Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Serpentini píše:
Tak ať mi to napíše. Za svým názorem si stojím. A teda o napjatém rozpočtu třeba jedné konkrétní rodiny, která nám rve do školky imrvere nemocné dítě a pak v létě lítá po dovolených, bych si dovolila polemizovat. Navíc mě víc zajímá moje nemocné dítě než rozpočet lidí, kteří mají víc dětí než si mohou dovolit.
Já třeba věřím, že u spousty lidí je to pohodlnost a bezohlednost. U nás v práci je bezproblémová možnost být na homeoffice. Přesto tam spousta lidí leze, když jsou nemocní. Kolega takhle nakráčel do práce a mezi dveřmi nám oznámil, že celá rodina mají hroznou střevní chřipku a že to dítko doneslo ze školky (takže evidentně nakažlivé), ale že on nebude na nic sahat, tak se nemusíme bát. Řekl a odkráčel si připravovat jídlo a kávu do společné kuchyňky. A nechápal, proč nám to vadí. ![]()
@Livi92 píše:
Já třeba věřím, že u spousty lidí je to pohodlnost a bezohlednost. U nás v práci je bezproblémová možnost být na homeoffice. Přesto tam spousta lidí leze, když jsou nemocní. Kolega takhle nakráčel do práce a mezi dveřmi nám oznámil, že celá rodina mají hroznou střevní chřipku a že to dítko doneslo ze školky (takže evidentně nakažlivé), ale že on nebude na nic sahat, tak se nemusíme bát. Řekl a odkráčel si připravovat jídlo a kávu do společné kuchyňky. A nechápal, proč nám to vadí.
Takové právě máme v práci taky. Asi před měsícem jsme to od jednoho kolegy chytli všichni. Chodil po celé kanceláři a všude prskal
a ve školce taky nikdo hlady neumírá a stejně tam narvou nemocné děti ![]()
@Serpentini píše:
Ale je to jednoduché. Jaké si to kdo udělá takové to má. Takhle jednoduché to je.
Jsou věci, které neovlivníš, opravdu to tak jednoduché není. A kdo říká, že jak si to kdo udělá, takové to má, tomu se nejspíš nestalo nic nepředvídavého.
@Petr-33 píše:
Jsou věci, které neovlivníš, opravdu to tak jednoduché není. A kdo říká, že jak si to kdo udělá, takové to má, tomu se nejspíš nestalo nic nepředvídavého.
Naopak a právě kvůli tomu to říkám ![]()
@Petr-33 píše:
Zrovna partnera, i svoje vzdělání a zaměstnání si člověk vybírá. Samozřejmě třeba zdraví ovlivnit nejde.
@Serpentini píše:
Upřímně? Pokud někoho finančně položí OČR, tak by děti mít ani neměl. Já do té práce chodit taky musím a kvůli nezodpovědným sobeckým kravám, které narvou do školky dítě co v noci zvracelo nebo má tuberácký kašel, nemůžuProtože to pak chytne moje dítě, které chytne od každého všechno.
@Serpentini píše:
Zrovna partnera, i svoje vzdělání a zaměstnání si člověk vybírá. Samozřejmě třeba zdraví ovlivnit nejde.
Zásadně nesouhlasím. Partner se může zcvoknout, ale vliv zdravého životního stylu na zdraví je obří a ovlivníš to jen ty sama ![]()
Nazýváš ji kamarádkou, přitom to je jenom známá - kamarádka se takhle nechová. Zbystři.
Nečetla jsem celou diskuzi, ale pokud bych byla na tvém místě a myslela jsem si, že mám kamarádku ji, tak by věděla, že letíme, a proto si myslím, že ti to záviděla a tak ti to schválně takhle překazila.
Jestli dcera ty neštovice chytila, tak máte po dovolený, no ![]()
A ta těhotná no comment ![]()
Ta matka ve školce, nesoudila bych ji, neznáš to dítě a takový to že „vaše Maruška dnes měla horečku, rychle přijeďte“
toho jsem si s dětmi taky užila a opravdu nikdy, když jsem si pro dítě takhle honem honem přijela, teplotu nemělo. Natož horečku. Takže kdoví co ta učitelka vymyslela a proč, že jo. Mně to není jasné doteď. ![]()
@Serpentini píše:
Duševní onemocnění se může projevit v jakémkoliv věku. I přes pečlivý výběr partnera se může stát cokoliv, klidně i smrt, kdy ženská zůstane s děckama sama. Vzdělání si taky člověk určitě nevybírá. Aby měl člověk nějaké vzdělání, musí ho v tom podporovat rodiče. Ale u někoho třeba řeknou v 18ti, že už se o něj dál starat nebudou. Člověk se pak může na hlavu stavět, ale pokud nemá zázemí, tak je jakékoliv vzdělání problém.
@Sisika9 píše:
- ty deti nemají otce? Pokud myslíš oba rodice, základní češtinářsky tvar je mužský. Nebo je tvůj chlap línej budiškničemu, jehož výběr popisuješ v následujících příspěvcích?
- ostatní rodiče nemůžou za špatnou imunitu tvého dítěte
- jasně, ale tohle je extrém že? Většinou jde o jedno zakaslani nebo nudli. A ne každý je tak precitlively jako ty
nemoci k životu prostě patří. Drž si dítě v akvárku
1. Absolutně nechápu, jak s tím souvisí můj muž. A nepoučuj nikoho o češtině, když jsi v ní mizerná
budižkničemu ![]()
2. Ostatní rodiče za ní mohou, když jsou sobečtí a řvou do školky nemocné děti, které v noci zvracely, mají infekční rýmu, spalovou angínu, kašel jako prase.
