Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
verenika:
ty snad děláš na OSPOD - ne? anebo si kamarádka mojí manželky! ![]()
kdyby manželka napsala, že dítě ji stojí měsíčně 10.000 a výživné žádá 9.000,– tak proti tomu pořád nic nemám, ale když chce 15.000 tak to je divné - ne?
Soud ještě neproběhnu, ještě neschválil ani těch 1.500 a ona už má nachystanou žádost o zvýšení - chápeš???
střídavko:
já nechci děti do péče, já bych to sám asi nedal a ani morálně to v pořádku není, ale střídavou zvládnu na 101%, to už je vyzkoušeno!!!
ale nutno podotknout, že se včera projevil jakýsi náznak komunikace u manželky…třeba to dopadne jinak, proto žíkám, že ten návrh je psaný nelogicky…ona tam vůbec neuvádí kontakt se synem! jenom na něj požaduje výživné
Střídavka píše:
Mnoho lidí ai nechápe, že alimenty mají sloužit pouze dítěti. Ne pomáhat zvyšovat životní úroveň jednoho z jeho rodičů. A že i na nákladech dítěte se musejí podílet oba.
a jak si to představuješ? Otec na tom bude dobře, aby dítě mělo stejnou životní úroveň jako on, bude platit vyšší alimenty. Ty přijdou pouze dítěti, takže matka je buď utratí za dítě, nebo mu je bude spořit. A co ona? Dítě bude oblečené ve značkovém, bude mít doma teplo, teplou vodu, mít co jíst ve velkém výběru - ale matka bude chodit spát na karimatku do tmavého studeného kumbálu, jíst starší chleba s máslem a pažitkou - jen aby nedej bože neprofitovala ani z koruny, co posílá její ex?
jaryn78 píše:
střídavko:
já nechci děti do péče, já bych to sám asi nedal a ani morálně to v pořádku není, ale střídavou zvládnu na 101%, to už je vyzkoušeno!!!
Samozřejmě, že nejlepší pro děti je střídavá péče, ale pokud by jeden z rodičů silně manipuloval děti proti druhému, nebo mu bránil v kontaktu a ve výchově, je lepší dát je do péče druhého.
jaryn78 píše:
střídavko:
můžu mít na tebe dotaz? Tvrdíš, že střídavou péči zvládneš - OK, spousta otců to zvládne - ale mě zajímá, jak máš případně nachystanou péči o děti. Děti máš hodně malinké, kdo z vás dvou by případně zůstal na rodičáku - měnit rodičák po 3 dnech a zpět z otce na matku nelze.
Jen podotknu - jen pleny na celý měsíc mě před pár lety stály cca 2tis měsíčně.
ynax píše:Střídavka píše:a jak si to představuješ? Otec na tom bude dobře, aby dítě mělo stejnou životní úroveň jako on, bude platit vyšší alimenty. Ty přijdou pouze dítěti, takže matka je buď utratí za dítě, nebo mu je bude spořit. A co ona? Dítě bude oblečené ve značkovém, bude mít doma teplo, teplou vodu, mít co jíst ve velkém výběru - ale matka bude chodit spát na karimatku do tmavého studeného kumbálu, jíst starší chleba s máslem a pažitkou - jen aby nedej bože neprofitovala ani z koruny, co posílá její ex?
Mnoho lidí ai nechápe, že alimenty mají sloužit pouze dítěti. Ne pomáhat zvyšovat životní úroveň jednoho z jeho rodičů. A že i na nákladech dítěte se musejí podílet oba.
Přesně tak. Alimenty jsou pro děti, ne pro rodiče. Ti jsou dospělí a musí se o sebe postarat sami. Pokud to nedokáží, je otázka, jestli se dokáží postarat o děti…
Střídavka píše:ynax píše:Přesně tak. Alimenty jsou pro děti, ne pro rodiče. Ti jsou dospělí a musí se o sebe postarat sami. Pokud to nedokáží, je otázka, jestli se dokáží postarat o děti…Střídavka píše:a jak si to představuješ? Otec na tom bude dobře, aby dítě mělo stejnou životní úroveň jako on, bude platit vyšší alimenty. Ty přijdou pouze dítěti, takže matka je buď utratí za dítě, nebo mu je bude spořit. A co ona? Dítě bude oblečené ve značkovém, bude mít doma teplo, teplou vodu, mít co jíst ve velkém výběru - ale matka bude chodit spát na karimatku do tmavého studeného kumbálu, jíst starší chleba s máslem a pažitkou - jen aby nedej bože neprofitovala ani z koruny, co posílá její ex?
to si snad děláš srandu! V tom tvém podání by tedy snad bylo lepší při rozvodu předat dítě do péče státu a platit alimenty státu s tím, že by jeden týden dítě navštěvoval jeden rodič a druhý týden druhý.
ynax:
s dcerou to mám vyzkoušené, funguje to, samozřejmě po krátkých intervalech…synek je ještě opravdu malý. Na mateřeské ať si zůstane manželka…já do práce již roky nechodím…peněz mám dost na to, abych uživil sebe i dvě děti a ještě 10 let do práce nemusel. další dotaz?
Střídavka píše:ynax píše:Přesně tak. Alimenty jsou pro děti, ne pro rodiče. Ti jsou dospělí a musí se o sebe postarat sami. Pokud to nedokáží, je otázka, jestli se dokáží postarat o děti…Střídavka píše:a jak si to představuješ? Otec na tom bude dobře, aby dítě mělo stejnou životní úroveň jako on, bude platit vyšší alimenty. Ty přijdou pouze dítěti, takže matka je buď utratí za dítě, nebo mu je bude spořit. A co ona? Dítě bude oblečené ve značkovém, bude mít doma teplo, teplou vodu, mít co jíst ve velkém výběru - ale matka bude chodit spát na karimatku do tmavého studeného kumbálu, jíst starší chleba s máslem a pažitkou - jen aby nedej bože neprofitovala ani z koruny, co posílá její ex?
![]()
No z tý pětistovky se matka rozhodně rozšoupne ![]()
Fakt by stálo za to vypočítat alimenty do takových detailů jako je spotřeba elektřiny,vody,tepla,jídla,oblečení,pleny atd.Pak by mnoha otcům sklapla pusa ![]()
Střídavka- ty jsi asi opačného pohlaví než já co? ![]()
ynax píše:Střídavka píše:to si snad děláš srandu! V tom tvém podání by tedy snad bylo lepší při rozvodu předat dítě do péče státu a platit alimenty státu s tím, že by jeden týden dítě navštěvoval jeden rodič a druhý týden druhý.ynax píše:Přesně tak. Alimenty jsou pro děti, ne pro rodiče. Ti jsou dospělí a musí se o sebe postarat sami. Pokud to nedokáží, je otázka, jestli se dokáží postarat o děti…Střídavka píše:a jak si to představuješ? Otec na tom bude dobře, aby dítě mělo stejnou životní úroveň jako on, bude platit vyšší alimenty. Ty přijdou pouze dítěti, takže matka je buď utratí za dítě, nebo mu je bude spořit. A co ona? Dítě bude oblečené ve značkovém, bude mít doma teplo, teplou vodu, mít co jíst ve velkém výběru - ale matka bude chodit spát na karimatku do tmavého studeného kumbálu, jíst starší chleba s máslem a pažitkou - jen aby nedej bože neprofitovala ani z koruny, co posílá její ex?
no já domnívám, že to je myšleno jinak, než to chápeš
jaryn78 píše:
ynax:
s dcerou to mám vyzkoušené, funguje to, samozřejmě po krátkých intervalech…synek je ještě opravdu malý. Na mateřeské ať si zůstane manželka…já do práce již roky nechodím…peněz mám dost na to, abych uživil sebe i dvě děti a ještě 10 let do práce nemusel. další dotaz?
Tohle taky o člověku dosti vypovídá
Hlavně to že vlastně nechodíš do práce a nezvládl by jsi mít v péči 2 děti ![]()
ynax píše:jaryn78 píše:můžu mít na tebe dotaz? Tvrdíš, že střídavou péči zvládneš - OK, spousta otců to zvládne - ale mě zajímá, jak máš případně nachystanou péči o děti. Děti máš hodně malinké, kdo z vás dvou by případně zůstal na rodičáku - měnit rodičák po 3 dnech a zpět z otce na matku nelze.
střídavko:
Jen podotknu - jen pleny na celý měsíc mě před pár lety stály cca 2tis měsíčně.
Střídavka píše:jaryn78 píše:Samozřejmě, že nejlepší pro děti je střídavá péče, ale pokud by jeden z rodičů silně manipuloval děti proti druhému, nebo mu bránil v kontaktu a ve výchově, je lepší dát je do péče druhého.
střídavko:
Střídavko, to myslíš vážně, že nejlepší je pro dítě střídavá péče? Podle mě pro tak malé děti jak má Jaryn s manželkou je střídavá péče přímo nevhodná a zajímalo by mě, kdo by jim jí schválil.
Jednou jsem si vyslechla názor na střídavou péči od jednoho dobrého psychologa a říkal, že je to to nejhorší co můžou rodiče dítěti udělat a bral v potaz rodiče, kteří se na výchově v pohodě shodnou a nebudou děti proti sobě navzájem štvát. Říkal to proto, že dítě má mít svůj koutek v bytě, své místo u stolu, svou postel a na tyto místa by jim nikdo bez dovolení neměl vstupovat. Kde má toto místo dítě ve střídavé péči?
Jaryne, je samozřejmé, že bys měl obě děti vídat, starší už k tobě může na pár dní chodit, ale u syna bych to viděla spíš na dvě hodiny odpoledne nebo podobné doby.
K alimentům, podle mě chce po tobě hodně nízkou částku, ale divně ji zdůvodňuje.
No, jestli se matka chová tak, jak jaryn popisuje, a chce děti separovat od otce, doufejme, že je dostane do péče otec a problém alimentů se přesune na druhou stranu…