Lituju že mám děcko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21428
8.7.23 21:37

No tak ho dej do babyboxu. Matku jako ty si nezaslouzi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.23 21:38
@Svistice píše:
No a jak to hodlas řešit? Příteli to přijde ok, že se o dítě v podstate nestaráš a nazyvas ho „to“?
Odborníka v podobě psychoterapeuta jsi vyhledala?

Tak partner je celé dny v práci, a děcko je čistý, nakrmený a ještě krásně spí, před ním mu říkám jménem.
Aby šel na rodičovskou partner nepřichází v úvahu, já jsem před děckem nikdy nepracovala, nemám žádnou praxi, mám sice VŠ ale v životopisu v podstatě nic, takže bych nás fakt nezvládla uživit.
Nikde jsem s tím nebyla, jako zní to asi divně, ale mně nijak netrápí to, že se nevěnuju děcku, ale že se mi změnil život.

• Citovat
  • Upravit
pet p
8.7.23 21:38

Poporodní deprese

Poporodní deprese je závažný psychický stav, který je nastartován porodním a poporodním stresem, a může přetrvávat i déle než 2 roky. Poporodní depresí trpí 10 - 20 % žen.

• Citovat
  • Upravit
9148
8.7.23 21:40

Hm jestli je tohle pravda, tak je to drsny. Skoda mimca, vyrusta bez lasky. A bude mit problemy samo se sebou. Hned bych si ho od Tebe vzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.7.23 21:41
@Anonymní píše:
Tak partner je celé dny v práci, a děcko je čistý, nakrmený a ještě krásně spí, před ním mu říkám jménem.
Aby šel na rodičovskou partner nepřichází v úvahu, já jsem před děckem nikdy nepracovala, nemám žádnou praxi, mám sice VŠ ale v životopisu v podstatě nic, takže bych nás fakt nezvládla uživit.
Nikde jsem s tím nebyla, jako zní to asi divně, ale mně nijak netrápí to, že se nevěnuju děcku, ale že se mi změnil život.

Tak a tím začni něco dělat. Jsi dospělá, tak se taky dospěle chovej. Res to s partnerem a vyhledej odbornou pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
8.7.23 21:41

Troll netroll..tohle dámy napsat si žádá fakt odvahu :roll: (edit: myšleno pro diskutující)

Co kdyby to troll nebyl? Co když maminka volá o pomoc? Co když se podobně cítila ta maminka co skočila s dvěma dětma do Macochy? Co když taky volala o pomoc? Co když má tato paní poporodní depresi? Co když to prostě jen nedává? A co tu dostane? Jen výsmech.

Co na to říká manžel? Svěřila ses mu? Tady jiná pomoc, než odborná (pro tebe) není. Promluv s ním, najdi si psychologa, vrať se do práce - ať je doma manžel.

A pokud jsi troll, tak co..může tu být někdo, kdo to cítí stejně a nemá už odvahu napsat, protože jí kdekdo nadává do trollů a že MUSÍ být šťastná, protože je dítě zdravé a co by za to některé daly. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31029
8.7.23 21:43

A ja klidne verim, ze jsou i zeny, co tohle realne prozivaji. Akorat o tom nemluvi, nepisi. Otehotni proti sve vuli ve vire, ze za tech 9 mesicu hormony naskoci, a ono se nic nestane. A co ted s tim? Auto, chlapa, praci - to vymeni clovek snadno, ale s ditetem je to na mnoho a mnoho let. Rekne clovek, jak je prace na houby, vsichni ho polituji, opovazi se rici, ze s ditetem je to na houby, a hned je hyena. Coz teda jen jasne ukazuje, jaka je hovadina nechat se tlacit do ditete.

Taky si myslim, ze je to smutne, ale pak je to hlavne na nejakou terapii u zakladatelky. A o domluve s otcem ditete, ktery by hlavne mel ty pocity zakladatelky znat a nejak se k nim postavit. Ale nebagatelizovala bych to. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31029
8.7.23 21:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.23 21:47
@Anonymní píše:
Nikde jsem s tím nebyla, jako zní to asi divně, ale mně nijak netrápí to, že se nevěnuju děcku, ale že se mi změnil život.

Jenže ono právě není normální to, že tě netrápí, že se nevěnuješ dítěti a že celý den křičí. Ty ho sice zabezpečuješ po fyzické stránce, ale po psychické stránce ho naprosto jednoznačně strašně poškozuješ. A neuvědomuješ si to anebo si to třeba uvědomuješ, ale nezáleží ti na tom - oboje je špatně a měla bys to fakt co nejrychleji řešit.
Kontaktuj psychiatra nebo psychologa. Příp. praktického lékaře, ať tě nasměruje on.
A terapie lze už v dnešní době domluvit online, nemusíš ani nikam dojíždět.
Tvůj stav rozhodně na řešení je.
Dokonce mi to přijde tak akutní, že by tě nejspíš přijali i někde na ambulanci.

• Citovat
  • Upravit
1605
8.7.23 21:50
@Eleeenka píše:
Nejsem troll, jen popisuju svoje reálný pocity a nebalím je do eufemismů. Nedokážu tomu třeba říct “miminko”, protože k němu prostě cítím nenávist. Jinak je mu 8 měsíců.
Edit: Lol tak jsem si omylem propálila nick, co už :D

Uff, tak to je síla. Nějak si to zkouším představit. To jako třeba sedíš na gauči a dítě se doplazí k tobě a volá tě, a ty nic? Nebo je zavřené v jiné místnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12626
8.7.23 21:52
@Hobitka píše:
A ja klidne verim, ze jsou i zeny, co tohle realne prozivaji. Akorat o tom nemluvi, nepisi. Otehotni proti sve vuli ve vire, ze za tech 9 mesicu hormony naskoci, a ono se nic nestane. A co ted s tim? Auto, chlapa, praci - to vymeni clovek snadno, ale s ditetem je to na mnoho a mnoho let. Rekne clovek, jak je prace na houby, vsichni ho polituji, opovazi se rici, ze s ditetem je to na houby, a hned je hyena. Coz teda jen jasne ukazuje, jaka je hovadina nechat se tlacit do ditete.Taky si myslim, ze je to smutne, ale pak je to hlavne na nejakou terapii u zakladatelky. A o domluve s otcem ditete, ktery by hlavne mel ty pocity zakladatelky znat a nejak se k nim postavit. Ale nebagatelizovala bych to. :think:

Jsou takove zeny, to dite bude chudak. Jedna se o syndrom nechteneho ditete. Jsou to zeny ktere dite nechtely, chtely na interupci a pak poslouchali jaky to bude pruser, jak toho budou litovat a jeji okoli ji cpalo do hlavy jak az se narodi budou happy a on se zazrak nestal..Ted by se meli postarat ti co ji do toho docpali. V podstate tu zenskou lituji i to dite deprivovaneho citoveho mrzaka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.7.23 21:52
@bublifucekk píše:
Troll netroll..tohle dámy napsat si žádá fakt odvahu :roll: (edit: myšleno pro diskutující)

Co kdyby to troll nebyl? Co když maminka volá o pomoc? Co když se podobně cítila ta maminka co skočila s dvěma dětma do Macochy? Co když taky volala o pomoc? Co když má tato paní poporodní depresi? Co když to prostě jen nedává? A co tu dostane? Jen výsmech.

Co na to říká manžel? Svěřila ses mu? Tady jiná pomoc, než odborná (pro tebe) není. Promluv s ním, najdi si psychologa, vrať se do práce - ať je doma manžel.

A pokud jsi troll, tak co..může tu být někdo, kdo to cítí stejně a nemá už odvahu napsat, protože jí kdekdo nadává do trollů a že MUSÍ být šťastná, protože je dítě zdravé a co by za to některé daly. Ach jo.

Děkuju za neodsuzování :potlesk: partner asi tuší, že nejsem úplně ta nejvíc oddaná a milující matka, ale tak, jak jsem to napsala sem, jsem mu to neřekla. Když má čas, tak se mu věnuje co nejvíc a má ho rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
8.7.23 21:53

A taky to maly potrebuje lasku pro vyvoj.
Chudinka bude v dospelosti mit sam problemy, kdyz se mu nedostava aspon trochu lasky a nechava se brecet cely dny.
Mela by jsi urcite najit pomoc nekde.

• Citovat
  • Upravit
51
8.7.23 21:54
@Anonymní píše:
Jenže ono právě není normální to, že tě netrápí, že se nevěnuješ dítěti a že celý den křičí. Ty ho sice zabezpečuješ po fyzické stránce, ale po psychické stránce ho naprosto jednoznačně strašně poškozuješ. A neuvědomuješ si to anebo si to třeba uvědomuješ, ale nezáleží ti na tom - oboje je špatně a měla bys to fakt co nejrychleji řešit.
Kontaktuj psychiatra nebo psychologa. Příp. praktického lékaře, ať tě nasměruje on.
A terapie lze už v dnešní době domluvit online, nemusíš ani nikam dojíždět.
Tvůj stav rozhodně na řešení je.
Dokonce mi to přijde tak akutní, že by tě nejspíš přijali i někde na ambulanci.

Děkuju, asi to tak budu muset nakonec řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.7.23 21:56
@Sallyna píše:
Uff, tak to je síla. Nějak si to zkouším představit. To jako třeba sedíš na gauči a dítě se doplazí k tobě a volá tě, a ty nic? Nebo je zavřené v jiné místnosti?

Je v jiné místnosti, tak aby mě nerušilo, v ohrádce aby si neublížilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí