Lipánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.2.13 13:51

Lipánka moje dítě hodně dlouho neuvidí - tvaroh - bílkovina - zátěž pro ledviny, plus cukr, umělá příchuť, kravské mléko. Moje dítě asi Lipánka znát nebude, já ho nekoupím, babička taky ne.

• Citovat
  • Upravit
7449
4.2.13 13:54

@veve.m Kravské mléko by se mělo asi až od roka, ale každá mamina ti napíše něco jiného. Některá ho dává dřív, některá dá kravské mléko poprvé snad ve 2-3 letech? Spíš bych ho nedávala kvůli cukru, který obsahuje. Pro prcka je to zbytečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
4.2.13 13:55
@RadkaOR píše:
Možná čím víc se to řeší tím víc je pak obéznějších dětí, myslím, že když to telíčko chce tak si to vytáhne ty cukry i z jiných věcí. Znám spoustu maminek co takové věci dětem odpírají, že nejsou zdravé a děti jsou tlusté. Samo, že nedávat všechno, ale po troškách i chutnější věci.

Ja znam jen jednu maminku, ktere deti nesmi svickovou ani v 8mi a 5ti letech a jsou obe buclate. Ale to nevim, jestli to nemaji v genech, maminka je taky trochu “prdelata“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
4.2.13 13:56
@Anonymní píše:
Lipánka moje dítě hodně dlouho neuvidí - tvaroh - bílkovina - zátěž pro ledviny, plus cukr, umělá příchuť, kravské mléko. Moje dítě asi Lipánka znát nebude, já ho nekoupím, babička taky ne.

Pokud nebudeš mít soukromou školku s „jiným“ režimem jídla, tak budeš řešit svačinky. V normálních školkách se běžně dává buď lipánek nebo takové ty různé dětské jogurty na svačiny zcela běžně… Ale to zase bude tvému prckovi minimálně 2 roky, takže to už bude jiná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
4.2.13 13:57

Zase si myslim, že pro dítě je lepší jogurt typu Hollandie než něco nízkotučného, náhražkového…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
4.2.13 14:06
@maritimka píše:
Pokud nebudeš mít soukromou školku s „jiným“ režimem jídla, tak budeš řešit svačinky. V normálních školkách se běžně dává buď lipánek nebo takové ty různé dětské jogurty na svačiny zcela běžně… Ale to zase bude tvému prckovi minimálně 2 roky, takže to už bude jiná :)

Tak tohle teď řešíme, malá (6 měsíců) je v jeslích a nelíbí se mi, že jako ovoce jim dávají každý den banán, banán s jablkem či s kiwi. Chtěla jsem s exotikou počkat do roka. Větší děti pak mají ke svačině spoustu sladkostí – sušenky atd., to se mi taky nelíbí, takže hledáme něco nového a uvažujeme o soukromém hlídání. Lipánek by se mi taky nelíbil, tolik cukru, bílý plnotučný jogurt je mnohem prospěšnější.

• Citovat
  • Upravit
7449
4.2.13 14:25

@Klementýnka Jééé, tichá závist za jesle, brala bych je všemi deseti. Ale to je OT… Jinak jak jsem psala, jsou s tím problémy. Buď se jde dohodnout a nebo dáváš dítěti jinou svačinu. Ale zase - až je dítko větší, špatně se vysvětluje, proč ostatní děti mají Lipánek a tvoje má obyč bilý jogurt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
4.2.13 14:32

Mě třeba malej házel na bílej jogurt bobek…
Takže já dávám od cca 7M smetaňáky, velmi často s příchutí, ochucený tvaroh dostane tak jednou za týden (začala sem je dávat mezi 6-7m), i toho lipana dostal, občas.
Jako když vidím co vše je přislazováno, tak to bych musela malýho mít na nějaký hyperbiobezničeho stravě.
Cukr je v přesnídávkách, v dětských kaších, MM i UM jsou sladký i tučný…

ale to je můj názor, moje doktorka třeba tvaroh do roka nedoporučovala, prý kvůli tučnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
4.2.13 14:43

Cukr je všude, takže není důvod uměle zvyšovat jeho spotřebu.

Přesnídávky se dají jednoduše udělat doma, oloupe a povaří se jablko, rozmixuje a je to, je to bez cukru navíc, kaše existují taktéž bez cukru, např. od Alnatury či Holle.

• Citovat
  • Upravit
7449
4.2.13 15:35

@Mar__tanka1983 By jsi nemohla dávat nic a jíst jen vzduch omaštěný větrem…

@Klementýnka máš štěstí, že ti třeba zrovna tu Alnaturu prcek jí. Já to na naší samosebou odskoušené nemám, ale všechny kamarádky ji zkoušely a ani jedna u ní nezůstala, protože s nástupem sladšího ovoce ji jejich děti nechtěly :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
4.2.13 21:07

@Klementýnka tak já třeba malýmu přesnídávky dělám domácí ;)

ale jo, každého věc, když chce někdo dětem dávat věci bez chuti a zápachu do pěti let, nechť tak činí ;)
náš malej od roka jí všechno krom vysloveně tučného a ostrého (bůček nebo guláš fakt ne, ale pečené maso s br. knedlem, svíčkovou s kynutým, francouzské brambory a tak prostě už k obědu normálně jí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
4.2.13 21:24

@Mar__tanka1983 a proc taky ne? Nemusis na cestach resit jeho jidlo, proste dostane cast od tebe. Je to vyhoda, kdyz ji vsechno a hlavne, kdyz mu chutna… a v roce mi to prijde normalni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
4.2.13 22:00

@maritimka přesně, ohromná výhoda s jídlem, nemusím to řešit…skleničku s sebou pro jistotu ještě vozím, ale jak je to jídlo, co jen trochu může, tak mu to dám…můj názor je totiž taky to, že jak nejsou děti odmala zvyklé na všechny možné chutě, tak potom je to s nimi s jídlem o hodně složitější, kdeco nejí, tohle jim nechutná, na tohle nejsou zvyklé atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
4.2.13 22:43
@Mar__tanka1983 píše:
@Klementýnka tak já třeba malýmu přesnídávky dělám domácí ;)ale jo, každého věc, když chce někdo dětem dávat věci bez chuti a zápachu do pěti let, nechť tak činí ;)
náš malej od roka jí všechno krom vysloveně tučného a ostrého (bůček nebo guláš fakt ne, ale pečené maso s br. knedlem, svíčkovou s kynutým, francouzské brambory a tak prostě už k obědu normálně jí)

V sobotu jsem dělala malý dýňovou kaši a sama jsem byla překvapená, jak moc dobrá je i bez soli a koření. V neděli jsem udělala dýňovo-fenyklovou a byla ještě lepší. Skoro jsem se bála, že jí to manžel sní, ačkoliv měl svojí s tymiánem a česnekem. O nedostatku chutí tu nemůže být řeč. Jen jsou jiné, jemnější, vytříbenější.

Mar_tanko, takže tvůj malej od roka nejí zeleninu? A jede jen na svíčkové, knedlících a spol.?

• Citovat
  • Upravit
31272
4.2.13 23:09

@Klementýnka samozřejmě že ne, psala jsem, že tyhle jídla má na oběd.
Jinak mu dávám ovoce, zeleninu, polívky, kaši většinou krupičnou, jogurty, chleba s žervé, sýrem, domácí pomazánky, prostě všechno možný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí