Lipánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
7.5.10 21:58

No určitě jsou na světě horší věci, ale proč bych měla praktikovat ty méně hrozné..Radši budu dávat to lepší.. :srdce:
To není proti nikomu at si děti pochutnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.10 15:34

já malé od ukončeného 11. měsíce dám občas i Pribináček - cca 1 za 14 dní, jinak baští jogurty ochucené z Valašské mlékárny nebo Floriany. Bílé nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
9.6.12 10:45

Co je zle na Lipanku, Pribinacku a pod?

Ahojte,
vo vela diskusiach vela mamin odsudzuje davanie Lipanka a Pribinacka a podobne. Prosim preco? Co je na nich take zle?
Ked citam zlozenia Lipanka, tak tam je tvaroh, smotana, cukor, vanilkove aroma, bez umelych sladidiel, bez barviv, bez skrobu, bez dusiku, bez zahustovadel, bez xantanu, bez zelatiny, bez stabilizatoru.
Obsah (na 100g) tuk 11g, sacharidy 14,2g a bielkoviny 7,4g
Ako podla zlozenia by som povedala, ze je to ok…ze nie je nic na tom zle…ale kedze to kazdy odsudzuje, tak mi asi unika pointa :lol:
Dakujem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
9.6.12 10:48

já na Lipánku nic špatného nevidím, od roka ho malé občas dávám :) Možná to odsuzování bylo u dávání v mladším věku, protože tvaroh bývá hůř stravitelný, taky kvůli cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
9.6.12 10:49
@Monika123 píše:
Ahojte,
vo vela diskusiach vela mamin odsudzuje davanie Lipanka a Pribinacka a podobne. Prosim preco? Co je na nich take zle?
Ked citam zlozenia Lipanka, tak tam je tvaroh, smotana, cukor, vanilkove aroma, bez umelych sladidiel, bez barviv, bez skrobu, bez dusiku, bez zahustovadel, bez xantanu, bez zelatiny, bez stabilizatoru.
Obsah (na 100g) tuk 11g, sacharidy 14,2g a bielkoviny 7,4g
Ako podla zlozenia by som povedala, ze je to ok…ze nie je nic na tom zle…ale kedze to kazdy odsudzuje, tak mi asi unika pointa :lol:
Dakujem :)

Přesně tak, myslím si, že Lipánek je jako svačinka ideální - samozřejmě, pokud dítě nemá nadváhu, popř. sklony k obezitě - jako jediný nemá Lipánek žádná éčka, zahušťovadla apod......narozdíl od Pribiňáků, Piškotíků apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.6.12 10:54

Na lipánku jako takovém nic, složení „čisté“ (ale třeba u toho s jahodovou příchutí už je nějaký to broučí barvivo :poblion: )

Ale je rozdíl, když to dám jako mlsku 1,5r a když to dostává třeba půlroční každý den.

Mě obě děti jedí jogurt, bílý Klasik a přijde mi to jako svačina mnohem vhodnjěší. Staršímu jsem kolem toho 1,5r-2r občas dala, protože v té době nechtěl moc jogurty, ale ani jemu to moc nejelo, vráili jsme se k jogurtům a jsem za to ráda.

Pro mě jsou tyhle tvarohové pochutiny zkrátka dezert, sladkost, ale ne něco k pravidelné konzumaci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
9.6.12 10:56

ono jde hlavně o to, že to některé maminky cpou třeba už v 6ti měsících. Do roka by neměl být tvaroh kvůli ledvinám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
9.6.12 10:58

@Gladys přesně tak, jogurt dávám bílý a když do něj dám ovoce, tak se to i osladí, mrňous má nejradši s banánem nebo jablkem, takže třeba lipánka ještě neměl, dělala jsem mu jednou ten domácí, ale nechutnal mu (vadil mu v něm ten puding).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
9.6.12 11:07

Předně doporučuji si projet Lipánka na chemievjidle.cz.Dále vidím jako giga zbytečnost cukr,nevidím důvod,proč na něj děcko učit už někdy od 4m.Klukovi bude 33m,ještě ho nedostal,a nedostane.Není na to navyklej,nevyžaduje to.Postačí bílej jogurt,kterej je zdravější a levnější.
Nicméně,pokud to někdo uzná za vhodné,nechť dává Lipánka apod již v porodnici ;) je to jeho dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
9.6.12 11:08

já dělám občas domácího „Lipánka“ tak, že smíchám tvaroh, jogurt a vanilkový cukr. Je ale pravda, že dítě toho moc nedostane, protože většinu sežere tatínek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
9.6.12 11:25

Lipánek vyšel nejlíp v testu co se chemie týče nejlíp, třeba Pribinák už je hnus, ale je tam zbytečně moc cukru.
Já dělám domácí termix puding s tvarohem a puding s kys.smetanou a vanil.cukrem a je to větší mnamka než kupovaný a je toho rozhodně víc než dvě lžičky :lol: A chutná to všem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
19976
9.6.12 11:41

@Rose-k mě to právě s tím pudingem moc nechutnalo, přišlo mi, že převážila jeho chuť před tou tvarohovou, já taky spatřuji spíš problém s tím cukrem, takže udělat domácího a maličko přisladit agávovým sirupem nebo kvalitním třtinovým cukrem a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
9.6.12 11:48

@tweetydee Malý to zatím šmakuje, ale mě víc chutná ten puding s kysankou, přijde mi to jemnější :think: A cukru tam dávám pomálu, my moc přeslazený nemusíme :)

• Citovat
  • Upravit
cher
9.6.12 11:56

Co se týče Lipánka: Když se mi před deseti lety narodil syn, tak jsem jen študovala knihy, dokumenty, rady od dr, chodila na plavání, tam další rady a myslím, že jsem byla matka roku, ALE syn byl naprosto tabulkový ve všem- přestože byl kojen, od 5-ti týdnů mi spal celou noc, jedl vše, co dostal, bílé jogurty, pohanku, prostě vše, úžasná váha, míra, prostě paráda a Lipánek byl u mě sprosté slovo. Po osmi letech se mi narodila dcera, taktéž kojená, ale- mizivé přírustky, reflux, boj o každý gram a zásadně na poslední příčce tabulek. Jsou jí dva roky a má něco málo přes deset kilo. Reakce měla na téměř vše mléčného a světe div se, na Lipánka, ne. Frčíme v Lipánkách, jí je každý den a hlavně Lipánku vděčím za to, že přibírá, protože když jsme na něj najeli, tak opravdu váha se pohnula. Jí Lipánka každý den, někdy i dva(malé, občas jí tam přimíchám bílý jogurt. Lipánek je pouze tuk a cukr a smetana, určitě nic pro děti, co jsou akorát nebo, co mají sklon k tloušťce, ale jinak už jsem svůj náhled na stravu musela trochu změnit. Ale zase na rozdíl od jiných dětí se u nás pijí pouze neslazené čaje a malá nezná čokolády, Brumíky, Jupíky a jiné, takže to máme vyváženo.

• Citovat
  • Upravit
2400
9.6.12 12:11

Ahoj, Lipánek je spíše pochutina a podává se tak od tří let. Je plný cukru a tuku, takže opravdu jako když mu dám sušenku. Ne jako součást stravy. Vím, že se vyráběl Lipánek Baby, ten byl od 1 roku a bylo v něm o hodně méně cukru a tuku, ale nevím, jestli ho ještě dělají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí