Poradna duly
Jana Čurdová
Zaju
díky za blahopřání a také přeji vše nejlepší i ostatním oslavencům ![]()
já kupovala tady:
pochopitelně že vypadne, na tom bederáku vlastně sedí. Manduca není klokanka kde je dítě v takovém pytlíku s dírama na nohy a vlastně visí za rozkrok - pro těžší chlapečky to musí být strašně příjemné… Čili pokud máš nechodící/nestojící dítě na zádech a potřebuješ ho někde sundat a nemáš pomocníka - máš dvě varianty - buď něco na co se dá ze zad rovnou položit (stůl, postel, lavička) - stoupneš si k tomu zády, rozepneš prsní popruh, spustíš dítě opatrným sundáním ramenních popruhů, rozepneš bederák. Druhá varianta je pro diváky krkolomnější
rozepneš prsní popruh, jednou rukou přidržuješ dítě na zádech, druhou sundáš popruh z jednoho ramene, vyměníš ruce, sundáš druhý popruh, oběma rukama držíš dítě, trochu se předkloníš, přehmátneš, spustíš Manducu (zůstane ti viset kolem pasu - pak ji sundáš) a dítě si přetáhneš do náručí. Až bude dítě chodit bude to snažší - jednoduše ti sleze ze zad - stačí si dřepnout. A na záda ho dáš stejně - tedy já ho zatím nakládala na záda pomocí postele nebo manžela. Na břicho není problém, to zvládnu i sama i když si nezapnu ten prsní popruh co mám v tu chvíli na zádech (nedosáhnu) - to řeším jinak, Mišana tam prostě nasoukám jako do pytlíku - z jedný strany Manduca z druhé moje břicho.
jejda Mišánek zase zkoumá bedýnku se dřevem do krbíku.....
Helmitko vykoupej několikrát prdelku v černém čaji, mělo by to pomoct a bacha na vlhčené ubrousky (raději umývej v umyvadle) a do plínky musí jít zadeček suchý. Kup si aviril krém. S vlňáčky zkušenosti nemám, nelátkuji.
Zaju jo a ten bederák má pojistku, sám se neotevře (otvírá se dost ztuha).
Helmitko, tak u nás na opruzeniny jednoznačně pomáhá Bepanthen. Párkrát natřu a pohoda.
S vlňáčkama zkušenost nemám. Nějak jsem na ně neměla odvahu, tak používám fleesáče a ty jsou super.
Hlavně je prostě šoupnu s prádlem vyprat a do večera (má je na noc) jsou suché. ![]()
Ahojky,
jedeme na vyšetření očí, tak držte palce, ať je má v pořádku. Jsem z toho nervozní.
Pak se ozvu
Miiri držím všechny i ty na nožičkách. Neboj dobře to dopadne.
Havo, to není opruzenina, je to na břichu, takové červené suché fleky s vyrážkama. Myslím, že je to z plenky, mažu to konopím, tak to snad zmizne. No a ty vlňáky, taky jsem myslela, že se bez nich obejdu, ale prý jsou nejlepší na horka, dýchají a děcko se nepřehřívá, no ale asi jsem měla investovat do merino vlny. Uvidím po impregnaci, třeba změknou.
Miiri, držíme palce…
Ahojte
Miiri drzim Olivkovi palce, ja myslim ze ma ocicka v poradku- takova kukadla
![]()
S vlnackama neporadim… netusim
Manduca porad nikde, verim ze dnes dorazi
Mala uz teplotu nema,ale je protivna jak neco a hlavne odmita uz 2 dny kasi, takze vecer jenom kojim
Na vyrazky u deticek- zkus tu konopku kdyby nezabrala, tak excipial
Helmitko, ty fleesáče právě taky větrají. ![]()
Kat-ko, třeba jsou to zuby… ![]()
Miiri, taky držíme všechny palce (Matýsek pro jistotu v puse, aby je měl všechny 4 pod kontrolou
)
Už to nějak nestíhám sledovat, ale tulenice Míšánek taky dneska slaví:
http://www.celysvet.cz/…le/s6875.gif
ka-tko, my jsme taky protivní a zuby zatím nemáme, tak že by si to holky načasovaly společně? ![]()
Helmitko prozradím ti ještě jedno tajemství
slavíme dokonce 2×, dnes máme 1 výročí svatby ![]()
čus baby,
Honzík mi právě sněd kus papíru, tak 4 čtvereční cenťáky… Hrozně se mu to líbilo… Mám to nějak řešit? Dala jsem mu napít…
Miiri držíme palečky, bude to v pohodě, uvidíš ![]()
Helmitko já jsem měla disana vlňáky z merino vlny a zdály se mi v pohodě. Neni to tak měkký jako třeba svetr, ale to je tim, že je to 100% vlna. Neboj se toho ![]()
Hildo neboj, on to vykaká, najdeš ho v plínce pokud ten papír potřebuješ
![]()
Dobré poledne,
měla bych na vás prosbu ještě ohledně příkrmů.
Tak ani zatím po 3 dni polední mrkvičky…to nevypadá, že by jí to chutnalo. Ani nezažíváme to, že by se sápala po lžičce a že by na to nedočkavě otevírala pusinku. Chvilkama se i trochu dáví…myslíte, že je to tím, že ještě vlastně neumí pořádně polykat? A nebo ji prostě nejede ta mrkev a měla bych zkusit třeba brambory ?
Oslavencům vše nej…
Na opruzeniny nám pomáhá bepanthen… do dvou hodin většinou opruzeniny zmizí.
Enasus já začínala směskou brambora/mrkev, pak brokolice/rýže prvních 14 dní nic moc, pak nechtěl pusu otvírat vůbec, tak jsem mu 3 dny nedala nic a jen ho kojila, pak jsem zkusila znovu a baští dost ochotně (ale musí mít hlad) a má v bříšku hodiny.