Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
lasička1 píše:
Jaryne-nelogické to je.Emoce v tom asi nebudou.Myslím,že je to chyba-asi měly být částky otočené.Nižší částka ta co požaduje,vyšší náklady.A ty jsi puntíčkář,který to stále dokola řeší a chce od manželky slyšet,že je to chyba.A ona se do toho nechce zamotávat,tak mlčí.Kdo tento návrh sepsal?Sama manželka?Jen je divné,proč by manželka měla jít v roce mladšího dítěte do práce?Proč uvažuješ nad touto varinatou?Dvě malé děti a nebýt s nimi doma?Píšeš,že manželka má obrovské majetky.A dále,že ty jí můžeš platit klidně 10 tisíc měsíčně.Tak nevidím důvod,proč myšlenkově uvažuješ nad složitým řešením ona v práci,ty přes den hlídal děti a odpoledne by si je manželka vyzvedávala?Není jednodušší ona s dětmi doma,jako každá matka a ty by si jí posílal těch 10 tisíc,když je nabízíš,že není problém?
A za další jsem nepochopila jednu věc.Ty jsi několik let doma,nepracuješ a ještě nějakou dobu pracovat nebudeš muset.Vypadalo to,že jsi zdědil dosti peněz a to ti umožnilo být doma.A na druhou stranu píšeš,že ty práci máš,pracuješ z domova na PC-tzn. pacuješ načerno?Neodvádíš sociálku,zdravotku ani daně?Vysvětli nám tuto situaci,zdá se nepřehledná.
A nebyly neschody doma v tom,že jste byli spolu a manželkou oba celé dny doma a nezvládali jste ten celodenní kontakt?Vypadáš jako veliký puntíčkář a ten,co potřebuje mít stále pravdu.A díky tomu,že píšeš,že manželka vydělává velice slušné peníze,tak to asi také nebude žádná puťka,aby na vše kývala a manžela bezmezně ve všem poslouchala,bez vlastního názoru.A tím,že ona to řešila kartářkou-tak to svědčí o tom,že situaci řešit chtěla.Každý máme nějaký postup,jak veci řešit.A nemůžeme říkat,že ten můj je správný a manželky špatný.To ona může říkat,že např.tobě v poradně radí někdo od stolu a špatně…každý máme právo řešit problémy po svém.
máš pravdu, každý řeší problémy po svém, ale v PRVNÍ řadě se mají řešit doma a pak hledat pomoc někde jinde. hele máš 100% pravdu v tom, že oba dva doma byl problém…ale já se to dozvěděl náhodou…to je fakt na dlouhé povídání a pěkně od začátku aby věci navazovlay do sebe i s tou praci atd…OPRAVDU nevidím NIC špatného na tom, že matka půjde do práce po roce mateřské. Když nechce, ať je doma, každého svobodná volba. Je spoustu případů, kdy má matka daleko lepší plat než chlap, tak ať do práce jde matka když chce. Ke kartářkám - NIKDY ještě nenařídil řešení problému kartářkou - je to iracionální, ale soudy běžné nažizujou rodinné terapie a mediace. Takže kartářka zřejmě může být dobrá zábava, ale stavět na tom rodinné vztahy…no taky to dopadlo, jak to dopadlo, hele fakt je to složitější a popsat to tady nejde. já sem ale hodněkrát uznal, že pravdu nemám…
Budu možná zase flamovat (v diskusi Střídavka jsem toho napsala až dost), ale přesně chápu, o co ti jde, a rozumím principu, který tě štve. Je to nelogický a štvalo by mě to taky…
Ženy promiňte, ale opravdu se některé někdy chováte, že jsou děti váš majetek a prostředek k manipulaci. Snesete se na zakladatele, kolik stojí miminko a plíny (o čemž dotaz nebyl a nijak to nesouvisí) a překrucujete jeho výroky o péči o dvě děti, a to jen proto, že to je otec, a ne matka. Kdyby s podobným dotazem přišla matka, radily byste všechny jako o život a nadávaly na chlapy.
Předpokládám, že zakladatel to s manželkou probere, ale představte si, že váš partner na úřadě bez vašeho vědomí připravuje soudní kličky, k čemuž máte důkaz. A týká se to vašich dětí. Byly byste v klidu a neřešily to? Já teda ne ![]()
Rézinka píše:
Budu možná zase flamovat (v diskusi Střídavka jsem toho napsala až dost), ale přesně chápu, o co ti jde, a rozumím principu, který tě štve. Je to nelogický a štvalo by mě to taky…Ženy promiňte, ale opravdu se některé někdy chováte, že jsou děti váš majetek a prostředek k manipulaci. Snesete se na zakladatele, kolik stojí miminko a plíny (o čemž dotaz nebyl a nijak to nesouvisí) a překrucujete jeho výroky o péči o dvě děti, a to jen proto, že to je otec, a ne matka. Kdyby s podobným dotazem přišla matka, radily byste všechny jako o život a nadávaly na chlapy.
Předpokládám, že zakladatel to s manželkou probere, ale představte si, že váš partner na úřadě bez vašeho vědomí připravuje soudní kličky, k čemuž máte důkaz. A týká se to vašich dětí. Byly byste v klidu a neřešily to? Já teda ne
už sem nevěřil, že mě někdo pochopí - díky!
…a jestli si OPRAVDU myslíš, že má otec vyživovací povinnost na matku…tak to je mi tě opravdu líto. Ono to toiž může být i naopak…
No, pokud se nemýlím, tak manželé mají vůči sobě vyživovací povinnost bez ohledu na to, zda mají děti. A kdy jindy tuto povinnost uplatnit, než když se jeden z partnerů stará o miminko ![]()
jancab píše:…a jestli si OPRAVDU myslíš, že má otec vyživovací povinnost na matku…tak to je mi tě opravdu líto. Ono to toiž může být i naopak…No, pokud se nemýlím, tak manželé mají vůči sobě vyživovací povinnost bez ohledu na to, zda mají děti. A kdy jindy tuto povinnost uplatnit, než když se jeden z partnerů stará o miminko
hezky napsáno - jednak je to podle mně pravda a obrovksé plus pro mě je to, že si napsala „jeden z partnerů“ a ne když se „matka“ stará…ono je to asi slovíčkaření a puntičkářství z mé strany (jak psal někdo výše) ze mé strany někdy, ale jedno slovíčko dovede změnit celý život a to jak k horším,tak k lepšímu
Rézinka píše:
Budu možná zase flamovat (v diskusi Střídavka jsem toho napsala až dost), ale přesně chápu, o co ti jde, a rozumím principu, který tě štve. Je to nelogický a štvalo by mě to taky…Ženy promiňte, ale opravdu se některé někdy chováte, že jsou děti váš majetek a prostředek k manipulaci. Snesete se na zakladatele, kolik stojí miminko a plíny (o čemž dotaz nebyl a nijak to nesouvisí) a překrucujete jeho výroky o péči o dvě děti, a to jen proto, že to je otec, a ne matka. Kdyby s podobným dotazem přišla matka, radily byste všechny jako o život a nadávaly na chlapy.
Předpokládám, že zakladatel to s manželkou probere, ale představte si, že váš partner na úřadě bez vašeho vědomí připravuje soudní kličky, k čemuž máte důkaz. A týká se to vašich dětí. Byly byste v klidu a neřešily to? Já teda ne
Já si nemyslím, ( už to píšu podruhé), že by někdo nepochopil renonc s logikou požadovat o 500 více ,než uvedla..
Ale jelikož se zakladatel ptal na tu pětistovku, tak padly logicky i argumenty o tom, kolik dítě doopravdy stojí ( pleny atd)..
Já nepochybuji, že je to dobrý, pečlivý a starostlivý otec..a moc bych jemu i dětem přála, aby se viděli co nejvíce.
A právě proto nechápu, jak se může vrtat v takové banalitě jako je nelogičnost s pětistovkou..Ale asi má tu potřebu.
Čekala jsem spíš otázky typu: jak dosáhnout toho aby děti viděl co nejvíce, jak jim zjistit střídavou péči atd.. ..pocitově napíšu - zakladatel má strach, že to špatně dopadne a děti uvidí málo..o pětistovku a nelogičnost tu podle mě nejde.
Lizbeth píše:Rézinka píše:Já si nemyslím, ( už to píšu podruhé), že by někdo nepochopil renonc s logikou požadovat o 500 více ,než uvedla..
Ale jelikož se zakladatel ptal na tu pětistovku, tak padly logicky i argumenty o tom, kolik dítě doopravdy stojí ( pleny atd)..
Já nepochybuji, že je to dobrý, pečlivý a starostlivý otec..a moc bych jemu i dětem přála, aby se viděli co nejvíce.
A právě proto nechápu, jak se může vrtat v takové banalitě jako je nelogičnost s pětistovkou..Ale asi má tu potřebu.Čekala jsem spíš otázky typu: jak dosáhnout toho aby děti viděl co nejvíce, jak jim zjistit střídavou péči atd.. ..pocitově napíšu - zakladatel má strach, že to špatně dopadne a děti uvidí málo..o pětistovku a nelogičnost tu podle mě nejde.
můžeš to nyzývat jak chceš, třeba že se v tom vrtám, já to budu nyzývat tak jinak - několikrát sem psal, že o pětistovku nejde, že po několika reakcíh sem pochopil, že sem položil dotaz špatně a proto byl špatně pochopen - vůbec nejde o pětistovku!!! vůbec sem tam neměl psát čísla - chtěl sem poukázat na to, že návrh byl psán s emocemi, bez dobrého zvážení, jestli by s tím někdo souhlasil…děti máme 2 a manželka se např zmiňuje v návrhu na styk jen o jednom, jako by to druhé dítě nebylo
No, podle mě byla určitě emocionálně na dně, když ten návrh psala.Jinak by tam nebylo tolik chyb. A spíš se divím, že jich tam není i víc. Možná i brečela, do toho je vyčerpaná z kojení a nočního vstávání, má taky 2leté určitě dost živé batole. A myslím, že je hodně nešťastná, že Vám to nevyšlo a v takových situacích ženský jednají emocionálně (proto s tebou nemůže mluvit) a vůbec ne logicky a samozřejmě dělají hrozný chyby. No prostě myslím, Jaryne, že jí pořád nejsi lhostejný, má tě ráda a je emocionálně na dně…co kdybys za ní přišel s nějakým super dárkem, omluvil ses a zkusili by jste to urovnat? Úplná rodina je přece lepší než střídavka.
ingeborg píše:
No, podle mě byla určitě emocionálně na dně, když ten návrh psala.Jinak by tam nebylo tolik chyb. A spíš se divím, že jich tam není i víc. Možná i brečela, do toho je vyčerpaná z kojení a nočního vstávání, má taky 2leté určitě dost živé batole. A myslím, že je hodně nešťastná, že Vám to nevyšlo a v takových situacích ženský jednají emocionálně (proto s tebou nemůže mluvit) a vůbec ne logicky a samozřejmě dělají hrozný chyby. No prostě myslím, Jaryne, že jí pořád nejsi lhostejný, má tě ráda a je emocionálně na dně…co kdybys za ní přišel s nějakým super dárkem, omluvil ses a zkusili by jste to urovnat? Úplná rodina je přece lepší než střídavka.
to už tu bylo několikrát, ale jen z mé strany…taky jsem zastáncem úplné rodiny, ale když to nejde…
jaryn78 píše:ingeborg píše:to už tu bylo několikrát, ale jen z mé strany…taky jsem zastáncem úplné rodiny, ale když to nejde…
nicméně ti děkuju za názor, ale upřímně říkám, že sem se tady vydal za „ženskými“ názorys chlapama to taky pořeším!
Ahoj, necetla sem celou diskuzi, tak nevim, jestli to tady uz padlo. Jestli je malemu pet mesicu, tak za chvilku mamine konci materska (at uz je ted vysoka jakkoli) a bude mit jen rodicak, to je take nutne zohlednit a na to predpokladam mysli uz ted. Zadruhe ze vycisli fakticke naklady na dite na 1000 Kc - to ale mysli jidlo atp., nejspis tezko zapocitala vodne stocne, plyn, elektrinu, podil na najmu, naklady na auto, pokud ho ma manzelka k dispozici a jezdi s nim na nakupy, k lekari na prevenivni prohlidky, ale treba i vylet do zoo, za pribuznymi… mit rodinu stoji o neco vic, nez jen to, co deti proji, nebo se pletu?? Navic pokud by pracovala, pak beru argument, ze by se o naklady meli delit spravedlive, ale vzhledem k tomu, ze je na materske, mel by tam byt zohlednen i pomer jejich a manzelovych prijmu. Nevim, jak je to presne pravne, jen vychazim z logiky veci, kterou mmch argumentuje sam zakladatel, tak by mu nemela byt cizi.