Lidi jsou sobci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2666
15.5.23 18:57
@Serpentini píše:
Tak ať mi to napíše. Za svým názorem si stojím. A teda o napjatém rozpočtu třeba jedné konkrétní rodiny, která nám rve do školky imrvere nemocné dítě a pak v létě lítá po dovolených, bych si dovolila polemizovat. Navíc mě víc zajímá moje nemocné dítě než rozpočet lidí, kteří mají víc dětí než si mohou dovolit.

Já třeba věřím, že u spousty lidí je to pohodlnost a bezohlednost. U nás v práci je bezproblémová možnost být na homeoffice. Přesto tam spousta lidí leze, když jsou nemocní. Kolega takhle nakráčel do práce a mezi dveřmi nám oznámil, že celá rodina mají hroznou střevní chřipku a že to dítko doneslo ze školky (takže evidentně nakažlivé), ale že on nebude na nic sahat, tak se nemusíme bát. Řekl a odkráčel si připravovat jídlo a kávu do společné kuchyňky. A nechápal, proč nám to vadí. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
15.5.23 19:01
@Livi92 píše:
Já třeba věřím, že u spousty lidí je to pohodlnost a bezohlednost. U nás v práci je bezproblémová možnost být na homeoffice. Přesto tam spousta lidí leze, když jsou nemocní. Kolega takhle nakráčel do práce a mezi dveřmi nám oznámil, že celá rodina mají hroznou střevní chřipku a že to dítko doneslo ze školky (takže evidentně nakažlivé), ale že on nebude na nic sahat, tak se nemusíme bát. Řekl a odkráčel si připravovat jídlo a kávu do společné kuchyňky. A nechápal, proč nám to vadí. :dance:

Takové právě máme v práci taky. Asi před měsícem jsme to od jednoho kolegy chytli všichni. Chodil po celé kanceláři a všude prskal :pocitac: a ve školce taky nikdo hlady neumírá a stejně tam narvou nemocné děti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
15.5.23 19:50
@Serpentini píše:
Ale je to jednoduché. Jaké si to kdo udělá takové to má. Takhle jednoduché to je.

Jsou věci, které neovlivníš, opravdu to tak jednoduché není. A kdo říká, že jak si to kdo udělá, takové to má, tomu se nejspíš nestalo nic nepředvídavého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
15.5.23 20:39
@Petr-33 píše:
Jsou věci, které neovlivníš, opravdu to tak jednoduché není. A kdo říká, že jak si to kdo udělá, takové to má, tomu se nejspíš nestalo nic nepředvídavého.

Naopak a právě kvůli tomu to říkám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
15.5.23 20:40
@Petr-33 píše:

Zrovna partnera, i svoje vzdělání a zaměstnání si člověk vybírá. Samozřejmě třeba zdraví ovlivnit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
15.5.23 20:53
@Serpentini píše:
Upřímně? Pokud někoho finančně položí OČR, tak by děti mít ani neměl. do té práce chodit taky musím a kvůli nezodpovědným sobeckým kravám, které narvou do školky dítě co v noci zvracelo nebo má tuberácký kašel, nemůžu :? Protože to pak chytne moje dítě, které chytne od každého všechno.
  1. ty deti nemají otce? Pokud myslíš oba rodice, základní češtinářsky tvar je mužský. Nebo je tvůj chlap línej budiškničemu, jehož výběr popisuješ v následujících příspěvcích? :think:
  2. ostatní rodiče nemůžou za špatnou imunitu tvého dítěte
  3. jasně, ale tohle je extrém že? Většinou jde o jedno zakaslani nebo nudli. A ne každý je tak precitlively jako ty :nevim: nemoci k životu prostě patří. Drž si dítě v akvárku :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
15.5.23 20:56
@Serpentini píše:
Zrovna partnera, i svoje vzdělání a zaměstnání si člověk vybírá. Samozřejmě třeba zdraví ovlivnit nejde.

Zásadně nesouhlasím. Partner se může zcvoknout, ale vliv zdravého životního stylu na zdraví je obří a ovlivníš to jen ty sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
15.5.23 20:58

Nazýváš ji kamarádkou, přitom to je jenom známá - kamarádka se takhle nechová. Zbystři.
Nečetla jsem celou diskuzi, ale pokud bych byla na tvém místě a myslela jsem si, že mám kamarádku ji, tak by věděla, že letíme, a proto si myslím, že ti to záviděla a tak ti to schválně takhle překazila.
Jestli dcera ty neštovice chytila, tak máte po dovolený, no :pocitac:
A ta těhotná no comment :cert:
Ta matka ve školce, nesoudila bych ji, neznáš to dítě a takový to že „vaše Maruška dnes měla horečku, rychle přijeďte“ :mrgreen: toho jsem si s dětmi taky užila a opravdu nikdy, když jsem si pro dítě takhle honem honem přijela, teplotu nemělo. Natož horečku. Takže kdoví co ta učitelka vymyslela a proč, že jo. Mně to není jasné doteď. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
15.5.23 21:19
@Serpentini píše:
Zrovna partnera, i svoje vzdělání a zaměstnání si člověk vybírá. Samozřejmě třeba zdraví ovlivnit nejde.

Duševní onemocnění se může projevit v jakémkoliv věku. I přes pečlivý výběr partnera se může stát cokoliv, klidně i smrt, kdy ženská zůstane s děckama sama. Vzdělání si taky člověk určitě nevybírá. Aby měl člověk nějaké vzdělání, musí ho v tom podporovat rodiče. Ale u někoho třeba řeknou v 18ti, že už se o něj dál starat nebudou. Člověk se pak může na hlavu stavět, ale pokud nemá zázemí, tak je jakékoliv vzdělání problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
15.5.23 21:25
@Sisika9 píše:
  1. ty deti nemají otce? Pokud myslíš oba rodice, základní češtinářsky tvar je mužský. Nebo je tvůj chlap línej budiškničemu, jehož výběr popisuješ v následujících příspěvcích? :think:
  2. ostatní rodiče nemůžou za špatnou imunitu tvého dítěte
  3. jasně, ale tohle je extrém že? Většinou jde o jedno zakaslani nebo nudli. A ne každý je tak precitlively jako ty :nevim: nemoci k životu prostě patří. Drž si dítě v akvárku :mrgreen:

1. Absolutně nechápu, jak s tím souvisí můj muž. A nepoučuj nikoho o češtině, když jsi v ní mizerná ;) budižkničemu :*
2. Ostatní rodiče za ní mohou, když jsou sobečtí a řvou do školky nemocné děti, které v noci zvracely, mají infekční rýmu, spalovou angínu, kašel jako prase.
3. Sama se zavři do akvárka. Taky patříš mezi socky, co by po týdnu na OČR umrely na hlad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
15.5.23 21:26
@Sisika9 píše:
Zásadně nesouhlasím. Partner se může zcvoknout, ale vliv zdravého životního stylu na zdraví je obří a ovlivníš to jen ty sama ;)

Prosimtě nemel o věcech, kterým nerozumíš. Ztrapňuješ se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6823
15.5.23 21:26
@j.a.n.i1 píše:
Nebo to byl model, ktery jsem u svych deti zazila několikrát ve skole, volali mi, ze ma dite teplotu, tak jsme prijela, vyzvedla, zmerila rtutakem a teplota zadna :think: Ptam se jak ho merili - no tim bezdotykovym na celo. Tak to pak chapu i tu scenu, pokud je to poněkolikáté.

Ve škole je to teď zlatý. Ale školka byla pro nás peklo. Kluk nikdy pořádně nemarodil, přesto ve školce volali i kvůli lehčímu nachlazení. Nejlepší vždy bylo, když jsem si pro něj jela a kluk doma nic, měl ve finále přechodovou rýmu, že šli z venku. Každé ráno stres, když bylo období rýmiček, fakt hrozný. Nerada na to vzpomínám. Nikdy jsem rodiče neřešila, ani že dávali s rýmou, naopak jsem se snažila posilovat imunitu u toho našeho. Nastoupil do školy a je svatý klid. Nebýt chřipky, která v prosinci snad postihla každého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
15.5.23 21:29
@Petr-33 píše:
Duševní onemocnění se může projevit v jakémkoliv věku. I přes pečlivý výběr partnera se může stát cokoliv, klidně i smrt, kdy ženská zůstane s děckama sama. Vzdělání si taky člověk určitě nevybírá. Aby měl člověk nějaké vzdělání, musí ho v tom podporovat rodiče. Ale u někoho třeba řeknou v 18ti, že už se o něj dál starat nebudou. Člověk se pak může na hlavu stavět, ale pokud nemá zázemí, tak je jakékoliv vzdělání problém.

Jakekoli onemocnění se může objevit v jakémkoli věku. Proto jsem potom psala, že zdraví se ovlivnit nedá. Pokud manžel zemře, tak má žena nárok na vdovský důchod a děti na sirotčí. Není to úplně malo. V dětství mě týrali. Utekla jsem v devatenácti. Mám VŠ, co tam máš dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6823
15.5.23 21:39
@Serpentini píše:
Upřímně? Pokud někoho finančně položí OČR, tak by děti mít ani neměl. Já do té práce chodit taky musím a kvůli nezodpovědným sobeckým kravám, které narvou do školky dítě co v noci zvracelo nebo má tuberácký kašel, nemůžu :? Protože to pak chytne moje dítě, které chytne od každého všechno.

Tak třeba nás by nějak OČR nepoložilo, ale zase pracujeme a manželem na vyšších pozicích a ze dne na den hledat zástup je docela špatný. Zvlášť, pokud opravdu se nejedná o nemoc, ale o přechodovou rýmu, lehčí nachlazení. A to mi volali i kvůli tomuto i v předškolácích. Nás upřímně zachránil covid, kdy byla ta práce volnější a neměla jsem nervy, jestli kluk bude úplně bez rýmy. Ono totiž kdyby se jednalo o jeden týden v měsíci, tak se to ještě dá prostřídat, ale takhle to bylo pořád něco i v jarním období. V tomto zlatá škola. Pokud máš háklivější dítě, tak ho dej do školky, kde to hlídají fest, ale počítej, že docházka i tak bude mizerná. Jinak dodávám, že s větším kašlem, velkou rýmou jsem ho do školky nedávala. Ale to bylo stejně ten první rok, pak byl kluk dobrej a stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
15.5.23 21:55
@vejilka píše:
Tak třeba nás by nějak OČR nepoložilo, ale zase pracujeme a manželem na vyšších pozicích a ze dne na den hledat zástup je docela špatný. Zvlášť, pokud opravdu se nejedná o nemoc, ale o přechodovou rýmu, lehčí nachlazení. A to mi volali i kvůli tomuto i v předškolácích. Nás upřímně zachránil covid, kdy byla ta práce volnější a neměla jsem nervy, jestli kluk bude úplně bez rýmy. Ono totiž kdyby se jednalo o jeden týden v měsíci, tak se to ještě dá prostřídat, ale takhle to bylo pořád něco i v jarním období. V tomto zlatá škola. Pokud máš háklivější dítě, tak ho dej do školky, kde to hlídají fest, ale počítej, že docházka i tak bude mizerná. Jinak dodávám, že s větším kašlem, velkou rýmou jsem ho do školky nedávala. Ale to bylo stejně ten první rok, pak byl kluk dobrej a stejně.

Přechodovou rýmu beru, lehčí nachlazení je pro každého něco jiného, tam už těžko říct, ale u nás fakt rodiče dávají do školky děti které v noci zvracely, děti se spalovou angínou, děti s infekční rýmou, děti s tuberáckým kašlem, už jsme tam měli i dítě se zánětem spojivek. A zas si nemyslím, že má moje dítě imunitu v háji, ale tohle jsou prostě infekční onemocnění a je normální, že je chytne, když byli v zimě celý den v přetopené třídě. A bylo by taky fajn si uvědomit, že jsou děti, které mají opravdové problémy s imunitou a ty pak kvůli nezodpovědným cizím rodičům končí v nemocnici se zápalem plic. Plus i pro některé rodiče jsou vážnější nemoci problém, protože třeba sami mají problem s imunitou/před operací/léčí se se srdcem/…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí