Logopedie nebo fyzioterapie
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Logopedie nebo fyzioterapie - studium?
Ahoj, mám takové dilema. Rozhoduji se nad těmito dvěma obory studia. Láká mě zdravotnictví, práce s lidmi, mít vlastní ambulanci či pod někým být v ambulanci relativně samostatná, což oba obory splňují. Střední mám gympl, ale na lékařství si netroufám a nemám, ale lákalo by mě právě něco rehabilitačního, cvičícího.. O délku studia nejde. Co myslíte, který z oborů by byl lépe uplatnitelný, více praktický, oceněný a měl lepší prestiž či by byl - samozřejmě ze subjektivního hlediska - zajímavější? Děkuji moc 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Známá je klinická logopedka a mně to přijde fajn, pracuje hlavně odpoledne, má svoji ordinaci, tak se dobře prostřídáji doma s manželem, není to práce jen s dětmi, ale i s lidmi po mrtvici atd…drží i pohotovost v nemocnici, když je člověk po mozkové příhodě, tak s ním trénuje polykání atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je tak nastejno. Jen bych řekla, že fyzioterapeut se víc fyzicky nadře. A logoped zase musí vycházet s přemoudřelými rodiči od dětí
Asi bych se odpíchla od tvého vztahu k dětem, protože v logo budou výrazně převládat a ve fyzioterapii to bude spíš naopak, směrem ke starším klientům a důchodcům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mokkk nejenom s přemoudřelými, ale i s rodiči, kteří úplně jako nespolupracují, například nepochopí, že musí s dítětem hlavně cvičit doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já bych se odpichla od toho, ke komu máš lepší vztah Jsou to děti? Dělej logopedii, jsou to starší lidé? Dělej fyzioterapii. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Johy94 píše:
Ahoj, mám takové dilema. Rozhoduji se nad těmito dvěma obory studia. Láká mě zdravotnictví, práce s lidmi, mít vlastní ambulanci či pod někým být v ambulanci relativně samostatná, což oba obory splňují. Střední mám gympl, ale na lékařství si netroufám a nemám, ale lákalo by mě právě něco rehabilitačního, cvičícího.. O délku studia nejde. Co myslíte, který z oborů by byl lépe uplatnitelný, více praktický, oceněný a měl lepší prestiž či by byl - samozřejmě ze subjektivního hlediska - zajímavější? Děkuji moc 😊
Logopedů je žalostně málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet ale fyzioterapeutů taky ještě méně. Třeba já se synem cvičila bobathovu metodu a najít fyzioterapeutku je scifi. Máme tu jen jednu. O tom to není. Obojí je potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit