Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky já dávám do úlků taky jen vaječňák-krémy nám moc nejedou. Normálně udělám dírku druhým koncem vařečky a lžičkou či stříkačkou tam vliju vaječňáček. Přiklopím piškotem a pořádně ho k tomu úlku uhňácám- Zatím nikde nic neteklo ale je to pěkná patlačka.
takjá už mám doma domácí sádlo od sousedu
takže to v týdnu skusím udelat,jsemzvedavá jak to stím sádlem bude chutnat
levmah28 píše:
Ale šak to nasákne ten piškot tym likérem ne?
Dělám je chvilku, tak týden před Vánocema a kupuju obyč piškoty z Kaufu. Jsou tvrdší jak Opavia. Ale je to fakt patlačka umačkat všechny dírky aby nic nevyteklo, tak jsem přemýšlela, že to zkusím něčím zahustit. Takový polokrém
ale čím zahustit vaječňák aby neztratil chuť?..Pozeptám se babi, třeba poradí..
levmah28 píše:
No a můj chce do těch úlků nějaký likér,prej mu to chutná,nevíš jak to mám udělat?
Ten vaječnák se dává jenom do vosích hnízd ![]()
Mikajelka píše:
Holky já dávám do úlků taky jen vaječňák-krémy nám moc nejedou. Normálně udělám dírku druhým koncem vařečky a lžičkou či stříkačkou tam vliju vaječňáček. Přiklopím piškotem a pořádně ho k tomu úlku uhňácám- Zatím nikde nic neteklo ale je to pěkná patlačka.
Mikajelka, ten vaječnák dáváš do těch úlků hned po vyklopení nebo je nejdříve necháš zatuhnout v lednici a pak je plníš? Mně to vždycky hned vyteklo ![]()
Co mi dělate,co jsem vam provedla? sadlocky, kokosova rolada
ted to budu muset vsechno upect
osobne vamtorozeslu a snite to,ja totiz hrozne radapecu,alezasetoliktocukrovi nejim,
Ale neda mi to vyzkousim.
Ja pecu linecky,rohlicky,arasidove cukrovi,parizske kousky,kokosky a rumove spicky, takze ted pridam sadlone alias muzska vernost a kokosovou roladua premyslim jeslti vubec budu docitat
![]()
finduska píše:![]()
![]()
![]()
Co mi dělate,co jsem vam provedla? sadlocky, kokosova rolada
![]()
ted to budu muset vsechno upect
![]()
osobne vamtorozeslu a snite to,ja totiz hrozne radapecu,alezasetoliktocukrovi nejim,
![]()
Ale neda mi to vyzkousim.
Ja pecu linecky,rohlicky,arasidove cukrovi,parizske kousky,kokosky a rumove spicky, takze ted pridam sadlone alias muzska vernost a kokosovou roladua premyslim jeslti vubec budu docitat![]()
![]()
Muzes hodit recept na parizske kousky a arasidove cukrovi? Diky ![]()
Holky, už se hodí napéct kakaové linecké? Pořád si říkám, jestli se to nepokazí, jdou tam dva žloutky do těsta. Slepovala bych až tak pár dnů před vánoci......
Jo a co všechno se dá už ted péct? Jindy jsem pekla po Mikuláši, ale letos mě chytla nálada dřív…měli akci v Globusu na Hery, moučkové cukry a bla bla bla, tak nevydržím koukat na ty nakoupené zásoby a nepéct ![]()
Parizske kousky jsou vlastne rohlicky takove ty s kremem a zalite cokoladou ale ja delam ruzne tvary pdole formicek-davam 210gramu m.cukru, 105hramu hrube mouky, lzicka skorice,2 vejce vsechno smichat udelat testo,den nechat v lednici a pak nahnacat do formicek-pecu na 180 stupnu kolem 10minut kontroluju to aby se to nepripalilo, pak krem- )ja hoteda davam az po14 dnech -pred vanoci)-krem je- 3 vejce vyslehame se 100gramy krupicoveho cukru(slehame v pare) pridame vyslehane maslo lzicku a pul rozpustne kavy, rum dle chuti . nechem zatuhnout a nakonec to dalsi den prelijeme cokoladou (nekdo to prelije hned,ja cekam)
arasidove cukrovi-je to tosame colinecke testo akorat vymenis vanilkovy cukr za nesolene rozemlete arasidy
a slepujes taky amrmeladou-akorat arasidove cukrovi peliju narozdilodlineckehocokoladou a navrch posadim mandli nebo pulku arasidy
nejvic u nas ale jedou rumove spicky: balicek koka susenek, lzicka kakaa, tretina masla,trochu rumu kulate piskoty,lentilky
napln:tretina masla,hrnicek m.cukru,pulka deci rumu-to se utre.
susenky rozdrtim,pridam kako,maslo,rum-vypracuju hmotu-ja to delamtak,ze tou hmotou anplnim umelohmoty obal od vajec-vypichne se otvor do toho se da napln a priklopi piskotem, az to zatuhne vyklopi se to a vrsek se ozdobi lentilkou ![]()
holky já v loni slepila úlky nutelou a taky to bylo dobrý. normálně jsem dovnitř nacpala nutelu a přilepila na piškot
Tak přemýšlej,jak to udělat