Poradna duly
Jana Čurdová
čus baby,
Katko toho píchnutí bych se nebála, nám to píchala sestra a v pohodě… nám všem přece taky píchali uši bez akupunktury ![]()
jinak my máme konečně první zoubek, tak jsme na oslavu objednali manducu, abychom nebyli pozadu
Napřed jsem chtěla černou, ale potom jsem to přehodnotila na přírodní, je fakt super a hlavně v létě to bude myslím praktičtější, protože se do toho nebude tolik opírat slunce ![]()
No, já mám na propichování/nastřelování uší názor - až, pokud je bude chtít, nechám jí je nastřelit… teď jsem ale četla, že pokud napíchnou nějaký bod, u mimina je mnohem větší šance, že se nic nestane, než u staršího děcka…
no a vyhlašuju anketu: kdo zde z listopadek nemá manducu? Já ne. ![]()
Já mám jiný nápad Adel co kdyby si do seznámku dopsala podstatnou informaci kdo vlastní manduku
![]()
Ahoj maminy ![]()
KATKO to je super že už to má Jituška zasebou
jen malá rada čím míň jí budeš na to šahat a čistit(nejlépe vyčistit jen večer po koupání)tím dřív se jí to zahojí.Vážně můžu potvrdit u obou sme měli zahojené do týdne a bez jakéhokoliv náznaku hnisání zatímco kamarádce to nedalo pořád jí dotoho rypkala a začlo to hnisat
a hojilo se to dlouho!!!
HILDO gratulujem k prvnímu zoubku my stále nic ![]()
Manducu taky nevlastníme a ani nehodláme pořizovat.
Sabinka vypadá že už je lepší
je bez teplot a sípání na pruduškách taky ustupuje takže antibiotika zabírá
sice dostat do ní jakýkoliv sirup je umění
vše plive tak jí to dávám do trošku čajíku a na to mi skočí
u Natálky to neznám ta mi zprominutím sežrala všechno ![]()
Ahojky
tak koukám, že se tady probírají naušničky,…jak jsem již psala, tak nás to propíchnutí čeká příští týden ve středu. Manžel sice nebyl pro…ale myslím, si že u tak malých holčiček to je lepší a lépe se to hojí než u starších. Tak snad bude vše OK.
Dále Vám chci napsat, že cca před hodinou jsme zkoušeli první lžičku mrkvičky…a moc velký úspěch to nemělo. Tvářila se dosti kysela…a to polykání ji tedy taky moc nešlo. Tak zítra budeme zkoušet dále.
Jak se tvářili vaši miláčkové na první příkrm.
Manduca - zatím nemáme…ale jsem nalomená…ale to mi asi doma neprojde…neboť máme šátek a ten většinou nosí manžel.
enasus, Anežka papá polívečky asi 10 dní a doteď ta první lžička je s ksichtíkem.
Pak ale pěkně otvírá papulku a zdlábne toho pořád více a více. Taky jí trvalo, než pochopila princip lžičky, ale vlastně ne moc dlouho, napodruhé, napotřetí už hezky hamkala, aniž by toho bylo víc na ní, než v ní. Vždycky ten svůj výtvor napřed vyzkouším a chutná mi to, tak co by si nešmákla malá…
A taky to už určitě potřebovala, jen mlíko holt nestačí.
ano, ale v polívce je jenom uvařená propasírovaná zelenina, olivový olej, pažitka a zahuštěná je trošku instantní rýžovou kaší. Moje doktorka mi to schválila a když je to řidší, líp to padá do břuška. ![]()
Hezkou sobotu ![]()
tak my manducu taky nemáme. Jsem trochu nalomená, ale asi to neprojde. Je fakt, že spíš jezdíme kočárem, než nosíme…
Enasus, Matýsek měl dneska 3. den mrkev a uplně se po tom natahoval, že jsem ani nestačila nabírat.
Už snědl odhadem tak 70 ml, takže až se přiblížíme ještě víc skleničkové, tak zkusím tu. Domácí od maminky mu ale jede.
![]()
Heleďte, mám takovou blbuší otázku. Proč se vlastně dětem dávají kaše? Jenom proto aby lepší spaly nebo to má ještě nějaký další význam?
Mates teď začal nějak blbě spát. Zuby jsou prořízlé, žádné další se neklubou a on chrní celou noc u mě v posteli.
Budu muset udělat drsnou noc, aby si zase zvyknul na postýlku…
Kačiku, my dáváme atb injekční stříkačkou. Když se mi podaří probojovat do pusy, stříknu mu to dozadu do pusy a on to prostě musí spolknout. ![]()
Kači - taky přeju všechno nejlepší k narozeninkám
Hodně zdravíčka,štěstíčka,radosti z dětiček a lásky od mužíčka.
ahoj ahoj ahoj…
tak nejprve - kačiku vše nej nej nej k narozkám… - a hlavně moc neotvírej okna
![]()
ka-tko - tož gratulujeme k naušničkám
z Jitulky je kočena (teda nééé, že by před tím nebyla
)
manducu - nekupujem a ani nebudem…
se z toho zblázním…tak pořídili jsme Filipkovi kasičku s tím, že z ní pak koupíme ohrádku…z ohrádky sešlo, protože jsem zjistila, že potřebujem koupit jídelní židličku…no a z té prozatím taky schází, protože mi Filipek vyrůstá z autosedačky
už mu chybí asi 2 cenťáky na to, aby mu čouhala hlavička
…ale dostali jsme nabídku přejít z VZP do metalky a ti na utosedačku přispívají…tož toho využiju!!!
jo a koupili jsme prckovi botičky k svátečku…a jedny jsem vyhrála na aukci, ale ty mu budou až tak v srpnu ![]()
takže jdu uvařit psům krmení, nauploaduju fotky a vložim je sem, ať se máte čím bavit…jo a míno - jedna je spešl pro Sophinku ![]()
Ahojky
tak dneska bylo super počasí… ráno jsem byla něco nakupovat… a nakonec jsem sobě koupila tričko…a Aličce spoustu oblečků.
A odpoledne jsme jeli na výlet… kam jinam než na naší stavbu. Je tam tak krásně…už abychom tam bydleli
![]()
Havo - ad kaše - jsem se zrovna na to ptala v pátek dr. na preventivní kontrole, dávali mi nějaké instrukce o příkrmech…a o kaši nebyla řeč…tak jsem se na ni ptala… Dr. říkala, že ale jestli chci ať ji klidně časem dávám…ale jestli si myslím, že po ní bude lépe spinkat, tak to prý ne.
Ali za noc vstává max. 1× a někdy vůbec…takže my se na kaši zatím nechystáme. Jsem sice večer pořádně vycucnutá…ale zatím ji mámino mlíčko stačí.
Miiri - pěkné obrázky
Kačiku vše nej…
Tak manduca doma definitivně zavržena…takže nekupujeme…dneska se zase potvrdila účinnost šátku…takže stačí.
tak tady jsou ty botečky z MMA
http://88.86.105.83/…d3561561.jpg /> a tady nové sandálky

takhle s Vama Filipíno „chatuje“

tady si „čte“ reakce… 
a takhle vypadal, když jsem mu ukázala fotku Sophinky