Poradna duly
Jana Čurdová
Holky jsem na tom stejně dnes večer jsem uspávala 2 hodiny a málem jsem usnula sama - řekla jsem si - zkusím to po dobrém, vykoupala jsem ho až těsně před osmou, nakojila jsem ho, usnul, za 20 minut byl vzhůru, řev i když jsem byla vedle něj, zdálo se mi že ho trápí bříško (aby ne -večer se tak nacpal že ho měl jak buben) masírovala jsem, hladila jak divá, dobře bříško ok, začal se usmívat, přečetla jsem mu pohádku (veršované leprelo o cvrčkovi a mravencích), začal být zase moc živý.. no naštvala jsem se a strčila ho nekompromisně do postýlky, ozval se krátký usínací řev… zatím spí. Nevím co to poslední týdny předvádí… ![]()
Tak to možná bude tím vedrem. Malá dnes naprosto neobvykle usnula až v půl desáté.Musela jsem ji nechat úplně odkrytou,protože ložnici máme na západní stranu a to vedro bylo děsný.Teď jsem ji vytáhla z povlaku deku a je přikrytá jen kapnou.
Holky,nevíte někdo zda se smí dávat do zásuvky ty opuzovače komárů když jsou prckové ještě tak malý? Já ho tedy do ložnice flákla.Sophi spinká u otevřeného okna a ty komáři jsou děsně dotěrný.Nevím kde se berou když je tak sucho.
Hmm já už ani nepřikrývám a nechávám ho spát jen v overálku…
já bych to nedávala, pálí mě z toho v krku… raději kup moskytieru na postýlku… na líhnutí komárů stačí flaška od piva někde v houští s troškou vody…
tak si to, tulenice, užij…
míno, petunky jsou krásné, i na to, že je teprve květen, budou ještě pěknější… a moc se mi líbí ten váš ratan…
jo, ten sajrajt do zásuvky na komáry bych taky asi nedávala…
já se včera rozhodla, že vyrazím na týden s Anežkou na chalupu a dneska ráno se dívám na její břicho a má ho celé červené s pupínkama… takže jedu do pr… a v pondělí k mudr. Zatím jsem na:,–(ila imazol, bo to vypadá na razantnější léčbu, ale už jsem se samoléčbou v koncích ![]()
vzhledem k tomu, že další možný odvoz na chalupu je až za 14 dní, budu to tu muset s vámi ještě vydržet…
![]()
Tulenice máte objednané super počasí na dovču!
Helmitko - pevný nervy! To je k podělání tyhle dětské vyrážky,ekzemy apod. Já si toho užila u nejstaršího až až.
To byla teplá noc - vůbec jsem nemohla spát.
Odpoledne se chystáme vzít malou do bazenu,nechali jsme zapnutý ohřev a ráno měla voda 33 st.
,takže do ní v pohodě může.
Takže Raveno - budeme mít o lekci plavání navíc
Jo,a Zdeněk říkal,že příště jde se Sophi on,tak ať se Kuba pochlapí a následuje ho.
Mmch - opět jsme obě v jedné aukci ![]()
Krásné slunečné dopoledne ![]()
no to je teda hic … holky s tím spaním , já myslím, že to bude vedrem, Matýsek je dneska od 4h. vzhůru a pít chce co hodinu a půl až dvě, takže vydržte ono to určitě přejde ![]()
mám otázku , je tu ještě někdo, kdo nejezdí ve sporťáku, ale ještě s korbou???
Ahoj holky, ani se nesnažím dočítat, fakt nestíhám. Ve středu pracovně v Ostravě, odpoledne ještě s manželem do Mohelnice cosi vyzvednout a pak jako výlet. čtvrtek pátek Praha, Adámek zvládal suprově cestu i pobyt, až na to, že nám v hotelu zapomněli nachystat postýlku a čekali jsme na ni do 23.30. Naštěstí pak Adámek hned usnul. Jo a taky na tu debilní klimatizaci úplně všude. Teď mu pěkně teče z nosu. Včera večer už mě příšerně bolela záda, skoro jsem si říkala, jesti tam nemám něco bloklého, ale vypadalo to na únavu. No, a pak jsem šla na záchod a hádejte, co? Po 16 měsících zase..:( Ale dobrý. Dnes jen stáhnu fotky, pak k našim na oběd a večer sraz po 10 letech z gymplu. Musím se trochu zkulturnit. A zítra výlet s tchánovcema a Adámkovým bratrancem někam na Vsetínsko. Ještě musím vymyslet, kam přesně… Tak papa
Nooo tak to vypada, ze taky budeme kupovat manducu…dneska tatik povidal, ze preci jen asi ten „batoh na prcka“ bude lepsi, ze by se taky zapojil a nosil
tak jsem zvedava…nejdriv mi povoli novej satek a ted zas batoh
) Prosim dejte provereny obchudky kde jste objednavali…
Krisulko mela jsem zalusk na Storch chjo..
