Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, tak porody jsem měla oba v pohodě, první 4 kg, druhý 3,66. Taky jsem klystýr nestihla ![]()
Měla jsem ještě jeden potrat, a všechny těhu se nám povedly 2. cyklus. I teď.
Byla jsem dnes na kontrole a dr. se nezdála moje děloha, že prý je moc velká? ![]()
Takže jdu na UZ zítra. Jinak by mě poslala někdy až v 11. týdnu. Tak jsem ráda, že jdu dřív, ale mám bobky ![]()
@pavlushka, tak to jsi si tedy užila. Kamarádka šla taky kleštěmi a je to fakt síla. Tedy já o tom vím prd a ani si tu hrůzu nedovedu představit. A co je v tom chytrém miminku? Mi ho doktor taky cpal, ale já nic jiného než tu listovku brát nechci, ale jak jsem tam zběžně nakoukla do letáku, tak jsem taky viděla jenom listovku ![]()
Tak koukám, že taky porody nic moc. Já jsem toho císaře obrečela, chtěla jsem rodit přirozeně, ale samozřejmě kvůli bezpečí dítěte jsem se pro něj rozhodla a ten císař byl nakonec úplně v pohodě, už druhý den ráno jsem měla malého u sebe a starala se o něj. A 5 den jsem 2 hodiny běhala s kočárem po lese
My vyrážíme k tchýni, budeme tam celý den, tak to budu mít večer zase co dělat, abych vás dočetla ![]()
Gerose, to po císaři tak brzo pouští domů?
Jinak já beru jen listovku a utroš ![]()
@gerose jsou tam i vitamíny a minerály, já to jen přečetla, obal vyhodila a prášky vyloupala do tuby po mamavitu, ale je fakt, že mi po nich není tak zle, jak po mamavitu
Vy toho za chvilku nakecate!
@Via Moc pekna fotka, tak parada, ze je vsechno ok! A jsi tu vlastne prukopnik, termim 1.11.! ![]()
@gerose Ja beru taky jenom listovku, bravala jsem GS mamavit, ale tentokrat na to prdim.Pres leto bude prirozenych vitaminu dost ![]()
@Mufina No starsi taky tu skolku potrebuje, uz je natesena, doma se nudi, ale teda oblekani jeste neumime
Ja znam taky jednu holcinu co ma Ester a Sofii! Podle ni jsme vybrali Ester a tu Sofii jsme se nechteli uz opicit, tak mame Zofii ![]()
@aajulinka Ja mela prvniho akutniho a druhyho planovanyho cisare a ten planovany byl o moc lepsi, myslim, ze kdyz je duvod, nikdo te neodsoudi, ze chces spis cisare, ten planovany je vic v klidu, je na vse vic casu, nez kdyz te nechaji trapit a pak te stejne kuchnou.
Tak jo, timhle tempem budeme mit za chvili roman
Kdyz uz jsme zase u tech staroceskych jmen (a nehodlam s nikym diskutovat o etymologii
), musim vam prozradit hrozne tajemstvi
narodila jsem se na Borivoje
![]()
@lenajs vitej ![]()
@Via supr fotka ![]()
@gerose beru listovku celou dobu snazeni a pokracuju dal ![]()
@Kateřina33 snad to nic nebude…
mozna dvojcata?
![]()
Jdu resit tu skupinu ![]()
@fusa Průkopník
No já myslím, že mě hodně z vás ještě v závěru předběhne. Krásně by bylo rodit 4.11., první dceru máme totiž 4.1. Ale to mimčo si stejně udělá co chce. Pamatuju si jak s malou, manžel 14dní doma a ona se narodila první den jak šel do práce
Hlavně, aby bylo to zlatíčko v pořádku ![]()
@Via já jsem malou taky neměla sestouplou - tak jsem asi hodinu stála opřená lokty porodní křeslo a přitlačovala si- malá měla 3,71 kg, kluk ten sestoupil dobře - asi taky proto, že jsem kontrakce rozcházela rychlou chůzí po bytě
Ten šel fakt rychle - celý porod 2,5 hodiny. A to jsem pár hodin před porodem byla na kontrole v porodnici a byla jsem otevřená na špičku a miminko nahoře ![]()
Jinak organizace porodu s dítětem v zádech je fakt vtipná, já jsem začala rodit po poledni, když jsem dala Amálku spát, jenže jsem ji vzbudila když jsem pobíhala mezi koupelnou a záchodem. Tak si dovedete představit nevyspalé dítě a do toho docela brutus kontrakce po 5 minutách a pak to skočilo na 2 minuty
Honem volat manželovi ať rychle peláší z práce. No zase kdybych rodila v noci, tak bychom musela Amálku stejně vzbudit a naložit do auta, nemáme nikoho kdo by ji mohl pohlídat. Takže hlídal manžel, k pordu by stejně nešel, on by se tam složil ![]()
Jo a ta kamarádka, co porodila doma - tak ta byla ráno u dr. a říkala mu že rodí a on jí řekl, že na monitoru nevidí žádné kontrakce ![]()
@Kateřina33 tak to jsem zvědavá co Ti zítra řeknou… Třeba opravdu 2 ![]()
Já jím listovku a zatím si píchám Agolutin do zadku a Clexane do bříška, do toho mám prášek na štítku…
Už ať je po tom 12tt, měla bych něco vysadit… ![]()
@Mufina No tak tak si to nějak představuju
A to jste jeli do porodnice i s malou? Manžel taky nebyl u porodu, poslali ho za mnou jak mě šili…sestra mu vrazila dceru do ruku a on se jen podíval na mě a bylo mi jasné že je zle…položil malou a musel pryč ![]()
Docela se toho opravdu děsím, to já doufám že aspoň manžel bude doma. On pracuje docela daleko a nemůže odejít z minuty na minutu. Takže než dojede to je celá věčnost. Budu muset zalarmovat bráchu, ten musí dojed aby malou hlídal. Potom čekat, aby to manžel stihnul
U dcery jsem měla slabé kontrakce všelijak a potom z ničeho nic po pěti a rychle se to zkracovalo a do nemocnice jsem přijela už na 8cm otevřená. A monitor mi teda taky žádnou kontrakci nezaznamenal ![]()
@Via tak to já mám jednoduchý, starší je 16 tak se o mladší postará a kdyžtak kousek bydlí babička, tak mám postaráno. to je výhoda starších dětí ![]()
Tak jsem rozeslala pozvanky. Rovnych 30
![]()
Kdybych na nekoho zapomnela, nebo se chtel nekdo novy pridat, staci poslat SZ, nebo zadost o vstup do skupiny ![]()
Ahoj holky.
pár dní jsem tu nebyla a tady takový román, vy teda jedete
.
Já jsem toho měla hodně ve škole, tak jsem z toho byla taková zdrclá, unavená, pořád bych spala, no „nif mof“.
Koukám, že řešíte porody. Tá já první super, přirozený, taky jsme klystýr nestihli.
Podruhý mě praskla voda a kontrakce nic, takže oxytocin a to bylo teda blbý. Navíc podruhý jsem měla roztřižený i zadek, takže jsem se bála, abych nešla na záchod, aby to zase neruplo ![]()
No nic, jdu vařit špenátek, ve školce máme prázdniny, tak jsem s holkama doma.
Diskuze byla uzamčena a nyní pokračuje v uzavřené skupině Listopad 2013.
Monika
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat