Logika vs. emoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17310
28.10.11 14:44
Střídavka píše:
Tak budeme počítat. Z diskuse na Střídavce, kam Jaryn také napsal, vím, že dceři jsou 2 roky. Otec dceři kupuje jídlo i oblečení, 2-3 dny v týdnu je u něj, takže matka ji musí pouze živit, a to cca 18 dní v měsíci. To může stát klidně jen těch 1000 Kč, které by si měli rozdělit oba. Zároveň by si měli ale i rozdělit náklady otce…

To jsou spekulace,že otec kupuje všechno oblečení 8-o a je docela výsměch,že dítě stojí 1tis.kč :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
28.10.11 14:45

to je jak do dubu…já nemám problém platit na děti třeba 10tisíc/měs…tak já to zkusím jinak - řekni manželovi, že jdeš koupit auto, že to auto sice stojí jenom 100.000,– ale ty potřebuješ na to 150.000,– no co máš v plánu udělat s tím rozdílem? nezaptá se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
28.10.11 14:47

Zakladateli, já asi jsem úplně blbá :oops: , ale já vůbec nechápu, o co ti v téhle diskuzi jde :think:
Na jednu stranu píšeš, že bys na děti dával třeba 10 tisíc, na druhou stranu ti vadí, že po tobě manželka chce 1500 i když ji dcera vyjde na 1000 Kč měsíčně. Ono jde možná i o to, že sice nyní holčička vyjde levněji, ale jakmile půjde za pár měsíců do školky, tak bude stát mnohem více. Když to beru podle sebe, tak já dávám 1500 jen za školku + jídlo, oblečení, kroužek,…

Žena má děti ve své péči zřejmě z toho důvodu, že jsou malé. To tak bohužel (bohudík) bývá (pokud je matka způsobilá se o děti starat).

Proč máš důvod myslet si, že žena má nachystanou žádost o zvýšení alimentů? Máš důkaz nebo si to jen myslíš? Třeba si jen něco namlouváš a ona se jen snaží udržet dětem jejich standart…
Upřímně si myslím, že na děti platíš dost málo, protože mimčo stojí taky dost peněz a rozhodně jsem se s miminem nikdy do tisíce korun měsíčně nevešla…

Na co se vlastně ptáš? Co chceš vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
28.10.11 14:48
jaryn78 píše:
to je jak do dubu…já nemám problém platit na děti třeba 10tisíc/měs…tak já to zkusím jinak - řekni manželovi, že jdeš koupit auto, že to auto sice stojí jenom 100.000,– ale ty potřebuješ na to 150.000,– no co máš v plánu udělat s tím rozdílem? nezaptá se?

mám pocit,že nechceš chápat ty :wink: Spočítej si kolik ty zaplatíš za dceru jen za tu dobu co je u tebe.Chápu,že ti to přijde nelogické,ale jde o 500kč-ty srovnáváš s 50ti tisíci :lol:

Nikdo ti nemůže přesně říci kolik za dítě měsíčně zaplatí,někdy dítě onemocní a náklady jsou mnohem vyšší,potřebuje boty atd.

Tobě jde jen o to,že ti vypočítala 1tis. a chce 1,5tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Střídavka
28.10.11 14:48

A je problém změnit výši částky, až se situace změní? A co ty náklady otce, které musí hradit sám?

• Citovat
  • Upravit
6093
28.10.11 14:50

Já jsem to pochopila tak, že na děti by zakladatel platil klidně i víc, jen zřejmě nechce sponzorovat manželku :?: Že mu tam nesedí fakt, proč žádá víc, než na kolik vyčíslila náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
28.10.11 14:51

tterka:
proč vůbec uvádí v návrhu, že děti stojí tak málo??? to je cílené - všichni víme, že děti stojí mnohem více. ale KDYŽ UŽ napíšu, že dítě stojí tolik a tolik, tak po tom druhém rodiči mám chtít JEN polovinu toho, co dítě stojí, nebo dejme tomu ten „jenom platící“ rodič by mohl dávat třeba 75% z celé částky. ale proč chce ta druhá strana 150% toho, co podle ní dítě spotřebuje??? chápeš mě???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86

CAPPY:
pochopila!!! děkuju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
Střídavka píše:
A je problém změnit výši částky, až se situace změní? A co ty náklady otce, které musí hradit sám?

Oni jsou dospělí,oni se musí dohodnout.Možná proto matka žádá tak nízké alimenty :wink: Jsou opravdu dost nízké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Střídavka
28.10.11 14:53

Mnoho lidí ai nechápe, že alimenty mají sloužit pouze dítěti. Ne pomáhat zvyšovat životní úroveň jednoho z jeho rodičů. A že i na nákladech dítěte se musejí podílet oba.

• Citovat
  • Upravit
17310
28.10.11 14:53
Cappy píše:
Já jsem to pochopila tak, že na děti by zakladatel platil klidně i víc, jen zřejmě nechce sponzorovat manželku :?: Že mu tam nesedí fakt, proč žádá víc, než na kolik vyčíslila náklady.

nechává si rezervu?Napadlo to někoho.

No asi se teda rok od roku bude lítat k soudu když dítěti porostou náklady :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
28.10.11 14:54

verenika:
mám důkaz, že chce žádat zvýšení, udělal sem si kopie ze spisu OSPOD…stojí to tam černé na bílém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
28.10.11 14:55

verenika:
tak nejdřív řeknu otci a když otec odmítne, tak POTOM jdu snad k soudu - ne? navíc to může požadovat 3 roky dozadu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
28.10.11 14:56
jaryn78 píše:
verenika:
mám důkaz, že chce žádat zvýšení, udělal sem si kopie ze spisu OSPOD…stojí to tam černé na bílém

Já jen doufám,že se nikdy nedostanu do situace co ty tady popisuješ.Je to fakt hnus.A co že chce žádat zvýšení?Myslíš,že ti ve 2 letech vypočítají 1,5tis. na dceru a to budeš platiti až do vysoké 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
28.10.11 14:58
jaryn78 píše:
verenika:
tak nejdřív řeknu otci a když otec odmítne, tak POTOM jdu snad k soudu - ne? navíc to může požadovat 3 roky dozadu…

Ne s každým je domluva,lepší je mít vše černé na bbílém :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria