Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj babuši, ¨
hlásím se do mandukového klubu - už je doma,červená! A koukala jsem na to jak debil,kudyma do toho. Teď na to nemám čas,ale zítra se do toho budu snažit postrojit.
katko - jj,vyplázla
Ale jsou moc povedený. já už koupila takových píčovin na prd,tak aspoň že tohle je k něčemu. A třeba to pak dobře prodám v aukci (jako Miiri
)
Jdeme opékat buřtíky,takže ![]()
Jo,ještě,jogurt nedávám,nějak mi to je proti srsti když je to z mléka a mléko se do roku nemá.Ale prý bílý jogurt je něco jiného.Ségra dávala bílou Hollandii.
Kačiku, doktorka mi říkala na šestiměsíční poradně, že můžeme dávat bílé jogurty, první zkusit dvě lžičky, čtyři, ...................Dávám Holandii nebo Activii bílou a když je s banánem apod., tak je to pro malou mňamka největší ![]()
Přemek je pryč pracovně, hrozně jsem se toho bála před jeho odjezdem, ale je to v pohodě a kupodivu mám míň práce a všeho než když je doma(nevařím, není tolik praní, žehlení, skoro nenakupuju
), ale je to s Deniskou dlouho, nemá kdo přechytnout apod., tak když se objeví nějaká návštěva, tak toho zneužívám
Kdybychom měli ty děti dvě, tak by to bylo podstatně náročnější, ale máme jedno a Deniska je hrozně hodňoučká. Byly jsme na prázdninách u našich a u tchánovců a Deniska to hezky zvládala i v cizím prostředí, tak to bylo fajn a utekl nějaký čas. Dojede 15.6., tak odpočítávám každý den.
Adel, ty tričenka jsou super. Já jsem na takové věci levá
Už jsme předběhly Viktorka?? ![]()
Musím vůbec zjistit, jak ta Manduca vypadá, když je tady takové bláznovství ![]()
ahoj holciny!
tak ja se musim „pochlubit“, co se mi dnes povedlo…
davala jsem veci do pracky - krisik jako obvykle asistoval na stole (na brisku, protoze na zada se sam prece neotaci…) - pred sebou dostatecne zajimavy objekt - zehlicku - no a najednou koukam a uz jen vidim, jak leti vzduchem dolu… padl bokem a hlavickou primo na zem - na kachlicky ![]()
nastesti zacal hned plakat, ale kdyz jsem ho utesovala, dvakrat se mu protocila ocicka a jako by chtel spat - tak z toho se mne teda uz uplne udelalo soufl… valili jsme k detske (celou cestu v kocaru to moje blbo jen tak lezelo a koukalo), ta nas poslala do nemocnice - rentgen, neurologie…
no uz u detske zacal byt „svuj“, smat se a povidat a pak vsechna vysetreni prosla ok, takze mame byt klidni… nicmene, kdyz si na to vzpomenu, je mi porad spatne a chce se mi brecet ![]()
hmm, a to jsem si myslela, jaka nebudu matka drsnacka ![]()
takze omluvte muj vypis, stydim se za to, ale potrebovala jsem to ventilovat… (babickam se to rikat nesmi, ze
)… posilam vsem miminkum
a pouceni: budte na sebe opatrni!!!
hezký večer,
krisulko, tak to je dobře, že je všechno vpořádku … holt se budeme muset všichni smířit s tím, že už to nejdou jen ležící miminka, ale pěkní čiperové a dávat velký pozor ![]()
Krisulko, hlavně že je vše v pořádku a Krisík je OK. Dnes jsem učila Denisku dělat pá a pořád jí opakovala, že Krisík už to umí, tak ona by mohla taky. Jsou to divošci a nevypočitatelní.
Ahojky
Ka-tko krásná postel, ten dole se bude mít líp co ? ![]()
Míno - Sofinka je skvělá akvabela ![]()
Krisulko, to muselo být hrozný
Hlavně, že je vše v pořádku.
Adel - ještě malovat, na to už nezbývá čas, nevím jak u vás, ale u nás má den pořád jenom 24 hodin ![]()
ad jogurty - řekli nám že můžeme bílý s živou kulturou, nejlépe aktivii. Prý se nesmí smetanové, nízkotučné ani ovocné. Maximálně to té bílé aktivie přidat čerstvé ovoce. Olívkovi moc chutná s namačkaným banánem nebo s nastrouhaným jablkem. ![]()
Zítra máme srazík nedonošených miminek z Motola, tak jsem na to moc zvědavá, vezu tam 300 skvělých koláčků od Péti
![]()
Tak nevím, jestli nemám tvrdit, že jsem je napekla já
![]()
Ahojky holky,
Adel - diky za pochavalu nausnicek, jj jsou pekny…je to klasika po mně.
takovy jsme nosily se setrou když jsme byly malý… po vyčištění jsou jako nové.
ad výtvarné umění - jj je to moc super… tak stímto jsi taky moje krevní skupina, už se mi po tom taky stýská, já jsem vytížená na korálkování, decoupage, malování na hedvábí.
Kaccherrie - tak to te tedy obdivuju ze to sama zvladas. Me ted manzel odjel jenom na vikend......a uz ted jsem z toho nesvá…jak na to nejsem zvyklá…tak už ted se mi stýská.
ad jogurty - tak ty určitě do jednoho roku dávat nebudeme… nějak mi to stím kravským mlékem nejde na rozum, když se všude píše, že minimálně do jednoho roku dítěte se nemá podávat a někdo zase tvrdí, že se může…tak kde je pak pravda, že?
my jsme ted zatím jenom na maminčinu mlíčku…a na mrkvičce s bramborem… ani se mi zatím nechce podávat ovoce..neboť je v tom přeci jenom ovocný cukr…a bojím se aby jí ovoce nezachutnalo více než zeleninka.
