Lipánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
541
19.6.12 22:36

Ahoj, Lipánek a podobné výrobky bych dala v roce a půl, kvůli zátěži ledvin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
19.6.12 22:44

Zatím mimčo čekám, ale Pribiňáčky, Lipánky a podobné „tvarohy“ bych nedávala vůbec - zbytečný tuk a cukr. Dítě si na to zvykne a začne to vyžadovat. Když né hned, tak časem určitě… Nej je (podle mého selského rozumu) bílý jogurt nebo tvaroh rozdělaný s ovocem (bez přidaného cukru)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
19.6.12 22:50
@maritimka píše:
Zatím mimčo čekám, ale Pribiňáčky, Lipánky a podobné „tvarohy“ bych nedávala vůbec - zbytečný tuk a cukr. Dítě si na to zvykne a začne to vyžadovat. Když né hned, tak časem určitě… Nej je (podle mého selského rozumu) bílý jogurt nebo tvaroh rozdělaný s ovocem (bez přidaného cukru)

taky jsem byla tak naivní jako těhotná, měla jsem jasnou představu jak to bude, ale všechno se mi zbortilo jak domeček z karet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
19.6.12 22:57

@zuzka.mamka Na to jsem taky zvědavá, jak to bude, ale když nějaké věci bych nejedla já (dávám si docela pozor na to, co jím), tak bych to nedala ani mimču… a ochucené a slazené jogurty, tvarohy a „dětské“ výživy k tomu bezesporu patří. Když koupím tvaroh a jeden banán, mám z toho jídlo natřikrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
19.6.12 23:03
@maritimka píše:
@zuzka.mamka Na to jsem taky zvědavá, jak to bude, ale když nějaké věci bych nejedla já (dávám si docela pozor na to, co jím), tak bych to nedala ani mimču… a ochucené a slazené jogurty, tvarohy a „dětské“ výživy k tomu bezesporu patří. Když koupím tvaroh a jeden banán, mám z toho jídlo natřikrát…

Výborně, píšu někde dřív, že když byl syn malý, tak Lipánek bylo u nás srosté slovo a vyrostl jen na bílých jogurtech. Dcera měla v roce 7,5 kg, Lipánek byla jedna z mléčných věcí věcí, na kterou nemívala reakci, jinak vše měla na hranici s alergií a Lipánkovi vděčíme za spoustu gramů navíc. Znám jedno pořekadlo- člověk plánuje, pánbůh se směje :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7449
19.6.12 23:11

@sieta.m Plánovat se plánuje krásně, to je jasné :). Tak pokud je problém zdravotní, tak není co řešit. Ale přijde mi zbytečné kupovat něco, co se dá doma vyrobit jen kvůli úspoře času (mám na mysli takové ty ochucené tvarohy a jogurty)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
20.6.12 08:31

Já měla taky takové snahy, ale mojě děti většinou odmítaly co jsem odma zkusila udělat, místo jahodového jogurtu, bilý s jahodami u nás tohle nějak nefungovala, tak jsem to vzdala, ale třeba budeš mít víc štěstí, tak jako tak si myslím že jednou za čas zhřešit neni takový průšvih, dcera ho má ráda ale nijak ho nevyžaduje, když ho koupím dá si s chutí, když neni vezme si něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
20.6.12 10:35
@zuzka.mamka píše:
taky jsem byla tak naivní jako těhotná, měla jsem jasnou představu jak to bude, ale všechno se mi zbortilo jak domeček z karet :mrgreen:

A proč se to zbortilo? Já jsem taky jako těhotná měla určité představy a nezměnilo se u mě nic. Lipánka a podobné věci prostě svojí 9m holčičce nedávám a ještě dlooouho dávat nebudu. Jí místo toho bílé jogurty s ovocem. Nemyslím si, že bych něco v toto ohledu přeháněla, ale proč proboha učit děti na sladké a cpát je tím už od malička? Vždyt jim nic neuteče a sladkého se jednou ještě nají dost a dost! Já to prostě svému dítěti, pokud to někdo dětem dává je jeho věc, ať si každý dělá co chce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
20.6.12 11:43

@Lella Já si taky myslim, že není o nic těžší nebo zdlouhavější, místo Lipánku koupit bílý jogurt a ovoce a doma smíchat… Ale je možné, že mě to časem přestane bavit, i když - sama bych to do pusy nedala, tak nevím, jestli to spát dětem. To samé takové ty tyčinky Kinder - prý jsou „jen“ z mléka, medu a nevím čeho… Ale těch sacharidů a tuků :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
20.6.12 11:45
@Lella píše:
A proč se to zbortilo? Já jsem taky jako těhotná měla určité představy a nezměnilo se u mě nic. Lipánka a podobné věci prostě svojí 9m holčičce nedávám a ještě dlooouho dávat nebudu. Jí místo toho bílé jogurty s ovocem. Nemyslím si, že bych něco v toto ohledu přeháněla, ale proč proboha učit děti na sladké a cpát je tím už od malička? Vždyt jim nic neuteče a sladkého se jednou ještě nají dost a dost! Já to prostě svému dítěti, pokud to někdo dětem dává je jeho věc, ať si každý dělá co chce :-)

Můj desetiletý syn dodnes jí většinou jen bílé jogurty s domácí marmeládou a pije neslazený čaj :pankac:, to jsem dobrá

• Citovat
  • Upravit
7449
20.6.12 11:48

@sieta.m Gratulace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
20.6.12 11:50
@maritimka píše:
@sieta.m Gratulace :)

No ono není k čemu, když dvouletá dcera frčí na Lipoších :), ale zase musím říct, že jinak nemá téměř žádná kokina, stravu má pestrou a nefrfňá, jí zeleninu, ovoce, maso, všechno, co jí dám pod nos

• Citovat
  • Upravit
10052
20.6.12 13:10

Přesně tak at si každý dělá co chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19886
4.2.13 13:13

Mnně doktorka řekla, že můžu lipánka, když jsme byli na půlroční kontrole 8o 8o 8o vím, že je tam tvaroh, alre proč teda řekla že už můžu? Měla ho zatím jen dvakrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
4.2.13 13:46
@veve.m píše:
Mnně doktorka řekla, že můžu lipánka, když jsme byli na půlroční kontrole 8o 8o 8o vím, že je tam tvaroh, alre proč teda řekla že už můžu? Měla ho zatím jen dvakrát…

Zkus kouknout do googlu od kdy tvaroh. Ja jsem zrovna otevrela odpoved od Dr. a ten psal, ze az od 1. roku kvuli alergiim. Nektera Dr. neco povoli, jina to zavrhne. :nevim:
Asi abysme si mohly vybrat co detem dat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko