Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jancab píše:
Nevím, jak je to v případě, že matka má velký majetek, ale normálně to funguje tak, že otec živí po dobu rodičovské nejen děti, ale i jejich matku. Ono totiž do školky berou děti nejdřív ve 3 letech (výjimečně dříve) a vetšina z nás si děti nepořizovala proto, aby se co nejdřív vracela do práce!
No, asi to „normálně“ takto funguje. A ono by to tak i fungovalo, jenže já chodil řešit problémy do manželské poradny a moje manželka ke kartářce. No jak to asi může dopadnout? Ale to je na jiné téma. Mě hlavně zajímaly ty procenta…zbytek diskusí nevyřeším na ženském serveru nevyřeším… to už nechám psychologovi.
Mimochodem PROČ by nemohla jít po roce do práce matka, hlavně když má lépe placenou práci než otec a ten zůstal na té rodičovské?
jaryn78 píše:Lizbeth píše:milá paní, vy asi taky děláte na OSPOD - ne?
jak to ,že by mohla po roce do práce, když jsi psal, že o dvě děti se rozhodně postarat nedokážeš?
snad nebude v práci 24 hodin denně? a o děti se dokážu postarat, ale těm DĚTEM bude chybět MATKA! A kdo se o ně bude starat až do práce půjde?
Moje otázka narozdíl od tvé odpovědi nebyla ironcká, pouze informativní, páč mi to nedávala smysl..No nic.
ps. nevím co je ospod..
A dále..sice může jít do práce, ale když nebude chtít tak nevím proč by k tomu měla být tlačena..Každý nemá psychiku na to odpoutat se od 12 měs. dítěte, zvlášt když může mít separační úkost ( to dítě).
Píšeš o ní , že je dobrá matka.. a zároven se do ní strefuješ jakožto do partnerky ( kartářka apod.). Tak o čem je vlastně diskuze?
O tom, že neuvažuje logicky a jde o alimenty, nebo o tom, že vy dva se již nemůžete vystát a bojíš se, že nebudeš mít styk s dětmi?
Možná jsi to měl nazvat - chci být dobrým otcem, ale manželka dělá naschvály..Možná by ses dobral konstruktivnějších odpovědí. Přijde mi, že problém vůbec není v alimentech.
Přeji ti, abys děti vídal co nejvíce a byl jim dobrým otcem, bez ohledu na to, kolik peněz vyděláš ty nebo ex.
No, já tedy nevím, jak to je přesně. Ale nemá náhodou otec vyživovací povinnost i na matku? Takže Jaryne, pokud tady chceš polemizovat o procentech, tak by tvá žena měla po tobě chtít ještě o dost procent více.
Co se týče střídavé péče, tak se obávám, že u vás je to naprosto nereálné. Střídavá péče je možná u rodičů, kteří jsou schopni se na všem v klidu dohodnout, což u vás nejde
. A už vůbec ne řešit takovou věc ohledně pětiměsíčního miminka. To dítě tě prakticky skoro nepoznalo a střídavá péče by to děťátko mohla psychicky zničit na celý život…
A to, že tvoje žena je sice dobrá máma, ale manželka na nic… No, já bych řekla, že mám ve vztahu zkušeností dost a moc dobře vím, že když je někde problém, tak za to vždycky nějakým způsobem můžou oba. To, že tys chodil do poradny a manželka ke kartářce? Víš co, já chodila do poradny - doporučená řešení byla naprosto zcestná a dohnaly by mě k rozvodu. Dala jsem na vlastní intuici a jsme s manželem spokojení více než kdy dříve… Sestra chodí ke kartářce a vždycky se do puntíku splní to, co jí řekne… A teď babo raď. Je chyba chodit ke kartářce nebo do poradny… Vždycky záleží na tom, na koho narazíš ![]()
Házíš špínu na manželku, ale nikdo z nás neví, co u vás doma probíhalo a neprobíhalo. Z jakého důvodu jste od sebe… Psal jsi, že z manželky mluví zloba a nenávist… Možná jsi jí hodně ublížil, kdo ví…
A když už se tak kasáš tím, jak bys obě děti zvládnul… Zkoušel jsi přes den běhat kolem dvouletého dítěte, k tomu půlroční mimino, vařit, uklízet, starat se a dát si k tomu ještě noční vstávání?
Buď rád, že máš jen takhle nízké alimenty a nestěžuj si. Můj švagr platí na dvě děti 6 tisíc, k tomu jim i nakupuje občas boty, hračky, přispívá na školní akce a neremcá…
jaryn78 píše:
Mimochodem PROČ by nemohla jít po roce do práce matka, hlavně když má lépe placenou práci než otec a ten zůstal na té rodičovské?
No, to bude asi tím, že jste v rozvodovém řízení a to miminko tě dá se říct skoro nezná… A říká ti něco pojem „separační úzkost“? To je stav, kdy si máma nemůže bez dítěte dojít ani na záchod, aniž by řvalo strachy, že zůstane samo. Takže pochybuji o tom, že by to mimino zvládlo odchod mámy do práce a být celé dny s tátou, který má očividně problém s tím, že maminka blbě spočítala procenta
![]()
tterka píše:jaryn78 píše:No, to bude asi tím, že jste v rozvodovém řízení a to miminko tě dá se říct skoro nezná… A říká ti něco pojem „separační úzkost“? To je stav, kdy si máma nemůže bez dítěte dojít ani na záchod, aniž by řvalo strachy, že zůstane samo. Takže pochybuji o tom, že by to mimino zvládlo odchod mámy do práce a být celé dny s tátou, který má očividně problém s tím, že maminka blbě spočítala procenta
Mimochodem PROČ by nemohla jít po roce do práce matka, hlavně když má lépe placenou práci než otec a ten zůstal na té rodičovské?![]()
![]()
hele já ti můžu klidně celou situaci popsat jestli máš zájem - ale myslím, že by to bylo bezpředmětné bez toho, aniž bys znala povídání druhé strany. Dcera nemá žádný problém, ani seperační úzkost ani nic podobného - tráví se mnou 3 dny v týdnu a již přes rok spí jenom sama se mnou pod jednou peřinou, matka spí úplně jinde. To dítě je stejně tak fixované na mě, jako na matku, ale tohle je do úplně jiné diskuze a vůbec tohle není na internet. Já sem se ptal úplně na něco jiného a pouze asi 2, nebo 3 ženské to tady pochopily. Jenom mám za to, že ten návrh nebyl psán s rozumem, ale spíše v emocích! A vůbec tady nejde o pět set korun ale o logiku, která v tomhle případě někam vypadla, to je všechno. Partnerské problémy by se měly oddělovat od dětí. Dětem nebrat jejich dětský svět…záměr otázky byl úplně jiný!
tterka píše:
No, já tedy nevím, jak to je přesně. Ale nemá náhodou otec vyživovací povinnost i na matku? Takže Jaryne, pokud tady chceš polemizovat o procentech, tak by tvá žena měla po tobě chtít ještě o dost procent více.Co se týče střídavé péče, tak se obávám, že u vás je to naprosto nereálné. Střídavá péče je možná u rodičů, kteří jsou schopni se na všem v klidu dohodnout, což u vás nejde
. A už vůbec ne řešit takovou věc ohledně pětiměsíčního miminka. To dítě tě prakticky skoro nepoznalo a střídavá péče by to děťátko mohla psychicky zničit na celý život…
A to, že tvoje žena je sice dobrá máma, ale manželka na nic… No, já bych řekla, že mám ve vztahu zkušeností dost a moc dobře vím, že když je někde problém, tak za to vždycky nějakým způsobem můžou oba. To, že tys chodil do poradny a manželka ke kartářce? Víš co, já chodila do poradny - doporučená řešení byla naprosto zcestná a dohnaly by mě k rozvodu. Dala jsem na vlastní intuici a jsme s manželem spokojení více než kdy dříve… Sestra chodí ke kartářce a vždycky se do puntíku splní to, co jí řekne… A teď babo raď. Je chyba chodit ke kartářce nebo do poradny… Vždycky záleží na tom, na koho narazíš
Házíš špínu na manželku, ale nikdo z nás neví, co u vás doma probíhalo a neprobíhalo. Z jakého důvodu jste od sebe… Psal jsi, že z manželky mluví zloba a nenávist… Možná jsi jí hodně ublížil, kdo ví…
A když už se tak kasáš tím, jak bys obě děti zvládnul… Zkoušel jsi přes den běhat kolem dvouletého dítěte, k tomu půlroční mimino, vařit, uklízet, starat se a dát si k tomu ještě noční vstávání?
Buď rád, že máš jen takhle nízké alimenty a nestěžuj si. Můj švagr platí na dvě děti 6 tisíc, k tomu jim i nakupuje občas boty, hračky, přispívá na školní akce a neremcá…
Mám pocit, že si nečetla vůbec nic z toho, co jsem napsal. Na manželku sem nehodil jedinou špínu. Nikdo neříká, že chci střídavou péču u 5 měsíčního miminka, překrucuješ to. Obzvláště je-li plně kojeno. Já se nekasám a nikdy sem to nedělal. Kdyby to bylo nutné, zvládnul bych to. A prosím nechej bludy o nočním stvávání na někoho jiného. První rok vstávala k dveři manželka, to je pravda - od té doby k ní vstávám já a přebaluju ji v noci a dávám ji pít. Celou noc do mě kope, protože sama spát nechce a ani to neumí, a když jí dám alespoň pod svou peřinu, tak stejně ke mě přeleze s křikem " ktátovi pod peřinu" takže se nevyspím a vůbec mi to nevadí. Proboha smiřte se s tím, že existujou i takoví otcové, kterí se dovedou PLNĚ o děti postarat. A to VÁS, dámy, zřejmě žere. Tu mámu k tomu nepotřebuju já, ale právě to dítě!!! A naopak to platí také!!! Já už celkem na toto nemám sílu. Jak říkám - jen 2, nebo 3 ženy tady pochopily o co mi šlo. JE v tom návrhu LOGIKA, nebo jsou v něm EMOCE???? Mimochodem když jsem byli ještě ve společné domácnosti, vařil sem převážně já…a jestli si OPRAVDU myslíš, že má otec vyživovací povinnost na matku…tak to je mi tě opravdu líto. Ono to toiž může být i naopak…
Ale já myslím, že to pochopil každý kdo umí počítat..
Jen nám prostě přišlo divné, že to někdo považuje za tak důležité ,že o tom zakládá diskuzi.. tím nechci říci, že člověk nesmí zakládat diskuze o čemkoli - ale vzhledem k tomu, že se rozvádíte, máte vůči sobě nějaké výhrady a jednáte o tom, kde a s kým děti budou, je problém s nelogičností pětistovky navíc ,jaksi velice podružný.. ![]()
Tys vlastně chtěl příspěvky typu - ANO, JE TO NESMYSL..ANO, JE TO NELOGICKÉ…ANO, NEDÁVÁ TO SMYSL..
Ale většina diskuzí zde neprobíhá stylem ankety, ale projevem různých názorů a následně i odklonem od přímého dotazu..Což jsi asi nečekal.
Zřejmě jste oba pečlivý a dobří rodičové, bohužel vám to nevyšlo.
Mám jeden emocionálně logický dotaz … ale pro obrázek kterej si dělám podstatný …Jaryne zeptal ses paní, proč žádá víc než náklady? BTW se může jednat jen o překlep, nebo se o něj nejedná a pak bych chtěla znát vysvětlení ..třeba chce dětem založit stavebko nebo tak něco ? -spekuluju … Tedy dotay¨z - ptal ses ženy proč ? A když ne tak proč ? Proč to řešíš zde a ne s ní? A pokud ano …co Ti odpověděla …
Jinak já bych to nechala soudu … a mimochodem … chlap kterej se „hrdlí“ o pětistovku, ale velkohubě slibuje desettisíc — hmmmm nic moc obrázek zatím… ![]()
Sisule píše:
Mám jeden emocionálně logický dotaz … ale pro obrázek kterej si dělám podstatný …Jaryne zeptal ses paní, proč žádá víc než náklady? BTW se může jednat jen o překlep, nebo se o něj nejedná a pak bych chtěla znát vysvětlení ..třeba chce dětem založit stavebko nebo tak něco ? -spekuluju … Tedy dotay¨z - ptal ses ženy proč ? A když ne tak proč ? Proč to řešíš zde a ne s ní? A pokud ano …co Ti odpověděla …
Jinak já bych to nechala soudu … a mimochodem … chlap kterej se „hrdlí“ o pětistovku, ale velkohubě slibuje desettisíc — hmmmm nic moc obrázek zatím…
Stavebko platím dceři já 18tis/rok a pojištění se spořením na 18 let - 6tis/rok. Synovi zatím jen pojištění se spoření na 18let 6tis/rok. Ženy sem se ptal - nemluví. Další dotazy? Pojďte do mě - já to ustojím ty spekulace.
jaryn78 píše:Sisule píše:Stavebko platím dceři já 18tis/rok a pojištění se spořením na 18 let - 6tis/rok. Synovi zatím jen pojištění se spoření na 18let 6tis/rok. Ženy sem se ptal - nemluví. Další dotazy? Pojďte do mě - já to ustojím ty spekulace.
Jinak já bych to nechala soudu … a mimochodem … chlap kterej se „hrdlí“ o pětistovku, ale velkohubě slibuje desettisíc — hmmmm nic moc obrázek zatím…
Já na tebe neútočím přece..a že se jedná o spekulaci jsem napsala sama, jako jednu z variant a byly tam otazníky čili jsem se dotazovala nikoliv konstatovala , púokud tutot nuanci umíš pochopit- , byl to jen nápad .
Pokud ses ptal ženy a ona nemluví,nevysvětlila to, pak to vidím tak, že za vás oba musí rozhodnout soud a výživné určit.
Cheche, ženská (ne)logika, to je dobrý!!
Hele máš pravdu, mě to připadá taky divný, vyčíslit to na 1000, chtít 1500, po soudu zažádat o zvýšení na např. 3000, mě to připadá dost nelogický, až vyčůraný, no hodně štěstí u soudu a prosím, abys to před soudem neřešil jako tady, třeba u toho soudu buď za chlapa a vytři ji zrak a trochu si tam „šplhni“… Sám navrhni, že s alimentama 2500 nesouhlasíš, že budeš platit na syna 2000 a na dceru 3000, ale že chceš po manželce vysvětlit jak to s těma číslama vlastně myslela, že jsi to nepochopil a nedává ti to smysl… Pokud ti samozřéjmě sama do té doby nepodá vysvětlení…
Takže za mě jsem ten tvůj dotaz pochopil hned a opravdu mi to její chování a částky logické nepřipadají…
![]()
PS: Ale tak pochopení tady na Emiminu jakožto chlap moc nečekéj, z některých příspěvků mi lezly obě oči z důlku… Ženský jsou prostě… JINÝÝÝ!! Slušně řečeno…
![]()
Sisule píše:jaryn78 píše:Já na tebe neútočím přece..a že se jedná o spekulaci jsem napsala sama, jako jednu z variant a byly tam otazníky čili jsem se dotazovala nikoliv konstatovala , púokud tutot nuanci umíš pochopit- , byl to jen nápad .Sisule píše:Stavebko platím dceři já 18tis/rok a pojištění se spořením na 18 let - 6tis/rok. Synovi zatím jen pojištění se spoření na 18let 6tis/rok. Ženy sem se ptal - nemluví. Další dotazy? Pojďte do mě - já to ustojím ty spekulace.
Pokud ses ptal ženy a ona nemluví,nevysvětlila to, pak to vidím tak, že za vás oba musí rozhodnout soud a výživné určit.
já sem to pochopil, jen sem to vysvětlil.
Jaryne-nelogické to je.Emoce v tom asi nebudou.Myslím,že je to chyba-asi měly být částky otočené.Nižší částka ta co požaduje,vyšší náklady.A ty jsi puntíčkář,který to stále dokola řeší a chce od manželky slyšet,že je to chyba.A ona se do toho nechce zamotávat,tak mlčí.Kdo tento návrh sepsal?Sama manželka?
Jen je divné,proč by manželka měla jít v roce mladšího dítěte do práce?Proč uvažuješ nad touto varinatou?Dvě malé děti a nebýt s nimi doma?Píšeš,že manželka má obrovské majetky.A dále,že ty jí můžeš platit klidně 10 tisíc měsíčně.Tak nevidím důvod,proč myšlenkově uvažuješ nad složitým řešením ona v práci,ty přes den hlídal děti a odpoledne by si je manželka vyzvedávala?Není jednodušší ona s dětmi doma,jako každá matka a ty by si jí posílal těch 10 tisíc,když je nabízíš,že není problém?
A za další jsem nepochopila jednu věc.Ty jsi několik let doma,nepracuješ a ještě nějakou dobu pracovat nebudeš muset.Vypadalo to,že jsi zdědil dosti peněz a to ti umožnilo být doma.A na druhou stranu píšeš,že ty práci máš,pracuješ z domova na PC-tzn. pacuješ načerno?Neodvádíš sociálku,zdravotku ani daně?Vysvětli nám tuto situaci,zdá se nepřehledná.
A nebyly neschody doma v tom,že jste byli spolu a manželkou oba celé dny doma a nezvládali jste ten celodenní kontakt?Vypadáš jako veliký puntíčkář a ten,co potřebuje mít stále pravdu.A díky tomu,že píšeš,že manželka vydělává velice slušné peníze,tak to asi také nebude žádná puťka,aby na vše kývala a manžela bezmezně ve všem poslouchala,bez vlastního názoru.A tím,že ona to řešila kartářkou-tak to svědčí o tom,že situaci řešit chtěla.Každý máme nějaký postup,jak veci řešit.A nemůžeme říkat,že ten můj je správný a manželky špatný.To ona může říkat,že např.tobě v poradně radí někdo od stolu a špatně…každý máme právo řešit problémy po svém.
jaryn78 píše:Sisule píše:já sem to pochopil, jen sem to vysvětlil.jaryn78 píše:Já na tebe neútočím přece..a že se jedná o spekulaci jsem napsala sama, jako jednu z variant a byly tam otazníky čili jsem se dotazovala nikoliv konstatovala , púokud tutot nuanci umíš pochopit- , byl to jen nápad .Sisule píše:Stavebko platím dceři já 18tis/rok a pojištění se spořením na 18 let - 6tis/rok. Synovi zatím jen pojištění se spoření na 18let 6tis/rok. Ženy sem se ptal - nemluví. Další dotazy? Pojďte do mě - já to ustojím ty spekulace.
No dobře ok beru .. podle mě není nápad etatínka vůbec od věci ..zkus o něm, popřemýšlet