poprvé. A pravidla určitě znáte.
Viki