Lidská závist v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No… Každej den je srážka s blbcem. Drby v práci byly a budou. Smiř se s tím. Místní slepicinec tě zřejmě nevezme na milost ani kdybys jim to vysvětlila. Takže bych zbytečně nehazela hrách na zeď a hleděla si svého. Co se týče šéfa, buď ráda, že se nestará, většinou platí, že ten o kterého není péče je schopen samostatné práce a není třeba mu stát neustále za zadkem. Buď ráda, že máš práci co tě baví, kde ti vyjdou vstříc a víc neřeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, rozhodne si vyzen z hlavy, ze bys odesla, to je nesmysl. Nenech se do toho vtahnout. Kolegyne jsou zhrzene a je to jen jejich problem, casem to povoli, zvyknou si. Pracuj tak dobre, jako dosud a nenech si to vzit. Lidi jsou lidi a pomluvy budou vzdycky. Preju hodne stesti a hlavne se nenervuj, opakuj si, ze to delas pro rodinu a bude dobre ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co jim konkrétně vadí? Předpokládám, že o finanční stránce s nimi nemluvíš, tak ta možnost práce z domova při nemoci dítěte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karleon píše:
A co jim konkrétně vadí? Předpokládám, že o finanční stránce s nimi nemluvíš, tak ta možnost práce z domova při nemoci dítěte?
No, jelikoz pise, ze ji zatim nevyuzila, tak o ni tezko mohou vedet
nevim, prijde mi, ze v tom bude neco jineho, v tom popsanem nevidim nic nadstandardniho, co by bylo k zavideni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze si te sef moc nevsima, tak to je proto, ze ma pocit, ze jste dohodli. Z toho bych naopak ceroala jistotu. Kdyby kolem tebe denne krouzil, tak by bylo vetsi peklo, ne. A slepic si nevsimej, ony maji pocit, ze sis to vsechno nezaslouzila, ony jsou tam treba leta a delaji furt to samé. Nevim, jestli ma cenu se pokouset se s nimi znovu skamaradovat, me se to nikdy nevyplatilo ani me to nebavi. Drzim palce, praci ber a zkus tam vydrzet ![]()
- Citovat
- Upravit
@Karleon píše:
Co ta lepsi pozice po 2 mesicich? Navic nekteri segfove jsou naprosto tupi a davaji obcas tzv. polibek smrti, takze pred damskym kolektivem napr. prohlásí, ze tu mame opravdovou hvezdu, o kterou nesmime prijit ![]()
- Citovat
- Upravit
Ať kolegyně pracují taky tak dobře, zodppvědně a spolehlivě a třeba si pak taky budou moct říct o větší plat, vhodnější pracovní dobu nebo home office v případě potřeby. ![]()
Ty se toho místa drž, zvlášť když máš asi čerstvého školkáčka a nenech si hloupýma kolegyněma otravovat život. Ty méně schopní těm schopným budou vždycky závidět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenech se zlomit a vyprokovat. Stoji za to ty stare zapskle Mareny? Nestoji. Ani neuvazuj, ze pujdes jinam.
Tady mas idealni podminky, kdyz mas dite.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fakt se nenech otrávit!! práce není od toho, abychom tam měli bůhvíjaké přátele.. jo, fajn, když se najdou, ale když ne, tak co jako? o tom platu se kolegyně asi dozvěděly, případně asi o tom povýšení, protože se ti zřejmě změnila náplň práce, tak v tom je zakopán pes.. bylo to po 2 měsících, takže po velmi krátké době a to některá co tam je léta logicky blbě nese… to si sedne časem, neboj, drž se svého a buď v klidu… nevnášej žádné negativa a vydrž, vše chce prostě svůj čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníKadrnožková píše:
Co ta lepsi pozice po 2 mesicich? Navic nekteri segfove jsou naprosto tupi a davaji obcas tzv. polibek smrti, takze pred damskym kolektivem napr. prohlásí, ze tu mame opravdovou hvezdu, o kterou nesmime prijit
Jo to přesně udělal můj šéf, že mě vychválil před ostatními. Vlastně všechny mají už děti větší, nebo dospělé. Takže začaly hned, že mám malé dítě, které bude marodit… No snažily se mě shodit i před šéfem, aby byly ty nejlepší.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, spíš se jdu vykecat a popsat, třeba se mi uleví. Celý svůj život mám jedno povolání, které mě velmi baví. Vystřídala jsem několik prací, jelikož i když jsem velmi pracovitá, tak jsem neměla moc štěstí na vedení a prostě mě pořádně neocenili. Přesto musím říct, že co se týče pracovníků, vždy jsem s každým vycházela dobře. S některými jsme přáteli dodnes a nemůžu říct, že bych si někde udělala nepřátelé. Před rokem a půl jsem při RD čirou náhodou dostala přes známost nabídku na malý úvazek. Vedení lidské, hodně tolerantní co se týče práce a zaučování. Dobře mě i finančně ohodnotili, šlo vidět, že si mé práce váží a já pochopila, že mám nejspíš konečně štěstí. Musím říct, že nikdy jsem nebyla, ani nejsem vlezdoprdelka. V bývalých prací jsem si všimla, že většina dala raději přednost těmto. Já pracuji tiše, hledím si svého, baví mě to. A když mi před dvěmi měsíci skončil rodičák, přišel šéf za mnou s hodně dobrou nabídkou. Ví že mám dítě, takže mi dal možnost i práce z domu, pokud bude nemocný a já nebudu mít hlídání ( takto mi to řekl), přidal mi, smlouva po zkušebce na neurčito a pracovní dobu mám, že stíhám vyzvednout a odvést dítě do školky. To vše bez toho, aniž bych musela něco hledat, poslat životopis… Poděkoval mi za to, co pro něj dělám. A mám teď vyšší pozici. Já hotová, jaké mám vlastně štěstí. Netrvalo dlouho a z mých oblíbených kolegyn se staly pěkné semetriky. Celkem mi dělají dusno, jsou to dlouholeté pracovnice. Takže možná proto. Zhoustla atmosféra, již se ke mě dostalo, že údajně spím s šéfem. Přitom nevysílám signály, vykáme si, vlastně se s ním bavím jen o pracovních věcech, nelezu do zadku, jsem tichá, hledím si svého. Možnost pracovat z domu jsem pořád nevyužila. Raději si na lehčí nemoce zařídím hlídání. Ale jde prostě vidět, že mi nic nepřejí. Upřímně, je mi to líto. Za měsíc mi končí zkušebka a já odejít nechci. Šéf mi také nenadržuje, dá se říct, že od té doby, co mě takto zaměstnal jako by mě přehlížel. Což mi nedělá dobře, jelikož nevím, jestli vůbec o mě stojí, když se tím udělalo takové zle a říkám si, že mě třeba i vyhodí. To člověk nesmí mít lepší práci, aby měl klid? Já třeba vím, že teď prostě lepší práci neseženu. Ale jak se s tím vyrovnat? Jinak se omlouvám, že nebudu psát, o jaký obor se jedná. Děkuji za přečtení