nase dnesni noc byla taky des bes od 3-4 rev a pak v 6 budicek, ale vstaval tatka a nechal mne do pul devaty chrupat pak mi Vikouska hodil do postele trochu si cucla a spala az do 10
..
Jeee Mino to se mate tak uz vime kam muzeme chodit trenovat
kolik je vstupny?
![]()
Jinak Viky dneska zkousela bazenek na zahrade, ohrali jsme vodu v konvici a bylo
…
Mino tak to asi neprojde tatka je jak mezek chtela jsem napsat omezenej ale to bych si nedovolila ze
…navic nevim jestli si vezme dovcu, leda by konecne byla ta nova kamerka ![]()
Raveno -posílám fotečky,musela jsem to zase rozdělit do dvou dávek.
Koupání bylo úplně super,chvíli byla vykulená kde to je (přeci jenom je ta voda možná o malinko studenější než na plavečáku) ale pak řádila jako obvykle.Přijela ségra s malou a tak se sestřenky koupaly spolu. Byli jsme ve vodě asi čtyřikrát za to odpoledne a ve čtyři mi totálně vytuhla v kočáru,takže jsme ji před sedmou museli budit. A už zase spinká
Klidně přijeďte!!!! Jste vítáni!!!! Klidně zítra-má byt zas hezky tak se holky můžou rochnit spolu.
Máme dnes se Zdenkem výročí - 7 let .Teda diamantovou svatbu asi nikdy nestihneme,ale mě bude stačit,když nám to bude stále klapat.Tak pa pa,dneska jsem zadaná ![]()
Čaute ![]()
Zaju, my jezdíme taky ještě v korbičce. Teda včera jsem jako měla takový drdy zkusit sporťák, ale když jsem ho tam po:,–(ila, bylo mu to všechno obr, takže zůstáváme u korbičky. ![]()
Jinak dneska nás nenapadlo nic lepšího než jet na výlet do Berouna a vyšlápnout si na rozhlednu. DĚS!!! Matýsek jel chudák jenom v plence, já kojila při každém zastavení a ještě jsme mu dávali napít. Manža ale všechno pití s sebou udělal jablečný mošt s vodou, takže měl mrňous taky mošt. Evidentně mu to nevadilo.
A umí krásně pít z dospělácký láhve.
![]()
Hildo, u nás je večer taky řvavo… Ale zjistila jsem, že někdy stačí, když si jenom pokouše takový ten palcát na masírování dásní. Tím se uklidní a spinká (jako např. dnes). Nebo mu zkus máznout pusu Calgelem… Matýsek je přes den taky v pohodě a večer je to drámo… ![]()
Míno, ten odpuzovač bych taky nedávala. Je to fakt sajrajt. A věř, že komáry nenávidím. Může být v místnosti jeden komár a deset lidí a pokouše mě.
Zkus moskytiéru - aspoň bude mít Sophi nebesa. ![]()
Helmitko, to naštve! Matýskovi se teď nějak zhoršil ekzém na jedné ručičce, tak taky bojujeme… ![]()
Jsem z toho sluníčka uvařená a bolí mě hlava, takže DOBROU!!! ![]()
Mino moc dekujeme za pozvani urcite radi/y prijedem (mini srazik v bazenu jeste nikdo nemel ze
), ale zitra se „slavnostne“ otvira bazen a uz jsme se domluvili, ze se tam mrknem ![]()
Jinak gratulace ke krasnymu vyroci
A prejeme hlavne at jste mooooooooooooooc stastni ![]()
A ktem komarum existuje ochrana proti komarum do zasuvky na bazi ultrazvuku coz by nemelo skodit nikomu kromne tech pijavic
jen netusim jestli to zabira jako ta chemie
chico neco takovyho vyrabi
ahojky…
jak tak koukám, tak zatím nejste nijak „uvařené/upečené“ z toho sluníčka
že toho tolik nakecáte ![]()
u nás se nic novýho neděje…z Filipka máme malou/velkou fialku protože má moučnivku - chudák po celé pusince…tak patláme genciánou, ale hrozně se mu přitom nadavuje…
taky jsme byli na KO kvůli té rehabce a prej, že už je teda „vývojově normální“, ale že cvičení ještě nikomu neublížilo, takže máme chodit dál…no, hlavně, že cvičíme, že
![]()
míno - tož teda gratulace k výročí…a bacha - víš, že nejhorší je třetí a sedmý rok
…ale jak jsem Vás tak poznala, tak u vás to nehrozí
![]()
my jsme s Peťou spolu UŽ 5 let…a to je teda mazec!!! Už když jsme „slavili“ druhý výročí, tak jsme si říkali, že by to chtělo změnu
…a furt se mě drží, pijavice jedna
![]()
bazén - no jo, bazénový hrátky…to bych si taky nechala líbit
…dneska jsme se byli kouknout v Prostějově v Intersparu a tatínek usoudil, že Fildovi MUSÍME pořídit bazének (hlavně aby si měl tatínek kde máchat nohy
)…tak jsme koupili set i s kruhem, lehátkem a míčem…no paráda ![]()
marťásku - S POTĚŠENÍM MAREČKOVI PŘENECHÁVÁME VEDOUCÍ ŠTAFETU LISTOPADČAT
…jen doufám, že Vám to dlouho vydrží
…ale popravdě klobouk dolů
já mám co dělat, když chovám malýho a to má „jenom“ 9 a půl…a to jste byli JEN na mlíku ![]()
helmitko - doufám, že Anežce ten ekzém či co to je brzo zmizí a vyrazíte příští týden…holt to teda tady s náma fakt budeš muset VYDERŽAŤ
![]()
a co se týče spaní
ten náš indián spí dopoledne max hoďku a půl, vzbudí se celej mokrej (a to podotýkám, že je jenom v bodyčku) a už nespí…a odpoledne bych se mohla udrncat, navštívit Prahu, udělat si procházku do České lípy (a ještě hupsnout k Míně do bazénu
) a malej by stejně nespal
ale večer usíná v půl osmé…ale asi je to fakt tím vedrem ![]()
tak jsem zase zaplnila aspoň půl stránky a můžu jít spát…teda vlastně spát asi neee, jelikož šel Peťa na pivko (prý do deseti bude doma - doufám, že nemylel dopoledne
) a když jsem uklizela v kuchyni, tak jsem na stole objevila jeho klíče…takže se nemá jak dostat domů…asi vypnu mobil a odpojím zvonek
ale to bych asi přišla o okno - který jsem tak pracně umývala
![]()
tak teda dobrou
![]()
Zdravíme všechny,
tak po včerejší noční bouřce, je tu opět vedro a vedro
takže jdeme stejně jako včera bruslit do Stromovky, pěkně do polostínu ![]()
holky včera tam, kde jsme byli bruslit, běželi závod na 100km
, no to jsem koukala, já bych padla už po prvním kole … a část měli po slunci, no to jsem je dost litovala …
no nic, Matýsek se každou chvíli vzbudí, tak musím jít připravit věci, abychom mohli odpoledne vyrazit ![]()
jo, abych nezapomněla, v 7 měsících má Matýsek 8,58kg a 69,5cm , i když ho měřila a vážila dr., protože sestru měla na dovolené a moc tomu nevěřím, protože na metru měla napsáno 71 a na váze taky něco jiného, no nic, tak nevím, kde to vzala, příště zas se sestřičkou přesněji … ty dr. když dělají věci, které normálně nemusí, tak je to nahouby … taky Matýska píchala a teda jí to trvalo
chudáček brečel, a to se zatím nikdy od sestřičky nestalo
![]()