Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jaryn78 píše:Aspera píše:no to by ses divila možná TY(nebo spíše moje manželka) protože oficiální příjem nemám - již 3 roky nechodím do práce a účetně jsem asi 1milion v mínusu. přesto platím a platit na děti budu vše potřebné i kdyby to bylo 10tis/měsíčnějaryn78 píše:Jaryne, a kolik si myslíš, že stojí dítě? To, že jí dítě stojí 1000Kč měsíčně je kravina a to že chce po tobě 1500Kč není až tak moc. Viděla bych to na to, že to tam blbě napsala, kdyby napsala, že jí dítě stojí 3000Kč a chce po tobě 1500Kč tak to neřešíš, ale tahle furt omíláš to samé. Asi by to chtělo Vám vypočítat alimenty podle platů a divil by ses kolik budeš platit.
já to zkusím ještě jinak:
dítě stojí matku 100.000,–/měsíc ale matka žádá po otci 150.000,–/měsíc výživného. je to v pořádku?
Za to co teď napíšu nedám ruku do ohně, ale mám pocit, že to už funguje.
Už neplatí, že tatínek prokáže nulové příjmy a soud to vezme tak, nemá příjmy nemáme z čeho počítat alimenty. Příjmy se pak vezmou podle toho co by si mohl vydělat, kdyby začal hledat práci nebo kolik měl dokud práci měl. Pak se taky posuzuje jakou má životní úroveň, v čem žije. Počítám, že nebydlíš pod mostem v kartonové krabici.
Pokud někdo ví jak toto funguje, mohl by to tu vypsat přesněji než já? Já si myslím, že tito podle mě vyčůraní tatínci jsou už ošetření.
Střídavka píše:
Samozřejmě, že střídavá péče je nejlepší (po úplné rodině), ale to by bylo na delší vysvětlování, zvlášť kvůli předsudkům, které u nás o ní feministky šíří.
s tím bych polemizovala. Předsudky nemám, ale když se podívám na své děti, tak si myslím, že moje starší dítě by střídavou péči případně asi zvládlo lépe, ale o tom mladším jsem přesvědčená, že ne. Během dvou měsíců by bylo totálně v háji psychicky. Brečelo by, totálně bychom ho rozhodili - ono potřebuje svou postýlku, svou peřinku, své plyšáky prostě svůj koutek.
Druhý by byl problém výchovy - i když jsme s mužem spolu, máme někdy rozdílné pohledy na výchovu - co, kdy, jak… a protože jsem s dětma mnohem více času skoro o všem více méně rozhoduji sama. Takže mám dojem, že by i to starší bylo rozhozené, protože každý z nás rodičů se na různé věci díváme odlišně. Takže se nedá říct, že střídavá péče je to nejlepší. Záleží na tom, kde kdo pracuje, kdy přichází domů a na povaze dětí…
Aspera píše:jaryn78 píše:Za to co teď napíšu nedám ruku do ohně, ale mám pocit, že to už funguje.Aspera píše:no to by ses divila možná TY(nebo spíše moje manželka) protože oficiální příjem nemám - již 3 roky nechodím do práce a účetně jsem asi 1milion v mínusu. přesto platím a platit na děti budu vše potřebné i kdyby to bylo 10tis/měsíčnějaryn78 píše:Jaryne, a kolik si myslíš, že stojí dítě? To, že jí dítě stojí 1000Kč měsíčně je kravina a to že chce po tobě 1500Kč není až tak moc. Viděla bych to na to, že to tam blbě napsala, kdyby napsala, že jí dítě stojí 3000Kč a chce po tobě 1500Kč tak to neřešíš, ale tahle furt omíláš to samé. Asi by to chtělo Vám vypočítat alimenty podle platů a divil by ses kolik budeš platit.
já to zkusím ještě jinak:
dítě stojí matku 100.000,–/měsíc ale matka žádá po otci 150.000,–/měsíc výživného. je to v pořádku?
Už neplatí, že tatínek prokáže nulové příjmy a soud to vezme tak, nemá příjmy nemáme z čeho počítat alimenty. Příjmy se pak vezmou podle toho co by si mohl vydělat, kdyby začal hledat práci nebo kolik měl dokud práci měl. Pak se taky posuzuje jakou má životní úroveň, v čem žije. Počítám, že nebydlíš pod mostem v kartonové krabici.
Pokud někdo ví jak toto funguje, mohl by to tu vypsat přesněji než já? Já si myslím, že tito podle mě vyčůraní tatínci jsou už ošetření.
a je to správné že jsou ošetřeni! „dělat“ děti by se chtělo každému, ale já se o ně CHCI starat a podílet se na jejich výchově - jenže milá paní - i u té „výroby“ jme byli dva! tak proč by to měl táhnout finančně jenom jeden??? proč mi manželka s nimi odepírá kontakt??? protože začala nenávidět MNĚ! tak proto…a sam to píše na OSPODU! situji - nechci aby manžel za dětmi jezdil, protože MI a MÉ matce to nedělá dobře! ptám se já…a co když to dělá dobře dětem???
Jasně , že to není logické - když se odprostíme od toho, že jsou to alimenty a jde o blaho dítěte..
S tím souhlsím.
Ale pro mě je stejně nelogické řešit tenhle renonc, pokud vám oběma opravdu jde o děti.
Chceš jen dokázat, že manželka neuvažuje tak brilantně jako ty a zřejmě má do budoucna nějaké vééélice nekalé úmysly..Kdo ví( to my nevíme), ale nesnaž se nám prosím vnutit myšlenku, že ona je naprostý idiot , když jí tam hapruje pětistovka..
Ahoj! Nevím, co jste si s manželkou udělali, ale asi tak za 1-2 měsíce přestane manželka brát slušnou mateřskou a v lepším případě bude pobírat 11400,– rodičák. A dřív než ve 3 letech jí malého do školky nevezmou, takže ve třetím roce jeho života bude úplně bez příjmu. Pokud tedy nejste sociálně nadstandardně zabezpečeni, tak být Tvou manželkou, chci po Tobě výživné i pro sebe.
A nemluvím nijak teoreticky. Mám sedmiměsíčního chlapečka a můj stáleještěmanžel se od nás odstěhoval. Naštěstí nám platí veškeré náklady na bydlení, elektriku, pojištění, internet atd. + ještě posílá něco navíc. Zatím jsme to nijak neřešili přes úřady, já se mu snažím malého dávat co nejčastěji. Ale jeho náklady na nás jsou mnohem mnohem vyšší než po Tobě chce Tvoje manželka.
Ano, je nelogické chtít 1500,– Kč, když vyčíslené náklady jsou 1000,– Kč. Ale co se změní na situaci, když manželka vyčíslí náklady na 2000,– ? Stále ještě nebude částka reálná
Jedním z „důvodů“, proč od nás manžel odešel je, že jsem „moc logická“, ale tady se mi zdá, že problém je jinde než v procentech ![]()
Lizbeth píše:
Jasně , že to není logické - když se odprostíme od toho, že jsou to alimenty a jde o blaho dítěte..
S tím souhlsím.Ale pro mě je stejně nelogické řešit tenhle renonc, pokud vám oběma opravdu jde o děti.
Chceš jen dokázat, že manželka neuvažuje tak brilantně jako ty a zřejmě má do budoucna nějaké vééélice nekalé úmysly..Kdo ví( to my nevíme), ale nesnaž se nám prosím vnutit myšlenku, že ona je naprostý idiot , když jí tam hapruje pětistovka..
Tak pozor, netvrdím, že je idiot a asi po 20 píšu, že mi nejde o pětistovku a ale poměrovou část výživného. Ona JE DOBRÁ matka - to JO! Ale proč já bych měl být nějaký horší otec? Jako manželka ovšem nestojí za nic a já jako manžel taky zřejmě stojím za h*vno. Tedy šli jsme od sebe. Ale musím uznat, že zatím se mi Tvůj názor jeví jako nejlepší (alespoň pro mě)
jancab píše:
Ahoj! Nevím, co jste si s manželkou udělali, ale asi tak za 1-2 měsíce přestane manželka brát slušnou mateřskou a v lepším případě bude pobírat 11400,– rodičák. A dřív než ve 3 letech jí malého do školky nevezmou, takže ve třetím roce jeho života bude úplně bez příjmu. Pokud tedy nejste sociálně nadstandardně zabezpečeni, tak být Tvou manželkou, chci po Tobě výživné i pro sebe.A nemluvím nijak teoreticky. Mám sedmiměsíčního chlapečka a můj stáleještěmanžel se od nás odstěhoval. Naštěstí nám platí veškeré náklady na bydlení, elektriku, pojištění, internet atd. + ještě posílá něco navíc. Zatím jsme to nijak neřešili přes úřady, já se mu snažím malého dávat co nejčastěji. Ale jeho náklady na nás jsou mnohem mnohem vyšší než po Tobě chce Tvoje manželka.
Ano, je nelogické chtít 1500,– Kč, když vyčíslené náklady jsou 1000,– Kč. Ale co se změní na situaci, když manželka vyčíslí náklady na 2000,– ? Stále ještě nebude částka reálnáJedním z „důvodů“, proč od nás manžel odešel je, že jsem „moc logická“, ale tady se mi zdá, že problém je jinde než v procentech
NIC jí nebrání, aby šla po roce do práce. Na mateřské můžu být já. Nevím, kolikrát mám ještě napsat, že se nejedná o 500,– kč ale o to, že chce 150% vyčíslených nákladů!
A ona tvrdí , že jsi horší otec?( omlouvám se, nečetla jsem pečlivě celou diskuzi) Nebo si to myslíš, protože musíš platit alimenty? ![]()
A jak přede mnou někde napsal - co výživné pro ni?
jak to ,že by mohla po roce do práce, když jsi psal, že o dvě děti se rozhodně postarat nedokážeš? ![]()
Lizbeth píše:
A ona tvrdí , že jsi horší otec?( omlouvám se, nečetla jsem pečlivě celou diskuzi) Nebo si to myslíš, protože musíš platit alimenty?A jak přede mnou někde napsal - co výživné pro ni?
Odepírá mi kontakt s dětma! Výživné pro ni? PROČ? Ona má obrovské majetky, větší než já! Může jít po roce dopráce, já umím být na mateřské..ale tohle je na jiné téma a musela bys znát historii
Lizbeth píše:
jak to ,že by mohla po roce do práce, když jsi psal, že o dvě děti se rozhodně postarat nedokážeš?
milá paní, vy asi taky děláte na OSPOD - ne?
snad nebude v práci 24 hodin denně? a o děti se dokážu postarat, ale těm DĚTEM bude chybět MATKA! A kdo se o ně bude starat až do práce půjde?
Tahle debata není moc konstruktivní… Jestli sis chtěl postěžovat, že manželka neumí procenta, měls založit diskuzi na fóru matematiků. My sice taky vidíme, že je divné žádat po otci víc než jsou vyčíslené náklady, ale zároveň je
Z Tvých reakcí je vidět, že ses zasekl na formální drobnosti a nejste se s manželkou schopni domluvit. Přeju vám, ať je to jenom dočasné a dokážete brzy najít řešení, které umožní oběma dětem mít oba rodiče. Jestliže jste schopni dohodnout se o kontaktu s dcerou, tak snad to půjde i se synem, až bude malinko větší.
Držím palce, abyste to zvládli co nejlépe!
jancab píše:
Tahle debata není moc konstruktivní… Jestli sis chtěl postěžovat, že manželka neumí procenta, měls založit diskuzi na fóru matematiků. My sice taky vidíme, že je divné žádat po otci víc než jsou vyčíslené náklady, ale zároveň je
Z Tvých reakcí je vidět, že ses zasekl na formální drobnosti a nejste se s manželkou schopni domluvit. Přeju vám, ať je to jenom dočasné a dokážete brzy najít řešení, které umožní oběma dětem mít oba rodiče. Jestliže jste schopni dohodnout se o kontaktu s dcerou, tak snad to půjde i se synem, až bude malinko větší.
Držím palce, abyste to zvládli co nejlépe!
ano, máš 100% pravdu (podle mě)
Nevím, jak je to v případě, že matka má velký majetek, ale normálně to funguje tak, že otec živí po dobu rodičovské nejen děti, ale i jejich matku. Ono totiž do školky berou děti nejdřív ve 3 letech (výjimečně dříve) a vetšina z nás si děti nepořizovala proto, aby se co nejdřív vracela do práce!