Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojda pridavam se do klubu nestihacek
…
VSEM OSLAVENCUM TAK TYDEN NA ZPET VSE NEJ NEJ NEJ NEJlepsejsi ![]()
A velka gratulace Oliverkovi ke krasnym zdravym kukadlum!!!
Mino Miiri at to nejni zadny hnusny bacil a brzy se Vam ty odrostlejsi deticky uzdravi!!!!
Jinak u nas nic novyho ![]()
Jinak manducu nekupujem budu si kupovat jen lepsi satecek
pokud si to tatka zas nerozmysli ![]()
Luli tobe tedy nezavidim, mne taky cekaji okna po fa:,–(e, ale necham to na nedeli, aby se nam o vikendu nezhorsilo pocasi a pak jste mne neukamenovali
![]()
tak zatim pa jdu balit batoh rano jedem za kamaradem ![]()
Krásný večer všem ![]()
Helmitko , krásný fotečky, v kloboučku to malé moooc sluší ![]()
luli , to s tou vodou bude zřejmě pokyn k tomu, aby sis hodila nohy nahoru a nic nedělala ![]()
holky, tak dneska jsem byla taky pěkně nas..ná … šli jsme do práce na schůzku, která měla být ve dvě (což je pohoda) ve čtvrt na tři volal kolega chlapíkovi, co měl přijít, kde jako je (podotýkám, že tam na něj čekalo šest lidí) a on, že o nás ví a že je na cestě (prý ale jinak bylo v telefonu hrobové ticho, takže určitě na cestě nebyl) ...... po čtvrt na čtyři jsem to už nevydržela, protože Matýsek už byl značně nevrlý, protože chtěl spinkat a tam nemohl a volám mu znovu, kde jako je a on prý do půl hodiny jsem u vás a zavěsil, tak jsem sbalila Matýska a šla se projít, aby zabral (což mu trochu trvalo, protože už byl dost utahanej, takže se mu to povedlo chvilku před čtvrtou) … chlapík dorazil po čtvrté bez jediného slova omluvy
Matýsek spal asi dvacet minut, pak se probudil a byl chudák úplně hotovej
hodinu jsme řešili, co jsme potřebovali a pak jsem vyrazila k domovu ..... Matýsek nemohl celou dobu zabrat a začal mi usínat deset minut před sedmou, tak jsem ho v sedum, když jsem dorazila domů vzbudila, vykoupala ho, nakrmila a šoupla do postýlky a už spinká, i když to teda trvalo než zabral (tak jsem zvědavá, jaká bude noc, když celé odpoledne nespal
ach jo, to zas bude) no nic, tož tak .......... já ty lidi, co neumí zavolat, že přijdou pozdějc táááák nesnáším
![]()
holky omlouvám se za ten výlev, ale muselo to ven
![]()
Ahojky!!!!
zaju…tak to fakt nas***re…já taky nesnáším, když někdo chodí pozdě…
Luli…okna nezávidím…já ještě letos nemyla a nevím, kdy se k tomu dostanu!
Míno…tak ať jste brzy zdraví…!!!!
Miiri…tak co dcera? Už je lepší? To Španělsko bych brala taky!!!
Katko…jak se malá cítila v manduce? hoď foto!!
Jinak mám dotaz…dáváte po večerní kaši ještě mléko???? Já jsem nedávala, ale dnes Max tak strašně řval, že jsem mu musela dát ještě mléčko a pak teprve usnul…no děs…to se nám děje vždy, když jsme sami doma! ![]()
Ahojky
tak dneska máme za sebo píchání naušniček. Dr. mě normálně vyšoupla z ordinace ven..abych to neviděla…a já jenom skrz dveře slyšela jak tam Alička plaká…no to byl šílený pocit tam sní nebýt. Když se otevřely dveře tak jsem viděla ten její šťastný kukuč který vykouzlila, když mě viděla.
Pak bylo fajn. Takže foto s naušničkama dám tak pozítří…neboť máme ouška zalepená.
Luli - ještě že jsi tu zmínila tu vodu…jsem teď normálně rychlostí blesku vypadla od klávesnice a uvědomila si, že nám ted někdy přestává téci.
Tak mám alespoň nějakou zásobu udělanou…a i očistu provedenou.
![]()
Zaju - tak to se ti ani nedivím, že jsi naštvaná…já lidi, kteří jsou nedochvilní taky přímo nesnáším. A v době mobilů… snad už neznám člověka, co by mobil neměl (krom dětí)… je to vrchol drzosti.
![]()
Mino, Miiri - ať jsou ti vaši starší drobečkové co nejdříve zdraví
…
ad příkrmy - ad kaše - tak dneska jsem Ali zkusila dát k obědu brokolici (kupovanou přesnídávku) a ta jí tedy taky nejela, jako ta mrkev.
Prosím jakou dáváte kaši večer? … není to na škodu, když ještě nejí žádnou zeleninu? a když ještě kojím? Zatím ji to určitě dávat nebudu/mámino mléko je určitě cennější.....jenom mi prosím napište jaký druh a značku používáte?? díky
Enasus kaši jsem dávala až když pravidelně jedl zeleninu a ovoce - 14 dní jen zeleninka v poledne - první den čtvrt skleničky dopoledne a čtvrt odpoledne - prostě pomalinku.. pak po půl skleničce v poledne - když bych dala hned víc tak by všechno vyblinkal. Pak jsem přidala ovoce - začala jsem banánem - hrál si a tak jsem si k němu sedla a šoupla mu lžičku banánu do pusy - tak jsem pomalinku začala s ovocem, banán střídám s frutapurou nebo skleničkou od hipp. Taky jsem mu po zhruba 3-4 týdnech od začátku přikrmování přidala maso do zeleniny. No a když jedl ovoce tak 14 dní přidala jsem večer kaši - mléčná rýžová s meruňkami nebo s banánem od Hami. Podle mé doktorky bych teď mohla zavádět jogurt - počkám na návrat z dovolené - teď si to komplikovat nebudu. Jinak zkouším i tužší stravu - sušenku sunarku, kousek střídky chleba .. jen v malinkém množství.
Jinak stále kojím. Obvykle i po jídle dokojuji.
Holky jak jste na tom s dudlíky? Mišánek ho od narození až do teď odmítal, ale dnes jsem ho viděla spokojeně dudat - ale spíš ho používá jako kousátko
čus baby,
to teda byla noc… Honzík se ve dvě probudil a byl vzhůru do půl pátý. Střídavě pobrekával a povídal. Myslela jsem že ho…
Aby toho nebylo málo tak manžel ráno přišel z noční, ruku zavázanou, že se pořezal. Takže to má zašitý, bude min. tejden doma… No ale hlavně že se mu stalo něco, co se dá vrátit, představa že by třeba přišel o prsty… Už aby z něj byl ten softvérovej inženýr, manuální práce pro něj neni ![]()
Miiri ať je dcerka brzy fit, Španělsko závidim ![]()
Enasus nám to taky s příkrmama děsně trvalo… Nic mu nechutnalo, nemohla jsem do něj nic dostat, protože prostě nemoh pochopit jak to polknout… Vždycky jsem to vzdala a dala mu mlíko. Asi až po tejdnu nebo 10 dnech se to začalo pomaličku zlepšovat a já zjistila, že mu chutná téměř všechno, jen mu to prostě nešlo, tak to vypadalo že to nechce. Hlavně klid, chce to obrovskou trpělivost ![]()
Katko co manduca? Já jí čekám každým dnem. To mám taky objednanou tu sedačku do auta, už je to tejden co mi psali že jí posílaj, a pořád nikde
A to dost pochybuju o tom, že to zdržuje pošta… Moje zkušenosti jsou takový, že když jeden den ráno něco pošlu, tak druhej den ráno to dorazí. Určitě to netrvá tejden ![]()
Manducu poslali v úterý, tak by tu taky mohla bejt. Uvidíme jestli se pošťák ještě staví, většinou jezdí kolem půl osmý.
Dobré ráno,
tak dneska noc jako každá jiná…a to jsme po píchnutí uší.
Takže to zvládá dobře.
Tulenice - dudlík - ten Ali taky nikdy moc nepotřebovala…občas ho večer cca tak ve 3-4měsíci potřebovala na noc, ale teď ho má jenom na hraní a na okousávání/žužlání ..neboť ještě nemáme zoubky. Ona ho stejně neumí pořádně vpusince držet.
Maxíkovi vše nej ..... k půl roku i k svátku… pěkně se to sešlo že?
Hildo jsem strašně zvědavá ![]()
enasus no mě jde o to že když ho nepotřeboval, tak aby se na něj nenaučil teď a já ho to pak nemusela odnaučovat…
tak manduca je supeeeer
za ty prachy to stálo, jen se s tim musim naučit…
tulenice nosíš to tak jak to je nebo už máš rozepnutej ten zip vpředu aby se to prodloužilo?
Všechno nej nej nej Maxíčkovi!
Helmitko - Anežka je kouzelná - krásný fotečky!
Holky,já jak čtu jak vám děti baští,jak ještě po kaši dostanou mlíčko,.....nechápu z čeho mi ta moje holka kyne
My jíme spíš méně než více,na noc si vystačí se 180 ml mlíčka-spí po něm celou noc,tak se na kaši vůbec nechystám.V šest ráno si da 160 ml k snídani a okamžitě pokračuje ve spánku,většinou tak do devíti.Teď taky ještě s taťkou chrní. Ale nechci prudit ty nevyspalé
Zase přes den už tomu pak moc nedá,máme dvě půlhodinky a víc ani ťuk.
K dudánku - vždycky mi vadilo,když se děcku cpal dudák a nebylo vůbec třeba.Ale zase na druhou stranu jsem ho klukům a teď ani malé neupírala.Většinou ho má když jde spinkat,párkrát podudá a vyhodí ho z pusinky. Přes den ho nepotřebujeme. A když už ho má,tak si s ním jen hraje - okusuje,učí se ho dávat do pusinky a zase vyndavat,ale že by vyloženě měla potřebu dudat,to ne.
Katko už po Jablonci mandukuješ ?
Raveno,Raveno - když nikde jinde,tak tě potkávám aspoň na MMA v aukcích
- asi máme podobný vkus,protože jdeme po stejných věcech. Už se těším na okamžik,kdy se o něco utkáme jen my dvě ![]()
Luli - abych tě uklidnila a potěšila,že v tom nejsi sama - tak mě tu straší 17 neumytých oken a 4 balkonové.A to nepočítám 4 okna u garáží,na ty totálně pr…
Hildo zatím mám ten zip zapnutý - Mišánek protestoval že nevidí ven. A neboj naučíš se to hodně rychle. Jen si pečlivě našteluj popruhy, ať tě nebolí záda. Nosíš vpředu nebo už vzadu? Mišan je cvalda, líp se mi nese na zádech - neprotestuje rád se nosí (asi by se rád nosil v jakékoliv poloze nejspíš klidně i hlavou dolů), obvykle brzo usne.
Všem oslavencům vše nejlepší. (Abych náhodou na někoho nezapomněla
)
Míno no taky zírám, čím ty tu holku krmíš
uneseš ji vůbec? Já dudlík neupírala, ale když ho nechtěl… tak se teď trochu divím…
Ad okna já se tedy taky přiznávám - též by potřebovaly umýt.
dobre ranko!
zaju , to by me taky naprdlo. a ten popis mi pripominal chovani manzela moji kamaradky, uplne jsem si rikala, jestli to nebyl on ![]()
jinak k manduce . vcera jsem mela sraz s tou pani z nosenideti. vyzkousela jsem nejen manducu, ale i ergo a bondolino. a vysledek? tri hodiny jsem viktora stridave nosila v tech nositkach, abych ani potom nevedela, ktery vzit
. ze ja to neobjednala pres net bez zkouseni. zjistila jsem, ze nejsme s viktorkem moc kompatibilni
. viktor je nejlip usazenej v manduce , o tom zadna. ma dost vysokou zadovou operku, ktera mu jeste chvili vydrzi i pri tom, jak dlouhy ma telo. ovsem mne jako nosici manduca nesedi - resp. nesedi mi pasy na ramenou. prijde mi, ze je delana spis na sirsi ramena, coz ja (i pri svych rozmerech v jinych castech) nemam. pri noseni ditete na brise mi ty pasy proste nesedi - kdyz je dam normalne, tak tak divne odstavaji (i pri stazene „prsni“ prezce), kdyz je vzadu prekrizim, tak mi pak zas jdou divne v podpazi, ze se mi tam nevejdou prsa. prijde mi, ze je manduca spis na chlapskou postavu (siroky ramena, maly prsa). co ma ale vyborny, je bederak - krasne pevnej a polstrovanej skoro po cele delce.
a vyzkousela jsem i nosnost - nosila jsem v tom i aju (ma 15kg) a dalo se to v pohode i na brise, takze pro tezsi deti je manduca skvela.
ergo ma oproti manduce mekci pasy, je na noseni rozhodne prijemnejsi. ale ma hodne kratkou zadovou operku, nic pro dlouhyho viktora. a navic bederak nebyl ani nic pro me - polstrovani ma jen na maly casti pasu, takze pri mych rozmerech to znamelo, ze polstr vysel tak tak k bokum - a na brise (pri noseni ditete na zadech) jsem mela ve speku zariznutej jen ten tuhej popruh.
no a pak jsem zkusila bondolino . strasne me prekvapilo, jak prijemne se nosi. pro me jako nosice jednoznacne jednicka. ovsem zase ma zadovou operku kratsi. viktorkovi se v nem taky libilo, normalne mi tam v nem za chvilku usnul
, ale porad tak nejak vaham - preci jen je viktor uz ted dost dlouhej. nosnost ma bondolino jen 15kg, tak by to bylo fakt jen na viktora. na druhou stranu je fakt moc prijemne na noseni a uzasne skladne.
no, takze jsem si nevybrala, ale pani mi manducu a bondolino pujcila domu, at je jeste zkousim a pak se rozhodnu. takze ted budu tyden testovat ![]()
Adelino no je pravda že já ty ramena široká mám, ale prsa taky nemám malá (kupovat podprsenku je děs - v těhu jsem zkoušela 8 najednou, jakž takž ušly 3 - teď nevím jestli to byly déčka, no asi spíš éčka a když mám 160 cm tak si asi dovedeš představit jak to vypadá - co mi je přes prsa, to mi na břiše visí jako stan … o zadku se raději nezmiňuji.
Ale zkoušej, právě vyzkoušet je to potřeba, já si říkala že kdyby to fakt nešlo, mám 14 dní na to to vrátit a zkusit něco jiného…