Lidi jsou sobci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
28446
15.5.23 21:59
@Elishka1 píše:
Jsem to prubla a vážně to ještě po zapipani dost vylezlo. Jen se to musí hlidat, nez se vypne :think:

Mě někdo naučil měřit digitálním teploměrem tak dlouho, dokud teplota stoupá.
Zapnu a zapípá, je teplota třeba 36,5, vypnu, chvíli počkám a zapnu, teplota 36,7, vypnu, počkám zapnu a teplota 37, opakuji, dokud teplota není po vypnutí a zapnutí stejná.
Důležité je, aby teploměr byl stále v podpaždí nebo v zadečku. Chvíli to trvá, ale dá to přesný výsledek. Často vidím, že děti musí mít teplotu, na čele jsou horké, nemocné, ale po prvním pípání teploměru mají třeba jen 36,7. Nakonec to ukáže i 38,3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
15.5.23 22:06
@Serpentini píše:
Přechodovou rýmu beru, lehčí nachlazení je pro každého něco jiného, tam už těžko říct, ale u nás fakt rodiče dávají do školky děti které v noci zvracely, děti se spalovou angínou, děti s infekční rýmou, děti s tuberáckým kašlem, už jsme tam měli i dítě se zánětem spojivek. A zas si nemyslím, že má moje dítě imunitu v háji, ale tohle jsou prostě infekční onemocnění a je normální, že je chytne, když byli v zimě celý den v přetopené třídě. A bylo by taky fajn si uvědomit, že jsou děti, které mají opravdové problémy s imunitou a ty pak kvůli nezodpovědným cizím rodičům končí v nemocnici se zápalem plic. Plus i pro některé rodiče jsou vážnější nemoci problém, protože třeba sami mají problem s imunitou/před operací/léčí se se srdcem/…

Tak toto u nás ve školce nebylo, byla to malá školka, ale zase na oplátku to byla taková buzerace, že tam nemělo šanci docházet snad žádné dítě měsíc v kuse. A vím, že plno školek takto funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9003
15.5.23 22:20
@vejilka píše:
Tak toto u nás ve školce nebylo, byla to malá školka, ale zase na oplátku to byla taková buzerace, že tam nemělo šanci docházet snad žádné dítě měsíc v kuse. A vím, že plno školek takto funguje.

Já zase takový přehled nemám kde to v okolí jak funguje. Předtím jsme měli dítě v soukromé školce a i když se tam platilo vysoké školkovné, tak tam nikdo vyloženě nemocné děti nedával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
15.5.23 22:53
@AninaEli píše:
Zapnu a zapípá, je teplota třeba 36,5, vypnu, chvíli počkám a zapnu, teplota 36,7, vypnu, počkám zapnu a teplota 37, opakuji, dokud teplota není po vypnutí a zapnutí stejná.
Důležité je, aby teploměr byl stále v podpaždí nebo v zadečku. Chvíli to trvá, ale dá to přesný výsledek. Často vidím, že děti musí mít teplotu, na čele jsou horké, nemocné, ale po prvním pípání teploměru mají třeba jen 36,7. Nakonec to ukáže i 38,3.

Ti nevim, to radeji vezmu klasický teplomer a usetrim si tuhke pakarnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
17.5.23 09:23
@AninaEli píše:

Vůbec ho nemusíš vypínat, prostě ho necháš měřit dál i po zapípání. Měří se, dokud teplota tak nějak leze, ale většinou stačí 5 minut. Případně předepsaných 10.

Já pro malý miminko koupila hartman a ten ani nepipal, měřil fakt 10 minut. Což u miminka byl očistec. Tak jsem investovala a koupila drahý čelní a nemůžu si ho vynachválit. Dávám na něj tedy obvzlášť pozor, dobře vím, jak jsou čelní „přesný“. Ale tenhle náš je super. Kombinuju se svojí rukou :D A hodí se hlavně v noci, že nemusím dítě někde lovit a budit a podobně.

Každopádně mám doma rtuťový a opatruju ho velmi. To je prostě klasika.

Jinak dcera chodí do jeslí a první rok byla komplet nemocná. Druhý chodí s nudlí a drobným kašlem, ale chodí. Takto to tam mají všechny děti. S pupínkama nebo něčím horším je tam nevezmou a pošlou domu.

Já si ale myslím, že je to jedno, s čím dítě chodí. Infekční je stejně ještě před propuknutím příznaků, za další nemoc může chytit kdekoli jinde. Já už mám dítě 3 týdny doma kvůli plánovanému zákroku, vyhýbáme se i hřištím, vyhýbáme se všem kamarádům a příbuzným a hádejte co - zase má flek na jazyku. To znamená jediné, bude opět nemocná. Kde k tomu přišla upřímně netuším, i doma držíme mytí rukou, výměnu ručníků a venčit se chodíme na procházky do lesa. Nedivím se, že v zahraničí nějaký rýmy a kašle neřeší, protože to by to dítě nešlo do školky nikdy.

Neštovice jsou jiná liga, zakladatelky kamarádka asi neví, že podléhají hlášení a že musí mít dítě v karanténě, jinak šíří infekční nemoc a to je snad i trestné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí