Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
petra.lovosice píše:
táák ajá dnes budu taky delat ty sádláče,dáv vedet jak jsem dopadla
mě jak pořádně vychladly, tak se uz taky nedrolej, jsou proste krehky.. ale rozinky mi z toho teda padaji a prijde mi to take „nic moc“ .. priste bych dovnitr dala urcite marmeladu alespon a nebo jeste vymyslim nejakej krem, ze bych tam kydla
Ahoj, nečetla jsem teda celou diskusi, ale já linecké upeču, třeba hned ten den spojím marmeládou a druhý den je jak dech, rozhodně není třeba ho nechat dlouho uležet. Cukroví začínám péct až tak deset dnů před vánocemi. ![]()
jatedy linecke i arasidove,vlastne vsechny testa, necham 24hodin v lednici avalisesuper, dokonce i arasidove, kdy jsem arasidy drtila palickou
amela jsem tam vetsi kousky- upeklo seto naramne ![]()
leneli píše:
já MILUJU kokosové linecké
v podstatě klasické linceké těsto:
250g hl. mouka
120g cukr moucka
130g masla
1 vejce
citr. kura
vanilkovy pudink…delam tohle „zakladni“ a k tomu jeste kokosove - tam je zmena jen v tom, ze mouky dam 150g a 100g kokosu
- diky tomu kokosu se to nevali moc dobre (oproti zakladnimu receptu, kterej je na valeni super!) a chce to mit hodne ztuhle, ale chutna super.. a slepuju klasicky marmosou
vypadá to lákavě, asi vyzkouším oboje, jen mi tam moc nesedí ten van. puding ![]()
michaba83 píše:leneli píše:vypadá to lákavě, asi vyzkouším oboje, jen mi tam moc nesedí ten van. puding
já MILUJU kokosové linecké
v podstatě klasické linceké těsto:
250g hl. mouka
120g cukr moucka
130g masla
1 vejce
citr. kura
vanilkovy pudink…delam tohle „zakladni“ a k tomu jeste kokosove - tam je zmena jen v tom, ze mouky dam 150g a 100g kokosu
- diky tomu kokosu se to nevali moc dobre (oproti zakladnimu receptu, kterej je na valeni super!) a chce to mit hodne ztuhle, ale chutna super.. a slepuju klasicky marmosou
CUKR !
jdu hned opravit, diky… jsem myslela na buhvi co - asi ze sem vcera delala pudink a zbyl mi i na dnesek nebo fakt nevim ![]()
levmah28 píše:MUFICE píše:To dělávám i když nejsou Vánoce
Já dělám nepečené cukroví z obyčejných piškotů…Mezi 2 piškoty vložím plátek banánu, pak to máčím v čokoládě a dám na to bud vlašský ořech, barevnou rýži nebo mandli. Pak se to nechá zatuhnout v lednici a aspon 2 dny uležet, aby to změklo.je to mňamka
Holky, jak dlouho vydrží to nepečené cukroví? Týden před vánocemi
budeme dělat rekonstrukci kuchyně, takže pak už toho moc nestihnu ![]()
tterka píše:levmah28 píše:Holky, jak dlouho vydrží to nepečené cukroví? Týden před vánocemiMUFICE píše:To dělávám i když nejsou Vánoce
Já dělám nepečené cukroví z obyčejných piškotů…Mezi 2 piškoty vložím plátek banánu, pak to máčím v čokoládě a dám na to bud vlašský ořech, barevnou rýži nebo mandli. Pak se to nechá zatuhnout v lednici a aspon 2 dny uležet, aby to změklo.je to mňamka
![]()
budeme dělat rekonstrukci kuchyně, takže pak už toho moc nestihnu
Tak 14 dní určitě, když je to v lednici. Ty piškoty většinou dělám až 5 dní před Štědrým dnem, aby to bylo čerstvé a měkké ![]()
Holky a jak děláte pusinky v troubě? Já to vždycky po vysušení mám scvrklé- zdeformované.
Jak dlouho sušíte? Prdněte sem receptík někdo, moc dík ![]()
tak sádlošky..první plech uhlí
,druhý plech dobrý..dám tam marmošku a lískový ořech..jinak to má zvláštní nezvyklou chut
petra.lovosice píše:
tak sádlošky..první plech uhlí,druhý plech dobrý..dám tam marmošku a lískový ořech..jinak to má zvláštní nezvyklou chut
To máš dobré,že máš uhlí,já měla kdysi popel ![]()
petra.lovosice píše:
tak sádlošky..první plech uhlí,druhý plech dobrý..dám tam marmošku a lískový ořech..jinak to má zvláštní nezvyklou chut
To máš dobré,že máš uhlí,já měla kdysi popel ![]()
levmah28 píše:petra.lovosice píše:To máš dobré,že máš uhlí,já měla kdysi popel
:lol
:
Já slepuju tak týden před vánoci, to je akorát. Ale ono se zrovna tohle asi nezkazí, když to bude dřív:-)
hofka píše:
Já slepuju tak týden před vánoci, to je akorát. Ale ono se zrovna tohle asi nezkazí, když to bude dřív:-)
Když slepím teď , tak mi je našinci doma sežerou
Proto raději před vánocema lepím. Samostatně neslepené jim nechutnají a neláká je to užírat ![]()