Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ad střídavá péče,vidím to jako Aspera.Střídavá péče je pro takto malé děti velmi nevhodná.A dříve nebo později by skončila v péči psychologa ![]()
Myslím,že jste si s manželkou něco udělali-nezajímá mně co,ale snaží se ti vyjít vstříct.Dcera je u tebe skoro půlku týdne.Syna nemáš zatím určeného,ale myslím,že by nebyl problém jí požádat o výjížďku s kočárkem
verenika píše:jaryn78 píše:Tohle taky o člověku dosti vypovídá
ynax:
s dcerou to mám vyzkoušené, funguje to, samozřejmě po krátkých intervalech…synek je ještě opravdu malý. Na mateřeské ať si zůstane manželka…já do práce již roky nechodím…peněz mám dost na to, abych uživil sebe i dvě děti a ještě 10 let do práce nemusel. další dotaz?Hlavně to že vlastně nechodíš do práce a nezvládl by jsi mít v péči 2 děti
nechodím do „klasické“ práce, pracuju z domu, stačí mi na to počítač. 2 děti bych nezvládl citově, protože by chyběl ženský element a výchova by byla jednostranná. Fyzicky a finančně bych je zvládal, ale je to hloupost, protože dcera má k matce stejně dobrý vztah, jako má se mnou a měla by ji vychovávat taky. Bohužel to neumíme společně.
Samozřejmě, že střídavá péče je nejlepší (po úplné rodině), ale to by bylo na delší vysvětlování, zvlášť kvůli předsudkům, které u nás o ní feministky šíří.
já to zkusím ještě jinak:
dítě stojí matku 100.000,–/měsíc ale matka žádá po otci 150.000,–/měsíc výživného. je to v pořádku?
jaryn- aha,já pochopila,že nepracuješ vůbec,z tvého psaní to vyznělo ![]()
Z tvého psaní mi přijde,že manželce dost křivdíš
A místo aby jsi to probíral tady měl by jsi to probrat s ní ![]()
jaryn78 píše:
dítě stojí matku 100.000,–/měsíc ale matka žádá po otci 150.000,–/měsíc výživného. je to v pořádku?
není v pořádku jak to podáváš
Ve tvém případě jde o 500kč.Nevím co se nám pořád snažíš dokázat : ![]()
Střídavka píše:
Samozřejmě, že střídavá péče je nejlepší (po úplné rodině), ale to by bylo na delší vysvětlování, zvlášť kvůli předsudkům, které u nás o ní feministky šíří.
souhlasím - za předpokladu jakési mentální rovnováhy obou rodičů. a je jedno jestli jeden rodič má obrovský dům s třema koupelnama a ten druhý rodič jenom byt 2+1
verenika píše:jaryn78 píše:Tohle taky o člověku dosti vypovídá
ynax:
s dcerou to mám vyzkoušené, funguje to, samozřejmě po krátkých intervalech…synek je ještě opravdu malý. Na mateřeské ať si zůstane manželka…já do práce již roky nechodím…peněz mám dost na to, abych uživil sebe i dvě děti a ještě 10 let do práce nemusel. další dotaz?Hlavně to že vlastně nechodíš do práce a nezvládl by jsi mít v péči 2 děti
Co to o člověku vypovídá? Já za tím nic nevidím, pro mě je to jen pouhé sdělení, za těmi slovy může být cokoliv.
Nevytvářejme si domněnky ![]()
jaryn78 píše:
Jaryne, a kolik si myslíš, že stojí dítě? To, že jí dítě stojí 1000Kč měsíčně je kravina a to že chce po tobě 1500Kč není až tak moc. Viděla bych to na to, že to tam blbě napsala, kdyby napsala, že jí dítě stojí 3000Kč a chce po tobě 1500Kč tak to neřešíš, ale tahle furt omíláš to samé. Asi by to chtělo Vám vypočítat alimenty podle platů a divil by ses kolik budeš platit.
verenika píše:jaryn78 píše:není v pořádku jak to podáváš
dítě stojí matku 100.000,–/měsíc ale matka žádá po otci 150.000,–/měsíc výživného. je to v pořádku?Ve tvém případě jde o 500kč.Nevím co se nám pořád snažíš dokázat :
ok - jinak:
dítě stojí matku 100% nákladů/měsíc ale po otci požaduje 150% nákladů - je to v pořádku??? a je jedno KOLIK to zrovna je -chápeš? vůbec se mi teď nejedná o cifru!!! ale o procentuélní vyčíslení, ale tady zřejmě narážím na tu ženskou (ne)logiku…
Aspera píše:jaryn78 píše:Jaryne, a kolik si myslíš, že stojí dítě? To, že jí dítě stojí 1000Kč měsíčně je kravina a to že chce po tobě 1500Kč není až tak moc. Viděla bych to na to, že to tam blbě napsala, kdyby napsala, že jí dítě stojí 3000Kč a chce po tobě 1500Kč tak to neřešíš, ale tahle furt omíláš to samé. Asi by to chtělo Vám vypočítat alimenty podle platů a divil by ses kolik budeš platit.
no to by ses divila možná TY(nebo spíše moje manželka) protože oficiální příjem nemám - již 3 roky nechodím do práce a účetně jsem asi 1milion v mínusu. přesto platím a platit na děti budu vše potřebné i kdyby to bylo 10tis/měsíčně
Střídavka píše:
Je nejlepší i pro 5 měsíční dítě? Tam si to nedokážu představit. Já si jí dokážu představit tak pro 10 leté dítě, které už víc věcí chápe, ne pro tak malé děti.
Aspera píše:Střídavka píše:Je nejlepší i pro 5 měsíční dítě? Tam si to nedokážu představit. Já si jí dokážu představit tak pro 10 leté dítě, které už víc věcí chápe, ne pro tak malé děti.
dítě v pěti měsících patří k matce - písu K MATCE a ne jenom MATCE! a to jenom proto, že je kojené. po té už záleží na mentální rovnováze obou rodičů…
jaryn78 píše:verenika píše:ok - jinak:jaryn78 píše:není v pořádku jak to podáváš
dítě stojí matku 100.000,–/měsíc ale matka žádá po otci 150.000,–/měsíc výživného. je to v pořádku?Ve tvém případě jde o 500kč.Nevím co se nám pořád snažíš dokázat :
dítě stojí matku 100% nákladů/měsíc ale po otci požaduje 150% nákladů - je to v pořádku??? a je jedno KOLIK to zrovna je -chápeš? vůbec se mi teď nejedná o cifru!!! ale o procentuélní vyčíslení, ale tady zřejmě narážím na tu ženskou (ne)logiku…
jsi na ženském serveru,měl by jsi si dávat pozor co píšeš ![]()
Bohužel jsi částky už zadal,nedá se od toho odpoutat ![]()
Cítím zášť v tobě a ne v tvojí ženě,promiň.Oba máte peněz dost,o peníze tady nejde.Jde o vaše děti.A ty se tady handrkuješ o mizernou pětistovku.
A jde ti o ženskou logiku?žena myslí předně na své děti…
verenika píše:jaryn78 píše:verenika píše:ok - jinak:jaryn78 píše:není v pořádku jak to podáváš
dítě stojí matku 100% nákladů/měsíc ale po otci požaduje 150% nákladů - je to v pořádku??? a je jedno KOLIK to zrovna je -chápeš? vůbec se mi teď nejedná o cifru!!! ale o procentuélní vyčíslení, ale tady zřejmě narážím na tu ženskou (ne)logiku…jsi na ženském serveru,měl by jsi si dávat pozor co píšeš
Bohužel jsi částky už zadal,nedá se od toho odpoutat
Cítím zášť v tobě a ne v tvojí ženě,promiň.Oba máte peněz dost,o peníze tady nejde.Jde o vaše děti.A ty se tady handrkuješ o mizernou pětistovku.
A jde ti o ženskou logiku?žena myslí předně na své děti…
NE KAŽDÁ!!!!!!!
proboha mi přece nejde o pětistovku, jsi mimo a vůbec si mě nepochopila a na žesnký server sem vlezl záměrně, protože sem se chtěl neco od ženských dozvědět a udělat si o tom obrázek. Asi sem měl začít těma procentama…nechám to uležet a za pár dnů založím diskusi s vyššíma číslama. MI SE PŘECE NEJDNÁ O PĚTSET KORUN!!!ANI O PĚT TISÍC!!!ale o logiku!!! a nebo jestli z ní mluví EMOCE