![]()
Krisulko - jj chápu jak ti je… mě se toto stát tak se ve mě krve nedořeže…ale hlavně že je malý OK. Musíme na to dávat velký pozor … jsou to mrštná háďata..stačí vteřinka a je všechno jinak.
![]()
Miiri píše:
enasus - ještě jsme vám nepochválili náušničky
Diky diky diky
Ještě se musím pochlubit super tričkem, které jsme dostaly dárkem a včera jsme ho byly ukázat veřejnosti.
„Slyším, ale poslouchat nebudu“
Enasus, fakt dobrý! ![]()
Krisulko, uplně ve mě hrklo. Když jsem byla s Matýskem na pohotovosti než nás vzali do nemocnice, tak tam byla jedna maminka s 3měsíční holčičkou, která jí spadla z přebalováku. Chudinka ani nevěděla jak se jmenuje. Vůbec se nedivím! Hlavně, že je Krisík v pořádku! ![]()
A po dnešku jsem se definitivně rozhodla, že jdu do manducy. Byly jsme s mámou uklízet na chatě a když jsme přišly k autu, že jedeme domů, tak nešlo otevřít. Máma nechala rozsvícená světla, takže se vybila baterka.
Každopádně Mates už se tou dobou měl koupat, takže byl protivous a nechtěl být v kočárku. 8,5 kila půl hodiny na ruce… nic moc… Až to koupím, bude všude se mnou!
![]()
Tak a jdu chrnět, neb jsem dneska hodně pracovala a zasloužím si odpočinek. ![]()
Ahojky holky, totálně vás zanedbávám, ale už to asi bude jen horší a horší.. Zítra zase jedeme na výlet, tentokrát do Teplic nad Bečvou. Doufám, že bude pěkně.
Začínám mít těžkou hlavu z prázdnin, chci jet na celý červenec k moři, do Chorvatska s přívěsem, částečně s našima, částečně s Radkem. A vůbec si nedovedu představit, jak sbalíme. Taky bych na to chtěla koupit nějaký jetý kočár, kterého by mi nebylo líto, že bude celý zaprášený od té tamní červené hlíny. Taky budu muset Adámkovi koupit nějaké botičky, vstává u všeho naprosto bezpečně a vůbec nedokážu odhadnout, kdy začne chodit..
Připadám si nějaká neschopná. Dnes jsem se těšila, jak si mamka vezme Adámka a já tady dám trochu dohromady domácnost. No, dvě hodiny jsem odpoledne prospala. Ale jak špalek.. Moje představa, jak tchýně v důchodu bude pomáhat, vzala totálně za své. Ještě, že jsem sekla tou školou, to bych ani omylem nedala..
Jo, a v pondělí dáváme žádost o zahájení územního řízení na domeček. Takže další závaží.
To byl výlev, že? Ale kde si má člověk postěžovat… Jsme na tom asi všechny stejně…
Krásné ranko všem ![]()
zuzi , hezká fotečka u nicku
… páni Chorvatsko, ty se máš a na takovou dobu, docela závidím … Adámek je teda čipera, to se musí nechat ![]()
o nestíhání se raději nebudu zmiňovat a ani nevím, zda mám zase pstá, že dnešní noc byla opět ve znamení řevu a nespaní
ach jo … a tentokrát to horkem rozhodně nebylo ![]()
havo , hezký výlet
jen co je pravda
enasus , to tričko je fakt parádní
a náušničky jsem asi taky ještě nechválila
… s náušničkama a tím tričkem je to taková princezna v čertovském kožíšku, co ![]()
jogurty - nám dr. říkala, že pokud jsou v rodině alergici, mělo by se i s jogurtama opatrně a spíš až kolem roku, pokud ne, může se už teď, ale jen bílé, do kterého můžeš přidat ovoce …
tak jsem se zas vyčerpala, abych si vzpomněla, na co všechno jsem chtěla reagovat … a protože máme taťku opět v práci (už ani nepamatuju, kdy byl naposledy přes den doma) tak se budem muset zabavit sami
no nic, jdu teda zas něco dělat …
jééé, úplně jsem zapomněla, že nám včera přivezli nový gauč a křesla
konečně
Dobré ráno
Ka-tko - měla bych na tebe prosbu. Když jsi si objednávala tu podložku do sporťáku, tak jak jsi pani upřesnila druh kočárku? Já mám obavy, že se nestrefí na velikost a na popruhy. A nebo ji musim upřesnit délku a vzdálenosti?
Ahoj
ENASUS tričko super zrovna minulý týden s takovým přišel můj 4letý synovec a vypadalo to super na takovém rošťákovi a na malé je to taky úchvatné že tak malá a už neposlouchá
![]()
Naušničky pěkňoučké ![]()
Děkuji za vyčerpávající info o jogurtech takže asi eště raději aspoň do těch 8měsíců počkáme! ![]()
ZUZI fotečka vážně pěkňounká a Chorvatsko taky tiše závidím my letos pojedem asi jen někam do termálů nebo tak něco a to si eště hodně rozmyslím nějak se mi s malou moc nikam nechce
![]()
KRISULKO to muselo být strašné
ale nic si nevyčítej to se může stát každému hlavně že je OK,no jo no jsou to malí nevyspitatelní rarášci
A BUDE HŮŘ!!!!!😉