3. Sama se zavři do akvárka. Taky patříš mezi socky, co by po týdnu na OČR umrely na hlad?
@Sisika9 píše:
Zásadně nesouhlasím. Partner se může zcvoknout, ale vliv zdravého životního stylu na zdraví je obří a ovlivníš to jen ty sama
Prosimtě nemel o věcech, kterým nerozumíš. Ztrapňuješ se ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Nebo to byl model, ktery jsem u svych deti zazila několikrát ve skole, volali mi, ze ma dite teplotu, tak jsme prijela, vyzvedla, zmerila rtutakem a teplota zadnaPtam se jak ho merili - no tim bezdotykovym na celo. Tak to pak chapu i tu scenu, pokud je to poněkolikáté.
Ve škole je to teď zlatý. Ale školka byla pro nás peklo. Kluk nikdy pořádně nemarodil, přesto ve školce volali i kvůli lehčímu nachlazení. Nejlepší vždy bylo, když jsem si pro něj jela a kluk doma nic, měl ve finále přechodovou rýmu, že šli z venku. Každé ráno stres, když bylo období rýmiček, fakt hrozný. Nerada na to vzpomínám. Nikdy jsem rodiče neřešila, ani že dávali s rýmou, naopak jsem se snažila posilovat imunitu u toho našeho. Nastoupil do školy a je svatý klid. Nebýt chřipky, která v prosinci snad postihla každého
@Petr-33 píše:
Duševní onemocnění se může projevit v jakémkoliv věku. I přes pečlivý výběr partnera se může stát cokoliv, klidně i smrt, kdy ženská zůstane s děckama sama. Vzdělání si taky člověk určitě nevybírá. Aby měl člověk nějaké vzdělání, musí ho v tom podporovat rodiče. Ale u někoho třeba řeknou v 18ti, že už se o něj dál starat nebudou. Člověk se pak může na hlavu stavět, ale pokud nemá zázemí, tak je jakékoliv vzdělání problém.
Jakekoli onemocnění se může objevit v jakémkoli věku. Proto jsem potom psala, že zdraví se ovlivnit nedá. Pokud manžel zemře, tak má žena nárok na vdovský důchod a děti na sirotčí. Není to úplně malo. V dětství mě týrali. Utekla jsem v devatenácti. Mám VŠ, co tam máš dál?
@Serpentini píše:
Upřímně? Pokud někoho finančně položí OČR, tak by děti mít ani neměl. Já do té práce chodit taky musím a kvůli nezodpovědným sobeckým kravám, které narvou do školky dítě co v noci zvracelo nebo má tuberácký kašel, nemůžuProtože to pak chytne moje dítě, které chytne od každého všechno.
Tak třeba nás by nějak OČR nepoložilo, ale zase pracujeme a manželem na vyšších pozicích a ze dne na den hledat zástup je docela špatný. Zvlášť, pokud opravdu se nejedná o nemoc, ale o přechodovou rýmu, lehčí nachlazení. A to mi volali i kvůli tomuto i v předškolácích. Nás upřímně zachránil covid, kdy byla ta práce volnější a neměla jsem nervy, jestli kluk bude úplně bez rýmy. Ono totiž kdyby se jednalo o jeden týden v měsíci, tak se to ještě dá prostřídat, ale takhle to bylo pořád něco i v jarním období. V tomto zlatá škola. Pokud máš háklivější dítě, tak ho dej do školky, kde to hlídají fest, ale počítej, že docházka i tak bude mizerná. Jinak dodávám, že s větším kašlem, velkou rýmou jsem ho do školky nedávala. Ale to bylo stejně ten první rok, pak byl kluk dobrej a stejně.
@vejilka píše:
Tak třeba nás by nějak OČR nepoložilo, ale zase pracujeme a manželem na vyšších pozicích a ze dne na den hledat zástup je docela špatný. Zvlášť, pokud opravdu se nejedná o nemoc, ale o přechodovou rýmu, lehčí nachlazení. A to mi volali i kvůli tomuto i v předškolácích. Nás upřímně zachránil covid, kdy byla ta práce volnější a neměla jsem nervy, jestli kluk bude úplně bez rýmy. Ono totiž kdyby se jednalo o jeden týden v měsíci, tak se to ještě dá prostřídat, ale takhle to bylo pořád něco i v jarním období. V tomto zlatá škola. Pokud máš háklivější dítě, tak ho dej do školky, kde to hlídají fest, ale počítej, že docházka i tak bude mizerná. Jinak dodávám, že s větším kašlem, velkou rýmou jsem ho do školky nedávala. Ale to bylo stejně ten první rok, pak byl kluk dobrej a stejně.
Přechodovou rýmu beru, lehčí nachlazení je pro každého něco jiného, tam už těžko říct, ale u nás fakt rodiče dávají do školky děti které v noci zvracely, děti se spalovou angínou, děti s infekční rýmou, děti s tuberáckým kašlem, už jsme tam měli i dítě se zánětem spojivek. A zas si nemyslím, že má moje dítě imunitu v háji, ale tohle jsou prostě infekční onemocnění a je normální, že je chytne, když byli v zimě celý den v přetopené třídě. A bylo by taky fajn si uvědomit, že jsou děti, které mají opravdové problémy s imunitou a ty pak kvůli nezodpovědným cizím rodičům končí v nemocnici se zápalem plic. Plus i pro některé rodiče jsou vážnější nemoci problém, protože třeba sami mají problem s imunitou/před operací/léčí se se srdcem/…