Luxace Patelly

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
137
8.4.17 20:25

Luxace patelly

Hezký večer, měla bych dotaz. Zhruba před 2mi měsíci jsem byla lyžovat, nešikovně upada a vykloubila si čéšku. Jenže na chirdu jsem jela ža měsíc po tom pádu. Tam mi řekli, že neví, dali ortézu a pokud bude bolet stále, máme jít k ortopedovi. Šli jsme k ortopedovi, ortéza na měsíc, za měsíc další návštěva. Prý mě na operaci nepošle, že jsem mladá :( Jenže stále bolí, každným dnem víc a víc a už je to fakt mazec, nedřepnu si, a když jo, potom to šíleně bolí, uchodím max kilák s přestávkama a pomalu, schody jsou „sranda“. Já už docela nevím. Fakt to bolí hodně. Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti a popř. jestli jste měli něco podobného a jak jste to řešili. Popř. mám si to něčím namazat? Zkoušela jsem už asi 4mastičky a nic :( A obklad asi nepomůže…Děkujia hezký večír :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
8.4.17 20:40

Jiný ortoped.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
8.4.17 20:42
@Pipet píše:
Jiný ortoped.

Myslíš? Mě připadal jak kdyby tomu fakt rozumněl, ale ta bolest už je fakt strašná :( Už nevím jak s tím dál. Je mi 16, možná proto mě na operaci poslat nechce. Ale já bych ráda. Sice měsíc na berlích, ale doživotně klid :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.4.17 20:54

Nevím diagnozu a nevím, proč tu operaci nechce (efekt vydrží jen nějakou dobu a pak je nutná další, „invazivnější“?), ale tak teda měl navrhnout jiné řešení, přece s tou bolestí atd. nemůžeš fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
8.4.17 20:59

Diagnoza je Vymknutá čéška… Operace vydrží už navždy, nebo v 90% by měla. 20.4 Jdu na kontolu, tak třeba mě tam nakonec pošle. Já sipíš potřbuji, comám dělat, fakt to šíleně bolí, jakoby křeče :( horší horší a horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
8.4.17 21:13

Mě v tom asi už 4× křuplo od tý doby… No to bylo HROZNÝ, hrozný…Asi jak kdybych si to znovu vykloubila. Protě ono se to hnulo, ale asi ne uplně, ale 4× :/ Většinou kdy se otočím nebo nějak pohnu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
8.4.17 21:39

@mojaa měla jsem před rokem a půl svezla jsem se erzetou v nemocnici mi to nahodili zpět. Bolelo to jako prase, dost dlouho, chodila jsem na kontroly k ortopedovi, ze začátku mi nešlo vůbec ohnout nohu. Postupem času se to lepšilo nakonec po zahojení udělali rentgen a dr zjistil, že se koleno výborně zahojilo a operace nebude potřeba. Hoji se to fakt dlouho a a to opravdu hodně bolestivé, mě ortezu nedoporučili až později, když jsem chtěla začít zase běhat. Musela jsem cvičit, posilovat ten sval nad kolenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
8.4.17 21:49

.

Tak já nesmím 5 týdnů cvičit :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
9.4.17 00:01

@mojaa změn ortopeda jakože fakt…já si při judu vyhodila koleno a při pádu se nahodilo zpět…já myslela že se pokadim bolestí…odvezla mě rychlá na traumatologii a dali mi dlouhou ortezu prosím pěkně na tři měsíce. Pak kontrola opět ortéza až se pak mudr divil jakože proč nemůžu ohnout koleno…nasledovali rehabilitace a neskutečné bolelesti..mudr ze mě udělal simulanta…našla jsem si jinýho mudr a ten mě poslal hned na operaci, výsledek meniskus celej na padrt a hypotomie stehenního svalu…do ted s tímmám problémy bohužel a pokud se to nezlepší jdu na další ASK :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
9.4.17 01:08
@mojaa píše:
Tak já nesmím 5 týdnů cvičit :/

Taky jsem necvicila necvicila od začátku až později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.4.17 17:04

No ve středu půjdu opět na ortopedii, bolí to strašně moc. Opravdu křeče v tom, síla. Kulhám, křupe mi v tom. Mám ortézu jen tu na tu čéšku aby se nehýbala. Operace doufám že ne, ale zároven jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
10.4.17 17:14

@mojaa určitě běž na operaci. já měla úraz v 15-ti letech (už je to 16let). alespoň na arthroskopii aby se podívali co tam je. já tam např. měla úlomek kosti co dělal neplechu a přetržené vazy. docela dost dlouho jsem potom měla klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.4.17 17:17

Obávám se, že mi jí ale nenabídne… Že mi řekne že mi dá mastičku, at si to stahuju, bla bla bla… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
10.4.17 17:21

@mojaa tak najít jinýho a lepšího ortopeda. odkud si? zkus někoho najít na znamylekar.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.4.17 17:28

O to nejde, ortoped je supr. Hodný, příjemný, v poho se sním domlouvá. Vím i o dobrých recenzích. Já se tak bojím celkově..Na tu operaci bych chtěla, otázkou je, zda mě tam pustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák