Poradna duly
Jana Čurdová
Katko - nemáš nějaké rcp na chleba do pekárny?A nebo crosantové těsto?
Já zatím zkoušela jen hotovou směs co prodávají.
Už ať mi manduka taky dorazí!
Marťas - tak tomu říkám pořádná váha ![]()
Ahojte! ![]()
Teda to je horko!
Ovšem dneska jsem na to trochu vyzrála. Objela jsem s Matýskem blok, takže usnul a zatím co si on chrupkal pod stromem, já jsem si za:,–(ila nakoupené kytičky.
Už se těším, až se to pořádně rozroste a budeme mít krásné ložnicové okno. Ještě to ale chce dokoupit něco aspoň do kuchyně… ![]()
Mimochodem, okna bych taky měla umýt, ale ono 4 okna o rozměrech 180×150 a k tomu 3 malá, ale o to hůře dostupná jsou dost šílená představa.
Ale mohly bychom tady udělat hromadnou umývací akci. Pak by bylo hnusně jen jeden den. ![]()
Adel, s pindíkem loupací zkušenost nemám, takže neporadím… ![]()
Zaju, toho chlápka bych nakopala.
Připomíná mi to, když jsem jedný ženský chtěla dát 30 000 z projektu na to, aby si sami (chráněná dílna) postavili kompostér. Domluvila si se mnou schůzku, pak tam seděla s někým jiným a mě řekla, že si to mám ještě potvrzovat. Baba blbá!
![]()
Jo a hlásím se do klubu hromadového žehlení. Taky tady už mám pěknou kupičku… ![]()
Mino, no konecne tu nekdo je ![]()
Mam, teda co delam ja
340 ml vody
1 lzice octu
2 lzice oleje
500g mouky- chlebova hladká 350 + 150 zitna tmava-nebo tmava psenicna
1 lzicka soli
2 lzicky kminu
seminka dyne, slunecnice, sezam- co mas
lzicka cukru- nebo 1 kostka
drozdi- susene s modrym ptakem 1 cajova lzicka
program 1, velkost stredni, kurka tmava
Mino,
ja peciem chlieb a najradsej mame tento:
300 ml mlieko
1 lyzica ocot
2 lyzice olej
1 lyzica cukor
1 lyzica rasca - ja davam viac
3 lyzicky sol
300gr hladka muka
200 gr ina muka - ja davam celozrnnu
1 zemiak - to postruham, tri minutky povarim - nedavam uvareny v supe, lebo sa mi s tym nechce srrrrrrrr. ......... a cakat na to.
1 balicek susene drozdie
no a semienka davam hocijake - slnecnica, dynove semeno......... to je jedno co mas rada.
NO a ked tento upeciem tak ho obvykle zozerieme na posedenie
![]()
Jo a hlasim vsetky okna umyte
![]()
a este hlasim bazen napusteny - svina sa napustal nejakych sest hodin a uz sa nahrieva - takze vikendim v bazene. hehehe
luli píše:
Jo a hlasim vsetky okna umyte![]()
![]()
![]()
a este hlasim bazen napusteny - svina sa napustal nejakych sest hodin a uz sa nahrieva - takze vikendim v bazene. hehehe
se nediv ze vam nejde voda- vas starosta odpojil schvalne kvuli bazenu
![]()
Mino,
som zabudla, ja to peciem na programe 2 - 3 hodiny, 39 minut, velkost stredna
No tak zase spí, předpokládám že mezi 11 a 1 bude zase chtít jíst.. a pak zas a zas až do rána… jako bych ho neznala… celou noc jsem už hezky dlouho nespala…
Pekárnu na chleba nemám, ale klidně to zase vyzkouším v troubě, tedy až bude čas… zkoušela jsem chleba z podmáslí a nebyl špatný.
Ahojky!!!
Všem moc děkujem za gratulace! u nás vypukn velká oslava až přes víkend…dnes jenom dárky od nás…stan s medvídkem Pú a polštářek s Patem a Matem…no všechno je velká stranda…hlavně když to jde ožužlávat!!!
Marťásku …tedy klobouk dolů.....a když ještě človek vidí, jaká jsi hubeňoučka…tak to fakt padám…
Katko …potah super! Ty jsi na tom neměla takovýto potah??? Nějak si to nemůžu uvědomit! Já jsem se tady dívala na to, co paní šije…to proužkované taky není špatné!!! Jo a užijte si výlet!!!
Míno ..dívala jsem se do galerky…ta fotka malé se Zdenkem je perfektní! Tatínka tedy malá nezapře..i když kukadla má po tobě a ty tvářičky taky…ale jak ji má rukou, tak se mi jeví docela podobná na něj…to má asi tatínek radost, co??
tulenice …tobě by měli dát slevu…nakazila tady půlku listopadaček…já tedy jsem nalomená, ale my více využijem krosnu, takže tu budeme v létě kupovat. Jinak si užij dovču…pak musíš poreferovat, jak tam bylo…na ten penzion jsem se totiž taky jednou dívala…závidím!!!!
Luli …tak to tě ta voda tak rozlítila…nemohlas napouštět bazén, co??? Jinak náš malý byl protivný ten minulý týden, jak bylo tak škaredě…teď taková norma…
jen tak pro všechny nežehlící…právě jsem dožehlila!!! ![]()
a na závěr jednu fotečku od Maxíka…

Maxík má super fotečku u metříku!
Děkas za receptíky,tak já to budu testovat postupně.Ještě kdyby mi tak někdo hodil návod na to crosant.těsto,ale osvědčený.To my můžeme
Na všechny způsoby.
Ahojky
Nejdříve
OBROVSKÁ GRATULACE NAŠEMU KÁMOŠOVI ZE SRAZÍKU MAXÍKOVI K SVÁTKU I K PŮLROČNINÁM Brouček je tady nejmladší,co?
http://www.sirmi.ic.cz/troll/33.gif
Marťásku - tak jste se:,–(ili favorizovaného Filípka, čím ho krmíš
![]()
Ka-tko pěkný potah a obdivuju nošení Honzíka v Manduce.
Naše novinky - na očním to vypadá na kontrolu za rok, je tam nějaký náznak možné dalekozrakosti, když mu měřila dioptrie má na jednom očíčku lehce jinak zakřivenou rohovku.
A máme za sebou druhou hexa. Je trošku mrzutý, tak uvidíme, jak to s broučkem zamává.
Dcera dobrý, už je zdravá, asi to bylo jen ze sluníčka. Pro jistotu jsem ji nechala udělat výtěr z krku na meningokoka a má to negativní.
Tulenice užij si dovču, i všichni ostatní si užijte výlety,.
Náš výlet padnul, volala jsem správci na Lipno, že přijedeme a řekl mi, že máme apartmán obsazený (jsem si toho na netu nevšimla
) - to mi taťka dal čočku
Takže vymyslíme něco jiného.
Jsem se nějak rozjela - tak dobrou ![]()
Míno…rasca drvená…kmín mletý, ne????vždycky to čtu na obalu…
Miiri…díky za gratulace…jo, jsme tady nejmladší…to je fain, že je dcera v pořádku! A u malého se očičko třeba časem srovná! Jo a má super fotečku v tom kočárku…jak pase koníky…to musím malému taky vyzkoušet… jo, na Lipně je krásně! Vy máte apartmán v těch nově postavených domech přímo u Lipna? Když jsme tam byli, tak se to teprve stavilo, ale vypadalo to moc dobře!
tak jdu asi do sprchy a do pelechu..ruplo mě v zádech tak to tady rozdýchávám!!!