Linecké - už namazat marmeládou?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5misa6
27.11.11 10:40

Tak přemýšlej,jak to udělat :-D

• Citovat
  • Upravit
844
27.11.11 10:48

Holky já dávám do úlků taky jen vaječňák-krémy nám moc nejedou. Normálně udělám dírku druhým koncem vařečky a lžičkou či stříkačkou tam vliju vaječňáček. Přiklopím piškotem a pořádně ho k tomu úlku uhňácám- Zatím nikde nic neteklo ale je to pěkná patlačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
27.11.11 10:59

Ale šak to nasákne ten piškot tym likérem ne?

• Citovat
  • Upravit
12947
27.11.11 11:35

takjá už mám doma domácí sádlo od sousedu :lol: takže to v týdnu skusím udelat,jsemzvedavá jak to stím sádlem bude chutnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
27.11.11 12:03
levmah28 píše:
Ale šak to nasákne ten piškot tym likérem ne?

Dělám je chvilku, tak týden před Vánocema a kupuju obyč piškoty z Kaufu. Jsou tvrdší jak Opavia. Ale je to fakt patlačka umačkat všechny dírky aby nic nevyteklo, tak jsem přemýšlela, že to zkusím něčím zahustit. Takový polokrém :think: ale čím zahustit vaječňák aby neztratil chuť?..Pozeptám se babi, třeba poradí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
27.11.11 12:11
levmah28 píše:
No a můj chce do těch úlků nějaký likér,prej mu to chutná,nevíš jak to mám udělat?

Ten vaječnák se dává jenom do vosích hnízd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
27.11.11 12:13
Mikajelka píše:
Holky já dávám do úlků taky jen vaječňák-krémy nám moc nejedou. Normálně udělám dírku druhým koncem vařečky a lžičkou či stříkačkou tam vliju vaječňáček. Přiklopím piškotem a pořádně ho k tomu úlku uhňácám- Zatím nikde nic neteklo ale je to pěkná patlačka.

Mikajelka, ten vaječnák dáváš do těch úlků hned po vyklopení nebo je nejdříve necháš zatuhnout v lednici a pak je plníš? Mně to vždycky hned vyteklo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
finduska
27.11.11 13:23

:cert: :cert: :cert: :cert: Co mi dělate,co jsem vam provedla? sadlocky, kokosova rolada :cert: :cert: ted to budu muset vsechno upect :cert: :cert: osobne vamtorozeslu a snite to,ja totiz hrozne radapecu,alezasetoliktocukrovi nejim, :P :P Ale neda mi to vyzkousim.
Ja pecu linecky,rohlicky,arasidove cukrovi,parizske kousky,kokosky a rumove spicky, takze ted pridam sadlone alias muzska vernost a kokosovou roladua premyslim jeslti vubec budu docitat :cert: :cert: :lol:

• Citovat
  • Upravit
13503
27.11.11 13:26
finduska píše: :cert: :cert: :cert: :cert: Co mi dělate,co jsem vam provedla? sadlocky, kokosova rolada :cert: :cert: ted to budu muset vsechno upect :cert: :cert: osobne vamtorozeslu a snite to,ja totiz hrozne radapecu,alezasetoliktocukrovi nejim, :P :P Ale neda mi to vyzkousim.
Ja pecu linecky,rohlicky,arasidove cukrovi,parizske kousky,kokosky a rumove spicky, takze ted pridam sadlone alias muzska vernost a kokosovou roladua premyslim jeslti vubec budu docitat :cert: :cert: :lol:

Muzes hodit recept na parizske kousky a arasidove cukrovi? Diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
27.11.11 13:32

Holky, už se hodí napéct kakaové linecké? Pořád si říkám, jestli se to nepokazí, jdou tam dva žloutky do těsta. Slepovala bych až tak pár dnů před vánoci......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
27.11.11 13:33

Jo a co všechno se dá už ted péct? Jindy jsem pekla po Mikuláši, ale letos mě chytla nálada dřív…měli akci v Globusu na Hery, moučkové cukry a bla bla bla, tak nevydržím koukat na ty nakoupené zásoby a nepéct :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
finduska
27.11.11 13:36

Parizske kousky jsou vlastne rohlicky takove ty s kremem a zalite cokoladou ale ja delam ruzne tvary pdole formicek-davam 210gramu m.cukru, 105hramu hrube mouky, lzicka skorice,2 vejce vsechno smichat udelat testo,den nechat v lednici a pak nahnacat do formicek-pecu na 180 stupnu kolem 10minut kontroluju to aby se to nepripalilo, pak krem- )ja hoteda davam az po14 dnech -pred vanoci)-krem je- 3 vejce vyslehame se 100gramy krupicoveho cukru(slehame v pare) pridame vyslehane maslo lzicku a pul rozpustne kavy, rum dle chuti . nechem zatuhnout a nakonec to dalsi den prelijeme cokoladou (nekdo to prelije hned,ja cekam)

• Citovat
  • Upravit
finduska
27.11.11 13:39

arasidove cukrovi-je to tosame colinecke testo akorat vymenis vanilkovy cukr za nesolene rozemlete arasidy :mrgreen: a slepujes taky amrmeladou-akorat arasidove cukrovi peliju narozdilodlineckehocokoladou a navrch posadim mandli nebo pulku arasidy

• Citovat
  • Upravit
finduska
27.11.11 13:42

nejvic u nas ale jedou rumove spicky: balicek koka susenek, lzicka kakaa, tretina masla,trochu rumu kulate piskoty,lentilky
napln:tretina masla,hrnicek m.cukru,pulka deci rumu-to se utre.
susenky rozdrtim,pridam kako,maslo,rum-vypracuju hmotu-ja to delamtak,ze tou hmotou anplnim umelohmoty obal od vajec-vypichne se otvor do toho se da napln a priklopi piskotem, az to zatuhne vyklopi se to a vrsek se ozdobi lentilkou :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
1649
27.11.11 15:03

holky já v loni slepila úlky nutelou a taky to bylo dobrý. normálně jsem dovnitř nacpala nutelu a přilepila na piškot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí